Слаткарот од Хрватска

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Како прво Јохан за време на кризата не беше под команда на Братот туку под команда на Трајковски прво нешто што треба да знаеш а второ Братот повеќе му помага отколку Николче- Чарли Чаплин што го остави тамо.
Те знаат од штабот што лупеташ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Како прво Јохан за време на кризата не беше под команда на Братот туку под команда на Трајковски прво нешто што треба да знаеш а второ Братот повеќе му помага отколку Николче- Чарли Чаплин што го остави тамо.
А како трето зошто Братот не одговори директно дали по секоја цена (на ова мислам, дури и по цена на својата слобода) би сведочел во одбрана на Јохан? Го гледам на митинзите вика, се чука вгради дека бил патриот, а на прашањето дали ќе сведочи во одбраната на Јохан дава политички и умерени изјави, понекогаш и двосмислени..Зошто не рече, „Јас, Брат Љубе, независно дали тоа ќе ми наштети мене, јас ќе застанам зад Јохан, и ќе сведочам во неговата одбрана..“???
Инаку, на Обвинителната клупа во Хаг заедно со Љубе и Јохан беше и Македонија..Љубе го ослободија, а Јохан остана таму.. Нели има должност Братот Љубе (како и секој Македонец, дали вмровец, сдсмовец, лдповец), да вложи максимални напори да помогни да се ослободи Јохан од Хаг?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Сега и ја нешто да кажем за ова. Братот Љубе МЕ РАЗОЧАРА.
ПО службена должност бев во ОИК во моето место и имав увид во гласовите на избирачките места. Од нив дојдов до заклучок дека за Љубе во споредба со гласовите за советници гласале, ВМРО-НП, НСДП , дел од СДСМ и мал дел од ВМРО-ДПМНЕ. Мислам тоа беше очигледно кога ги гледав преставниците од партиите, тие од љубе, нсдп и народна заедно ги прибираа податоците, ама капак на се беше кога претставникот на Љубе доби повик од централниот штаб за кој тврдеше дека е од Љубе директно по кој му се обрати на претставникот на СДСМ со зборовите “Бранко пак не заеба, ни вети 30 % од гласовите на СДСМ во Скопје и во 17 часот го повлече договорот“. Е ЉУБЕ, ЉУБЕ зашто со него брат праеш договори зар не си слушнал за поговорката “кој со ѓаолот тикви сади.....“:toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе војска, Љубе да беше кандидат на ВМРО сите ќе го гласавте... Ајт поз

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Igor108367 edno prashanje do tebe a so dgovorot ke go demantirash ili potvrdish TRN:

KOJ GO FINANSIRASHE BRAT LJUBE??? kampanjata chinela okolu 1 MILION EVRA.
Ти овака ко поупатен какви информации имаш за финансирањето на Љубе? Да погодам од прва што ќе одговориш.....СДСМ го финансираште Љубе ,нели ?

ПО службена должност бев во ОИК во моето место и имав увид во гласовите на избирачките места. Од нив дојдов до заклучок дека за Љубе во споредба со гласовите за советници гласале, ВМРО-НП, НСДП , дел од СДСМ и мал дел од ВМРО-ДПМНЕ. Мислам тоа беше очигледно кога ги гледав преставниците од партиите, тие од љубе, нсдп и народна заедно ги прибираа податоците, ама капак на се беше кога претставникот на Љубе доби повик од централниот штаб за кој тврдеше дека е од Љубе директно по кој му се обрати на претставникот на СДСМ со зборовите “Бранко пак не заеба, ни вети 30 % од гласовите на СДСМ во Скопје и во 17 часот го повлече договорот“. Е ЉУБЕ, ЉУБЕ зашто со него брат праеш договори зар не си слушнал за поговорката “кој со ѓаолот тикви сади.....“:toe:

Инаку тој претставникот на Љубе имаше разглас ставено па ти го слушна мубаетот кога му се јавил Љубе или ? :pos2:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Neli Todor Vancev se zamesa vo muabetov se e jasno. Sega kje pocne od na Mara Popara arhivite da vadi dokumenti od udba, kos, ozna i bnd.:):):)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Инаку тој претставникот на Љубе имаше разглас ставено па ти го слушна мубаетот кога му се јавил Љубе или ? :pos2:
Море чоек ти ако сакаш верувај или не, ама ја најискрено кажав. Ако си бил во ОИК каде се прибираат гласовите од цела општина цќе знаеш дека се се слуша во една мала просторија каде има 40тина души, плус ова тој го кажа отворено...па потоа следеше дискусија за која е неумесно да ја пренесувам на форум.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Neli Todor Vancev se zamesa vo muabetov se e jasno. Sega kje pocne od na Mara Popara arhivite da vadi dokumenti od udba, kos, ozna i bnd.:):):)[/QUOTE]

