Македонците ке учат албански во градинка

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
ВМРО-ооо, ВМРО-ооо, ти си наша судбина...
ПРЕРОДБАТА ПРОДОЛЖУВА...
од Македонци, ќе се преродиме во Албанци....
а сдсм задоволно си тријат раце... како лешинари само чекаат и они да тргаат од мршата која се разграбува...

Nego, posledno sto slusnav e deka i angliskiot ke se izucuva od gradinka.
Sto mislite za toa?

Sto mislite za toa?

во градинките веќе има англиски јазик, само што е како курс и чини 200 денари. Инаку јас сум против, затоа што англиски се учи од 1 одделение бесплатно (значи од 5 години и 8 месеци) :toe:

Eeee ovci makedonski da odevme do kraj 2001 bolje ke beshe i atomska bomba da ni pustija i da ne snema odkolku vaka.
Podobro eden den lav odkolku cel zivot ovca.

Sto mislite za toa?
Бескорисно. Што ќе му е англиски на детето кога нема да може да се снајде со албанскиот Windows? Ниту пак да сурфа на интернет, кој е саде албански. Не дај боже да сака да зборува со некој од странство, како ли ќе се разбере ако не знае албански? Или...говори српски да те цел свет разуме...или како и да беше тоа. :tv:

овака изгледа ќе биде работава, македонците ќе си зборат македонски меѓусебе, албанците албански меѓусебе, а кога ќе се сретнат македонци и албанци ќе зборат англиски, еве уште една визија ала онаа симулациската.

и на камени мост ќе владее тројазичје, официјален јазик ќе биде и англискиот

и кога ќе купуваме цвикери, градници, батерије за сат, гаќи, хулахопки, чорапи и ќе се коцкаме со топчиња под кибритчиња, ќе збориме англиски

Бескорисно. Што ќе му е англиски на детето кога нема да може да се снајде со албанскиот Windows? Ниту пак да сурфа на интернет, кој е саде албански. Не дај боже да сака да зборува со некој од странство, како ли ќе се разбере ако не знае албански? Или...говори српски да те цел свет разуме...или како и да беше тоа. :tv:
Tokmu taka, sto ke mu e albanski na deteto? Razbiranjeto so komsijata ne e ni tolku vazno. Povazno e so toj od Dakota da se razbere. :toe:

p.s. pricaj srpski da te i Bog razumi. :)

E pa da go trgneme i od osnovnite angliskiot togas, a ABC, so vikas??

Што се однесува до мене можеме да го тргнеме и од факултетите исто како и Албанскиот,кој сака нека си земе приватни часови па може да ги проучува и обата јазика колку што му душа сака.Се разбира дека државата ќе им помогне на социјално загрозените кој сакаат да учат Албански или Англиски,па ќе партиципира и со 20% од парите што треба да ги издвојат заинтересираните кон било кој странски јазик.Во Македонија единствено Македонскиот треба да остане задолжителен а сите други јазици треба да бидат факултативни и на доброволна основа со државна помош во зависност од застапеноста на националности во вкупниот број на граѓани во Македонија,според с-рамковниот договор.:toe:

Taka e ABC, se vo duhot na zadrzuvanje i pothranuvanje na makedonskiot progresiven nacionalizam.

Go Dzole, go.... ke te bide...

Taka e ABC, se vo duhot na zadrzuvanje i pothranuvanje na makedonskiot progresiven nacionalizam.

Go Dzole, go.... ke te bide...

Не е до Џоле бе,сигурно е дрмосерец да го сподели ова мое мислење вака јавно,инаку би го кажал досега на предизборните митинзи,всушност гледам дека за одредени мои мислења овде на форумов,ни еден од кандидатите нема мадиња да ги презентира во јавност,ни за јазик,ни за било какви други државни интереси.:toe:

4y2RwP8DcQ+d6rT9ATiAAAAAElFTkSuQmCC

Nek si go upika izvestajot ili sto i da e, vo najsirokoto dupce sto go ima na nea.
Sto se odnasuva do ucenjeto na Albanskiot jazik, po mene ubavo e da se znae. Pa sto ima vrska ako go ucat nasite deca?
Da ne slucajno si ja smenat nacionalnosta ili verata? Ili komsiite ke ne zaebavaat?
Taka i polesno mozat da se razberat a i ubavo e sekoj covek da znae sto poveke jazici pa kaj i da otide da moze da se razbere taka? Ja ne gledam nisto loso so ucenje na Albanskiot jazik.
Koga bev sredno mi smetase taa idea, ne za drugo tie mi bea godinite a i baska tepacki po avtobusi, navecer tepacki i sl. gluposti i mnogu bliskoto minato so vojnata u 2001 i imav nekoe takvo glupo svakanje ali nema veze toa najverojatno go pomisluvaat i denesnite makedonski "deca". Ke pomine i taa glupost so tek na vreme.Sekako ne treba da se zaboravi 2001, vo nikoj slucaj, no treba da se prosti i da se prodolzi so i onaka kratkiot zivotot od dvete strani zatoa sto samo taka ke mozeme ubavo da si go proziveeme.
Nego ne mi se dopagja toa sto spored "izvestajot"ili "izjavata" bi trebalo da se pocne od zabaviste.
Koga stvarno bi pocnalo da se uci albanskiot jazik(ne poradi toa sto taka "ke ni nalozi izvestajot" od nekoj si nemac, nego ako nasata vlada taka odluci) po skolite mislam deka prvo treba da se ima osnova na sopstvenata azbuka i jazik (zboram za makedonskite deca) pa posle sekoj drug jazik bilo da e toa Angliski, Francuski,Albanski, Germanski i dr.
Znaci od prvo do treto samo makedonski a od cetvrto i drugite jazici. Toa e moe licno nestrucno mislenje.

4y2RwP8DcQ+d6rT9ATiAAAAAElFTkSuQmCC

Tokmu taka, sto ke mu e albanski na deteto? Razbiranjeto so komsijata ne e ni tolku vazno. Povazno e so toj od Dakota da se razbere. :toe:

p.s. pricaj srpski da te i Bog razumi. :)

Razume:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom