Владата ја убива економијата

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Владава моментално спрема економијава ме потсеќа ,како кога гледам некоја фудбалска утакмица и судијата цело време свири некои глупи фаули и непостоечки офсајади и не може да се развие игра:wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Владава моментално спрема економијава ме потсеќа ,како кога гледам некоја фудбалска утакмица и судијата цело време свири некои глупи фаули и непостоечки офсајади и не може да се развие игра:wink:
Мислиш како некој поткупен судија?

shark

Гледај ме у очи
Член од
27 јуни 2009
Мислења
55
Поени од реакции
1
Владата не ја убива економијата. Напротив, ја стимулира. Тоа ќе беше доколку не ги стави во оптек буџетските средства. Ние не сме ни свесни колку динамика има во нашата економија, со разноразни креативни проекти.Кој ли ја има улогата на муза? Потребно е интелект и високоразвиена свест за овакви креации. :nesum:

Од спротивна страна седиш, па затоа погрешно гледаш.:nenene:
Да беше со нив не ќе имаше време глава да кренеш.
Да знаеш само каква жестока игра се игра.:vozbud:
Ќе намлатеше толку многу пари.......... а не овде празна слама:helou:

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Владата не ја убива економијата. Напротив, ја стимулира. Тоа ќе беше доколку не ги стави во оптек буџетските средства. Ние не сме ни свесни колку динамика има во нашата економија, со разноразни креативни проекти.Кој ли ја има улогата на муза? Потребно е интелект и високоразвиена свест за овакви креации. :nesum:

Од спротивна страна седиш, па затоа погрешно гледаш.:nenene:
Да беше со нив не ќе имаше време глава да кренеш.
Да знаеш само каква жестока игра се игра.:vozbud:
Ќе намлатеше толку многу пари.......... а не овде празна слама:helou:

КРЕАТИВНИ ПРОЕКТИ ,:pos2::pos2::pos2::pos2:
човече се измочав од смеење

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
a kako bi se borela opozicija ako ne so vakvi napadi
tocno inteligencijo

bi ti preporacala da go procitas mojot post na temata kolku se zenite po snaodlivi vo recesija,malkumina go procitale pa zatoa vaka ja kritikuvaat ekonomijata,a vo postot sto ti go preporacav ubavo objasnuvam kako dobro funkcionira ovaa vlast.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.791
Поени од реакции
12.273
М.М.Е. пак поскапување, завиткано во фини зборови
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=110828
Ќе се точат нови поквалитетни нафтени деривати
На бензинските пумпи ќе се точат нови поквалитетни нафтени деривати. Старите се исфрлаат од употреба. Цените на новите се повисоки за околу еден денар.
На пазарот се воведуваат евродизел 5, мазут со помалку сулфур и новите безоловните бензини од 95 и 98 октани.
„Нов безоловен бензин од 95в октани, со содржина на аромати до најмногу 35%, и содржина на бензен до најмногу еден процент. Кај претходниот тип на безоловен бензин, содржината на ароматите беше дозволена до најмногу 45%, а на бензенот до најмногу пет проценти. Исто така се воведува нов безоловен бензин од 98 октани, кадешто исто така содржината на аромати е пропишана да изнесува најмногу 35%“Мартин Мартиновски, портпарол на влада.
Бензински пумпи чекаат да ги потрошат залихите од старите и да ги набават новите деривати. Оставен е рок - мазутот и безоловните бензини од станиците и државните резерви да се заменат за два месеци.
Дизелот за 15 дена. Квалитетот ќе го испитува пазарниот инспекторат а казните се движат и до 15 илјади евра. Од владата тврдат дека ОКТА веќе ги произведува поквалитетните деривати. Досега во земјава се користеа нафтени деривати контра европските стандарди.
Овој простор владата и го остави на ОКТА како компензација за долгот што земјава требаше да го плати како отштета за изгубениот спор пред арбитражата во Париз.
Квалитетот е дискутабилен, а бензинот со други зборови пак поскапува.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
de samo kritiki
eve i edna pofalba do vladava
vcera site institucii koi zemaat plata od budzetot dobija informacija da ja presmetuvaat platata za mesec juni po NOVA formula,i na toj nacin ke zemat pogolema plata.

neznam kako i zosto ke se zgolemi platata koga po izborite se zamrznaa.?

DALI MU PADNAL REJTINGOT NA PREMIEROT ,DALI MINISTEROT SLAVEVSKI SE ISPLASIL DA NE GO REKONSTRUIRAAT I VISTINSKI A NE SAMO NA FEJSBUK,DALI PAK MOZEBI KE SE MENUVA CELATA VLAST NEZNAM NO DOKOLKU NEKOJ JA ZNAE PRICINATA ZA ZGOLEMUVANJE NA PLATITE NEKA PISE.BLAGODARAM

Член од
28 март 2006
Мислења
17.791
Поени од реакции
12.273
Епа многу се шушка за предвремени избори, го уплашија човекот па решава "да ја зајакне економијата" :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
de samo kritiki
vcera site institucii koi zemaat plata od budzetot dobija informacija da ja presmetuvaat platata za mesec juni po NOVA formula,i na toj nacin ke zemat pogolema plata.

DALI MU PADNAL REJTINGOT NA PREMIEROT ,DALI MINISTEROT SLAVEVSKI SE ISPLASIL DA NE GO REKONSTRUIRAAT I VISTINSKI A NE SAMO NA FEJSBUK,DALI PAK MOZEBI KE SE MENUVA CELATA VLAST NEZNAM NO DOKOLKU NEKOJ JA ZNAE PRICINATA ZA ZGOLEMUVANJE NA PLATITE NEKA PISE.BLAGODARAM
Ако,ако,само нека растат платите кај буџетарите,белким ќе се скрати агонијата на оваа држава.:zlo:

Член од
4 мај 2009
Мислења
209
Поени од реакции
9
белким ќе се скрати агонијата на оваа држава.
Само ти смеј се и радуј се пред време...
... како да си ја заборавил паролата: „они не можат толку да ебат, колку што ние можеме да издржиме“
:smir:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
... како да си ја заборавил паролата: „они не можат толку да ебат, колку што ние можеме да издржиме“
Ама ако им се навртиш ти со тој доколенкото :tv::tv::tv::tv: :pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
de samo kritiki

DALI MU PADNAL REJTINGOT NA PREMIEROT ,DALI MINISTEROT SLAVEVSKI SE ISPLASIL DA NE GO REKONSTRUIRAAT I VISTINSKI
Овде дефинитивно нешто ке да смрди , и тоа наголемо и далеку ......

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе сега не важи таа “девиза“,имаат виагри,помпи,укинување визни режими и разни други помагала,па можат да ебат колку сакаат.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom