И после Охриѓаните не чинеле:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Одамна не идам во Охрид. Шо ве ебам ќе си пливам во Вардар :bip:
Искомплексирани луѓе (со чест на исклучоци), мислат дека Скопјани имаат нешто против нив, а уствари на нас ич не ни чуе ташакот за нив:helou:
Можеби ќе сватат некогаш:toe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Е ова е тоа што се бара. Другото е детски работи. Град како град, секој сака да си искористи. И јас летово во Охрид за 6 хамбургери и две мали шопски платив 1800 денари БЕЗ ФИСКАЛНА, ама тоа е тоа сите го знаат и на кој му смета нема да иде.
Колку е хамбургер бе? 300 денари?

G

GoddessOfRock

Гостин
Ај стајте се на нивното место, па ќе видите како е! Луѓето само си го искористуваат природното богатство! Да го немаше Охрид ќе одевте на друго место, и од таму исто ќе се жалевте. И шо на одмор идете и очекувате да си поминете поефтино од дома? :pipi:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Јас навивам за Охрижџани :back:(Ама сепак за одмор не ви стапнувам).

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Одамна не идам во Охрид. Шо ве ебам ќе си пливам во Вардар :bip:
Искомплексирани луѓе (со чест на исклучоци), мислат дека Скопјани имаат нешто против нив, а уствари на нас ич не ни чуе ташакот за нив:helou:
Можеби ќе сватат некогаш:toe:
Абе брат, мене да знајш колку ми чујат за тебе, дали ќе си дојдел или не. И за тебе и за тие мал милион напатени дивјаци. Ууу. Како ке спијам вечер ако не дојдиш летово со 3000 денари в џеб и ке ми се понашаш ко светов да е твој. Незнам, те молам кажи ми за да не останам ненаспана. :nzn:

Ми чујат мене за Срби, за Бугари, за ХоланЏани. Наречете ме анти патриот, ватевер. Ко ке мојт од македонскиов народ Охрид да егзистират, тогаш мој мил Сајбер Рајдер, тогаш ќе ми чујат. :back:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Охриѓанките се добри. Посебно кога ке ме надпливаат.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Колку е хамбургер бе? 300 денари?
Ваљда знаеш проста математика..

Ај стајте се на нивното место, па ќе видите како е! Луѓето само си го искористуваат природното богатство! Да го немаше Охрид ќе одевте на друго место, и од таму исто ќе се жалевте. И шо на одмор идете и очекувате да си поминете поефтино од дома? :pipi:
А што помалите гратчиња се мутави кај нив што се цените поевтини или тие имаат и други бизниси а Охриѓани немаат така? Па на море се исти цените..

Абе брат, мене да знајш колку ми чујат за тебе, дали ќе си дојдел или не. И за тебе и за тие мал милион напатени дивјаци. Ууу. Како ке спијам вечер ако не дојдиш летово со 3000 денари в џеб и ке ми се понашаш ко светов да е твој. Незнам, те молам кажи ми за да не останам ненаспана. :nzn:

Ми чујат мене за Срби, за Бугари, за ХоланЏани. Наречете ме анти патриот, ватевер. Ко ке мојт од македонскиов народ Охрид да егзистират, тогаш мој мил Сајбер Рајдер, тогаш ќе ми чујат. :back:

Абе што да ви кажам, и од Сејшелите ви идат..

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Дефинитивно треба да се превземе нешо со цениве по кафичи и Скопје и Охрид(во сезона). Нереални се. кафе+сок+благо 500 денари. ХЕЛОУ

Едно излегање со се такси 500-700 денари со штедење. Коа може во други држави во град полн со странци кои земаат плати по 2000 евра да е три пати поефтино, може и кај нас.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847

Тоа е тоа што се бараше :) Патетично е што мислите дека секој наш потег го правиме за да ве омаловажиме или нешто слично, и сакате да постигнете некоја супериорност со вашето недолично однесување. Скопјанец да се дотера за да ислезе во некоја дискотека во Охрид ќе кажат еве го се дотерал за да се покаже му ебам скопјанецот. Да збори на скопски жаргон, ќе кажат види го не почитува. Да видат дека е со скопски таблички, одма ќе промрчат нешто. Можеби имате природни убавини, но сте на дното на однесувањето и просто жалосно е што имате некоја идиотска претстава дека ние Скопјаните ви мислиме лошо :pop:
Да си во Скопје, никој нема ни да ти обрне внимание дали доаѓаш од Охрид, Битола, Тетово или слично, тука сите сме исти, и не ни имаме време да се занимаваме со такви безвезални работи:wink: Кажи ми колку пати само Охриѓани се чаламеле на некој кој си дошол на одмор во Охрид?? Можете комотно да учите од нас :smir: :back:

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Ваљда знаеш проста математика..