Па можеш да му „контрираш„ и ти нему..со твоите познати и надалеку прочуени архиви..де небиди толку скромен..хехехехе.
Викни си го и Срелчо белчо..на припомош..ако нешто фали..сега нешто..ко да е негде ЗАБЕГАН..или се крие..и мадро си молчи??
Се знаеме (сите ние) одамна..секако виртуелно..разбира се ..нели?
:pipi:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Дали е дозволено јавно објавување на личните заклучоци на член на ОИК по службена должност кој имал увид во гласовите?

Не знам, прашувам. Ме интересира дали некој ја познава оваа материја.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ако се реши на бојкот СДСМ во втор круг тоа ќе биде невиден парадокс.
А таа анти-макеоднска партија треба да се укине со закон,декрет,ферман или шо ти ја знам јас,само да ја нема,дегени едни анти-македонски.:tapp::tapp::tapp:
А денеска дефинитивно ќе го имавме новиот претседател Ѓорѓе Иванов да не беше она предавничко слаткарче од Хрватска пуштено со јасна мисија од Хаг.

Љубе самиот е многу богат.
Како бе многу бил богат кога пред некој ден кај Јанко во емисија кажа дека целиот имот му бил под хипотека???

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Дали е дозволено јавно објавување на личните заклучоци на член на ОИК по службена должност кој имал увид во гласовите?

Не знам, прашувам. Ме интересира дали некој ја познава оваа материја.[/quote]

Не бев доволно јасен мојата службена должност не е член на ОИК туку еден од многуте претставници на НВО. Во однос на другото, Официјалниот записник за гласањето е јавен, а аналогијата и анализата е моја која секој граѓанин може да ја добие ако ги спореди гласовите од локални и претседателски избори барем во мојата општина. А за разговорот стојам позади него зошто него го слушнаа многу луѓе, од кои само странците не го разбраа:pos2:.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13

Не знам, прашувам. Ме интересира дали некој ја познава оваа материја.
Не бев доволно јасен мојата службена должност не е член на ОИК туку еден од многуте претставници на НВО. Во однос на другото, Официјалниот записник за гласањето е јавен, а аналогијата е моја која секој граѓанин може да ја добие ако ги спореди гласовите од локални и претседателски избори барем во мојата општина. А за разговорот стојам позади него зошто него го слушнаа многу луѓе, од кои само странците не го разбраа:pos2:.[/QUOTE]

Ова треба..најверојатно ...да подпадне под Службена Тајна..или во таа категорија на ограничени за јавен увид податоци..
Но во секој случај..познавач треба да е некој кој го познава Законот за таа област..ако е опфатена со него..
Ако не..никому ништо..како и досега..

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Ова треба..најверојатно ...да подпадне под Службена Тајна..или во таа категорија на ограничени за јавен увид податоци..
Но во секој случај..познавач треба да е некој кој го познава Законот за таа област..ако е опфатена со него..
:pipi:[/quote]

Која службена тајна бе лав па резултатите се објавуаат на интернет страната на дик, сите ги знаат податоците која партија колку добила гласови за локални и кој кандидат за претседател колку гласови добил по општини. По нив можеш да напраеш анализа и да дојдеш до одредени констатации кои може, а не мора да се точни. Во мојата општина гласовите по мојата анализа се прелевале така, за разлика на пр. од Прилеп каде ако ги погледнеш гласовите можеш да видиш дека многу луѓе што гласале за Марјан Ристевски гласале за претседател за Љубе.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Која службена тајна бе лав па резултатите се објавуаат на интернет страната на дик, сите ги знаат податоците која партија колку добила гласови за локални и кој кандидат за претседател колку гласови добил по општини. По нив можеш да напраеш анализа и да дојдеш до одредени констатации кои може, а не мора да се точни. Во мојата општина гласовите по мојата анализа се прелевале така, за разлика на пр. од Прилеп каде ако ги погледнеш гласовите можеш да видиш дека многу луѓе што гласале за Марјан Ристевски гласале за претседател за Љубе.[/QUOTE]

Ако е на јавен увид ставена..без назнака дека е забрането нејзино користење и редистрибуирање..секако дека не потпаѓа под никаква забрана..
Барем така јас го толкувам Уставот..се е дозволено...ако со Закон или пропис не е забрането.

Kajgana Shop

На врв Bottom