Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
хаха абе со ке ти е пиво ,оди купи си грам хероин побрзо ке се снајдиш....![]()
Овој закон и онака е невидена глупост...
Имаш моја подршка...Инаку како и многу закони , се играме правда врз обичниот граганин со закони кои ништо не носат...
Ваков закон не постои дури и во најдисциплираните држави...
Законот не чини и тоа е факт...
Нели ти е срам?Темава е хаотична и како таква сметам дека треба да биде дел од темите кои што и ги препуштаме на историјата....
у канта.
Ја поздравувам одлуката на Уставниот суд.
Бладиниот бејби бум и сите пропратни сплачини од тој пред се фашистички пропаганден материјал беа неуставни а со самото тоа и нелегитимни.
п.с. Би се радуел ако во Македонија (кога веќе не може ко на запад тогаш барем ) ко у Турска решение на суд НЕ СЕ И НЕМА ПРАВО да се коментира!
Ама за тоа прво треба да има кристално чисто судство.
(ме разбираш) .
Да , и овие закони се дискриминаторски.
И онаа шашавата одлука дека после 19ч не се купуе алкохол...
и уште мал милион други такви застранувања од нормалните права на една единка.
(као и она ветеринарното пелцуење на вмро-овки со непроверена вакцина) :wink:
Dzigeru, kako toa makedonecot e diskriminiran so vakvata odluka?Каде Македонецот да тужи сега, затоа што е вулгарно дискриминиран со ваквата одлука?!
Kade ja gledas taa pozitivna diskriminacija?Или све тоа иде у графата "позитивна дискриминација"?
Boza, salep?Ми се слоши од веста.
Da be, do koga...?ДО КОГА ќе го трпиме ова?
На уставниот суд не му е задача да работи против некого туку да го спроведува уставот. За самиот закон се знаеше дека има работи кои нема да поминат на уставен бидејќи се спротивни на истиот.
Симптоматично е времето на поништување и нарачателот .
a kako поинаку се праат работите кај нас? Се е со план...
Симптоматично е времето на поништување и нарачателот .
Не би се сложил со ова. Да беше така ќе чекаа законот за фиксални каси да го укинат, сега ќе ја укинуваа и веронауката и сл. Сега се погоди така времето.
Исто да бидеме реални законот беше пред се направен да го стимулира раѓањето на Македонски деца оти Албанците многу безо се котат а ние не и сите го знаеме тоа.
Pa i da ja imavme be, nikoj ne ni davase pari za da ja realizirame, a najmalku ti.За да опстане една држава се прави рамнотежа, така е и во природата.
Таа рамнотежа ја помага овој закон, не ја решава целосно.
Инаку се вика популациона политика, нешто што го имаат Албанците од призренската лига до денеска.
Pa i da ja imavme be nikoj ne ni davase pari za toa.
Koj toa dosega mu zabranil na makedonecot da pravi deca?
Nacionalen interes mi sitkas tuka. Kakov? So pari, za pari?
Bidi muz, ebi i snosi gi sam posledicite... se za nacijata.... a ne da cekas od najgolemiot vekoven neprijatel ( kako sto miluvate ti i nekoi drugi da kazete ) da ti gi hrani decata. Kaj e tuka tvojata nacionalna gordost? Jas Albanec da ti gi hranam decata!!!