А што помалите гратчиња се мутави кај нив што се цените поевтини или тие имаат и други бизниси а Охриѓани немаат така? Па на море се исти цените..

Абе што да ви кажам, и од Сејшелите ви идат..
Да бе, во право си. Глетката во Берово,Штип,Пробиштип која будала ја мерит со онаја во Охрид. Незнам стварно. Зш да платиш 80 денари за кока кола покрај езеро ко мојш да ја платиш 70 денари покрај едно ебано мало фонтанче. Истиот филинг,исто е све.
Колку за информација, Охрид моментално опстојуват воглавном само од туризам. Фабрика јок. Те интересираше, па да ти кажам еве.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Тоа е тоа што се бараше :) Патетично е што мислите дека секој наш потег го правиме за да ве омаловажиме или нешто слично, и сакате да постигнете некоја супериорност со вашето недолично однесување. Скопјанец да се дотера за да ислезе во некоја дискотека во Охрид ќе кажат еве го се дотерал за да се покаже му ебам скопјанецот. Да збори на скопски жаргон, ќе кажат види го не почитува. Да видат дека е со скопски таблички, одма ќе промрчат нешто. Можеби имате природни убавини, но сте на дното на однесувањето и просто жалосно е што имате некоја идиотска претстава дека ние Скопјаните ви мислиме лошо :pop:
Да си во Скопје, никој нема ни да ти обрне внимание дали доаѓаш од Охрид, Битола, Тетово или слично, тука сите сме исти, и не ни имаме време да се занимаваме со такви безвезални работи:wink: Кажи ми колку пати само Охриѓани се чаламеле на некој кој си дошол на одмор во Охрид?? Можете комотно да учите од нас :smir: :back:
Нели не се замараше шо мислат Охриѓани за вас?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Нели не се замараше шо мислат Охриѓани за вас?
Не се замарам, ама нема да дозволам да трескате глупости дека со нешто сме предизвикале такво ваше однесување. Ако имаш нешто паметно да вратиш на мојот пост врати, а не да ми поставуваш прашање кое нема врска со темата :wink:

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Не бе, не разбираш стварно.
Јас се понашам недолично кон Скопјани. Да. Да го занемариме фактот шо едни такозвани туристи, онака, на одмор дошле кај мене в комшии, 19-20 години, зеле јајца, и цела лутина шо ја собирале през цела година ја истуриле на фасадата на куќава моја. Абе на одмор се, сите фрустрации кон нас Охриѓаниве нега ги истурет. Сеа ми текна како не му купив уш еден шаблон јајца, за да му ја докажам мојата гостопрмливост и добро понашање.
Сум била Скопје појќе пати. И да, секој пат сме имале проблем за паркинг место зш сме од Охрид.
Можда живејш во град со пола милион жители, али ти си најдолу на скалата на однесувањето и просто жалосно е шо имаш некоја идиотска претстава дека ние Охриѓаните ти мислиме лошо. :back:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не се замарам, ама нема да дозволам да трескате глупости дека со нешто сме предизвикале такво ваше однесување. Ако имаш нешто паметно да вратиш на мојот пост врати, а не да ми поставуваш прашање кое нема врска со темата :wink:
Можам многу случки да ти кажам шо сум видела од СКОПЈАНИ преку лето,ама едноставно ти сам си стана контрадикторен,па решив да те потсетам на постот кај шо напиша дека не се замараш воопшто шо мислиме за вас.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333

Ова што го збориш нема врска над 90% од туристите што ви идат се Скопјани.

Немате индустрија па да се чаталите, да не се Скопјани ќе пропаднете за три дена.

Да ве биваше за туризам ќе ви идеја странци и ќе имавте 10 пати повеќе туристи али толку ви е капацитетот.
50 години сте туристички град, а еден странски јазик не можете да научите, кога бев во Хрватска мештаните знаеја минимум три јазика италјански,германски,англиски за разлика од вас што причате само српски и о'ритски.
Ко цел џган од државава да се населил во Охрид што племе ќе бевте.

п.с им се обраќам исклучиво на оние охриѓани што имаат анимозитет спрема скопјани не на културните кои во последно време се врста во изумирање.

п.п.с никад не сум бил у Охрид на одмор нит планирам да идам.

п.п.п.с ми текна сум бил еднаш во Пештани пред 9 години, одлично си поминав водата беше џам!

Kajgana Shop

На врв Bottom