Уште малку ни толку1000 евра....
...следи реприза на.....„Заробени девизи’’
...кои за да ни ги вратат повторно ќе ни нудат една за две марки...пардон евра
Уште малку ни толку1000 евра....
Они сакаат да да добијат кредити од ММФ но не ги сакаат обврските кои следуваат. Ако земат од банка ќе земат со 11%стапка ама никој не им се меша во работата, а ако земат од ММФ 4-6% ама добиваат строги услови кои мора да ги почитуваат, пред се единствениот вистински успех на владата градење на верски и кутурини објекти. А ќе следат и отпуштања од администрацијата.Она за што веќе три месеци говорам,преточено во препораки.Не треба да бидеш експерт за да сфатиш дека сме во тиња и што треба,а што не смееш да правиш:
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107191
Задржете се на овој дел:Министерството за финансии не ја отфрла опцијата за нов договор со ММФ, сите можности биле во игра.
И на овој:Забележале и на политиката што ја водат Министерството за финансии и НБРМ и и препорачале на власта да се усогласат двете институции и Финансии да забави со државните записи, но и да се донесе план за индиректна помош на извозно ориентираните компании.
Или јас сум луда или овие се вртелешки.Па ни јас неможам повеќе да ги пратам што зборуваат.Мислење и став се менува со светлосна брзина,толку е прозирен шефов на парите.Следно ќе ја брани девалвацијата како е добра за економијата.
Веруј некогаш незнаењето е благослов.сеа вака објаснете ми ко на необразован и прост човек
Колку е лоша работата?
те молам кажи миВеруј некогаш незнаењето е благослов.
а што да ти кажам leandra веќе доволно напишате молам кажи ми
вака ќе мислам а богами и повеќето дека е апокалипсата денес...
А јас спротивно од нив ги сакам ММФ поради обврските,а не поради парите.И така ММФ не дава најголеми кредити (со најголеми суми) можат да земат од било каде.Они сакаат да да добијат кредити од ММФ но не ги сакаат обврските кои следуваат. Ако земат од банка ќе земат со 11%стапка ама никој не им се меша во работата, а ако земат од ММФ 4-6% ама добиваат строги услови кои мора да ги почитуваат, пред се единствениот вистински успех на владата градење на верски и кутурини објекти. А ќе следат и отпуштања од администрацијата.
Ако се ко гаранциите на кинеските производи го обравме бостанот.:kesa:Колку гарантираше нашава држава ако пропадни некоја банка за штедни влогови до 10000 евра, а колку над?
Тоа за девизните штедни влогови гарантирала државата Југославија, тие што беа попаметни си ги извадоа парите, а тие што веруваа дека нема да се распадни како држава гадно се заебаа.
Така да додека постои оваа држава има каква таква гаранција за штедните влогови.
Ај па и ти, не сфаќај се сериозно...сега засега се е во ред со штедните влогови....си шпекулираме што би било кога работите би тргнале низбрдо.Мене ми изгледа ова како она народната изрека ја видела мечката пи*ката, и рекла леле колкава дупка. Во било кој момент можи човек да си ги извади парите од сопствената сметка, сме немале проблем до сега. Ако има некој поинакво искуство нека пиши овде да ги вадиме парите посовреме .
Да ама знаеш како изгледа тоа се плашат луѓево за својата иднина за своите пари, и кога ќе прочитаат вакво нешто им се дига притисокот. Јас не сум проблем разбирам како голем , ама проблемот е во другите луѓе.Ај па и ти, не сфаќај се сериозно...сега засега се е во ред со штедните влогови....си шпекулираме што би било кога работите би тргнале низбрдо.
Jas zakaciv eden taurin od sabajle i B 6 Antistress ,nema vrska lazna trevoga uste se vadat bari od banka ,ovie vone i concrete me izvadoja od pametДа ама знаеш како изгледа тоа се плашат луѓево за својата иднина за своите пари, и кога ќе прочитаат вакво нешто им се дига притисокот. Јас не сум проблем разбирам како голем , ама проблемот е во другите луѓе.
vone i concrete ????? hohstapleri be finansiski , samo da se plasel narodecov, ljubomorat sto nemaat pari u sigurnive Makedonski banki...Jas zakaciv eden taurin od sabajle i B 6 Antistress ,nema vrska lazna trevoga uste se vadat bari od banka ,ovie vone i concrete me izvadoja od pamet