Мислиш како некој поткупен судија?Владава моментално спрема економијава ме потсеќа ,како кога гледам некоја фудбалска утакмица и судијата цело време свири некои глупи фаули и непостоечки офсајади и не може да се развие игра:wink:
Владава моментално спрема економијава ме потсеќа ,како кога гледам некоја фудбалска утакмица и судијата цело време свири некои глупи фаули и непостоечки офсајади и не може да се развие игра:wink:
Владата не ја убива економијата. Напротив, ја стимулира. Тоа ќе беше доколку не ги стави во оптек буџетските средства. Ние не сме ни свесни колку динамика има во нашата економија, со разноразни креативни проекти.Кој ли ја има улогата на муза? Потребно е интелект и високоразвиена свест за овакви креации. :nesum:
Од спротивна страна седиш, па затоа погрешно гледаш.:nenene:
Да беше со нив не ќе имаше време глава да кренеш.
Да знаеш само каква жестока игра се игра.
Ќе намлатеше толку многу пари.......... а не овде празна слама:helou:
tocno inteligencijoa kako bi se borela opozicija ako ne so vakvi napadi
Квалитетот е дискутабилен, а бензинот со други зборови пак поскапува.Ќе се точат нови поквалитетни нафтени деривати
На бензинските пумпи ќе се точат нови поквалитетни нафтени деривати. Старите се исфрлаат од употреба. Цените на новите се повисоки за околу еден денар.
На пазарот се воведуваат евродизел 5, мазут со помалку сулфур и новите безоловните бензини од 95 и 98 октани.
„Нов безоловен бензин од 95в октани, со содржина на аромати до најмногу 35%, и содржина на бензен до најмногу еден процент. Кај претходниот тип на безоловен бензин, содржината на ароматите беше дозволена до најмногу 45%, а на бензенот до најмногу пет проценти. Исто така се воведува нов безоловен бензин од 98 октани, кадешто исто така содржината на аромати е пропишана да изнесува најмногу 35%“Мартин Мартиновски, портпарол на влада.
Бензински пумпи чекаат да ги потрошат залихите од старите и да ги набават новите деривати. Оставен е рок - мазутот и безоловните бензини од станиците и државните резерви да се заменат за два месеци.
Дизелот за 15 дена. Квалитетот ќе го испитува пазарниот инспекторат а казните се движат и до 15 илјади евра. Од владата тврдат дека ОКТА веќе ги произведува поквалитетните деривати. Досега во земјава се користеа нафтени деривати контра европските стандарди.
Овој простор владата и го остави на ОКТА како компензација за долгот што земјава требаше да го плати како отштета за изгубениот спор пред арбитражата во Париз.
М.М.Е. пак поскапување, завиткано во фини зборови
Квалитетот е дискутабилен, а бензинот со други зборови пак поскапува.
Ќар до гуша Среќа летоска по одмори помалце троши на 100 км :smir:Ќути,само еден денар.:smir:
Епа многу се шушка за предвремени избори, го уплашија човекот па решава "да ја зајакне економијата"neznam kako i zosto ke se zgolemi platata koga po izborite se zamrznaa.?
Ако,ако,само нека растат платите кај буџетарите,белким ќе се скрати агонијата на оваа држава.:zlo:de samo kritiki
eve i edna pofalba do vladava
vcera site institucii koi zemaat plata od budzetot dobija informacija da ja presmetuvaat platata za mesec juni po NOVA formula,i na toj nacin ke zemat pogolema plata.
neznam kako i zosto ke se zgolemi platata koga po izborite se zamrznaa.?
DALI MU PADNAL REJTINGOT NA PREMIEROT ,DALI MINISTEROT SLAVEVSKI SE ISPLASIL DA NE GO REKONSTRUIRAAT I VISTINSKI A NE SAMO NA FEJSBUK,DALI PAK MOZEBI KE SE MENUVA CELATA VLAST NEZNAM NO DOKOLKU NEKOJ JA ZNAE PRICINATA ZA ZGOLEMUVANJE NA PLATITE NEKA PISE.BLAGODARAM
Само ти смеј се и радуј се пред време...белким ќе се скрати агонијата на оваа држава.
Ама ако им се навртиш ти со тој доколенкото :tv::tv::tv::tv: :pos2::pos2::pos2::pos2:Само ти смеј се и радуј се пред време...
... како да си ја заборавил паролата: „они не можат толку да ебат, колку што ние можеме да издржиме“
:smir:
Овде дефинитивно нешто ке да смрди , и тоа наголемо и далеку ......de samo kritiki
eve i edna pofalba do vladava
vcera site institucii koi zemaat plata od budzetot dobija informacija da ja presmetuvaat platata za mesec juni po NOVA formula,i na toj nacin ke zemat pogolema plata.
neznam kako i zosto ke se zgolemi platata koga po izborite se zamrznaa.?
DALI MU PADNAL REJTINGOT NA PREMIEROT ,DALI MINISTEROT SLAVEVSKI SE ISPLASIL DA NE GO REKONSTRUIRAAT I VISTINSKI
Абе сега не важи таа “девиза“,имаат виагри,помпи,укинување визни режими и разни други помагала,па можат да ебат колку сакаат.:smir:Само ти смеј се и радуј се пред време...
... како да си ја заборавил паролата: „они не можат толку да ебат, колку што ние можеме да издржиме“
:smir: