eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
aбе со 3,05 ленд скил, можам во Q3 фирма да се вработам? или што ? во каква да идам?

Можеш во каква сакаш јас имам 4.82 и работам во Q4 компанија, ти ќе најдеш некоја со твојот скил како што гледам Iron Q4 најдобро ти е сега ќе зимаш 11.81 плата само силата 90+ скоро секогаш ама лесно е тоа, јас шетам скоро секаде да придобиеме пријатели па после сојузници да бидеме.

Можеш во каква сакаш јас имам 4.82 и работам во Q4 компанија, ти ќе најдеш некоја со твојот скил како што гледам Iron Q4 најдобро ти е сега ќе зимаш 11.81 плата само силата 90+ скоро секогаш ама лесно е тоа, јас шетам скоро секаде да придобиеме пријатели па после сојузници да бидеме.
океј, во Украина во донбас сум :)

Епа толку е неможам и јас толку поефтино да дадам скап е иронот а јас имам таква компанија ама немам финасии да почнам и со неа .. инаку со 3 скил зимаш 11 UAH тоа ти е 1/3 од еден злато, солидна плата се кладам дека не зимаш повеќе од 1/6 во Турција .. во регионот Donbas сум каде што има Q5 болница и супер е јас зимам нешто повеќе од пола злато на ден.

untitlava.jpg

Со Q1 оружје, еве колку штета правам.

а ове можете да видите да си прерачунате по колку демич можете да правите http://erepublik.ws/calculators/damage

Значи земам 11 IDR плата, ги трошам само за леб и мислам да не земам леб зошто јас одржувам велнес преку болница. Викате добра или лоша идеја е да не земам веќе леб (пошто нели од болница одржувам велнес) да штедам за голд или да ги трошам за оружје?

Значи земам 11 IDR плата, ги трошам само за леб и мислам да не земам леб зошто јас одржувам велнес преку болница. Викате добра или лоша идеја е да не земам веќе леб (пошто нели од болница одржувам велнес) да штедам за голд или да ги трошам за оружје?

хммм...1 Q1 леб е 0,8идр (така нешо) а еден год 28идр...колку време ќе ти треба да заштедиш??? ја не штедам само за оружје трошам..

Хрватите се готови.
Унгарија осови еден дел,нападна друг.
А Србите победуваат во два дела

Хрватите се готови.
Унгарија осови еден дел,нападна друг.
А Србите победуваат во два дела

Така е! Истотака и економијата сеа им е катастрофа!!!
Им враќаат сеа Србите !

Уф ама тортура им прават.Али и во време на криза во Хрватска се зима голема плата и се гледа на заштитата на животната средина :pos2::pos2:

Не сме толку готови.Ја изгубивме источна србија,економијата се снајдовме никој не купува на маркет и никој не ја користи куната,вака дури и поевтино е у голд што не плаќаат газдите и у голд што купуваме производи.Маџарите чекај има време.Досега 4 битки добивме,една изгубивме,и тоа територија без МПП,што не е оригинално наша.Абе србите ќе им трееа ове до следни избори,али после тоа наебале.Уствари само Маџарите се проблем,они се пола од конгресмените и гласовите на избори.Дури и добро се држиме со оглед дека атлантис го нема.

Како ви плаќат во голд кога неможе да ти даде помалку од 1 голд?Kакво производство имат со 50% ДДВ?Ако за 0.5 хрк купуваш 1 дрво треба 0.25 на државата да одат.

Пер црн пазар.Само со донации се купува.Има организирано форуми,чатови,пописи на секој работник,секоја фирма,цени организиравме.Па платата ти ја даваат преку донација да се избегне данок.Пр. работам 4 дена за 1 куна( минималец) и после 5-6 дена газдата ми донира голд или скеој ден ми донира по 10 куни што си ги мењам у голд.Истотака материјали за производство преку донации од организација до организација,секоја фирма залихи уште пред да се донесат тие законите си направи.Одлично сме организирани.Јест да не е баш најлесно,али ја не го осеќам српскиот ТО,само некои компании го осетија,пошо имат глупи газди што не направиле залихи и не си го попишале фирмите.

А и тек треба да дојдат до оригиналните наши територии каде што имаме 9 МПП и на граница сите територии се со q5 одбрамбен систем и со по преку 1000 жители.А имаме мнгоу луѓе кои се доселија во Хрватска,особено специјалците и војниците на Америка,Романија,Полска,Шпанија и Финска ( тие финците каков демиџ даваат не се нормални )

Пер црн пазар.Само со донации се купува.Има организирано форуми,чатови,пописи на секој работник,секоја фирма,цени организиравме.Па платата ти ја даваат преку донација да се избегне данок.Пр. работам 4 дена за 1 куна( минималец) и после 5-6 дена газдата ми донира голд или скеој ден ми донира по 10 куни што си ги мењам у голд.Истотака материјали за производство преку донации од организација до организација,секоја фирма залихи уште пред да се донесат тие законите си направи.Одлично сме организирани.Јест да не е баш најлесно,али ја не го осеќам српскиот ТО,само некои компании го осетија,пошо имат глупи газди што не направиле залихи и не си го попишале фирмите.

А и тек треба да дојдат до оригиналните наши територии каде што имаме 9 МПП и на граница сите територии се со q5 одбрамбен систем и со по преку 1000 жители.
Јас гледам 5 куни е?

Вие во војската работите бесплатно така ама добивате оружје ?
Инаку 18-ка кренав веќе :)
Работиме за 1 куна само,па да може да се каже бесплатно,али редовно добиваме оружје.Сега се пријавивме за подлеба на плати па така за сработеното време и скилот што го имаме ќе ни делат голд.Јас би требало оклу 1,5 голд да добијам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom