Пат до пеколот во сопствена режија

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Топорчо, еве ти како Бугарин, кажи ми, кое е твоето мислење околу темава? Се надевам дека го прочита текстот.
Баце ти искрено ли сакаш моето мислене или колко да ме плукнеш после :)
Тоа си е ваш проблем , никој не ви тера да аплицирате.Иначе мен ми е јасно дека голема част не аплицират оти се чувствуваат Бугари.Доволен ?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Огласите кој се незаконски ги има во секој весник, лугето се знаат...

куде се змиски ока тука???? му е*у стопанку..а?

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Не знам за херои. Но земи да ја читаш книгата за паднатите борци во преспанскиот крај ќе видиш дека 40% од борците се турци. И секогаш мора да забегуваш од темата, ама изгледа не ти одговара. Темата се однесува на Бугарските предавници односно оние кои вадат пасоши и лични карти а не за НОБ и паднатите борци. И ако не ти е уште нешт јасно не гледам одговорност повеќе да ти посочувам. Имаш книги земи и читај.

Баце ти започна да пишеш за турските борци кога те попрашав за кокретни имена и дела се фати за правилата и пропиште че сме забегали.Лицемерие на квадрат.Штом и вие борци за Македонија излезовте тури и пепел на оваа држава :helou:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Баце ти искрено ли сакаш моето мислене или колко да ме плукнеш после :)
Тоа си е ваш проблем , никој не ви тера да аплицирате.Иначе мен ми е јасно дека голема част не аплицират оти се чувствуваат Бугари.Доволен ?
Те прашав најискрено. Бидејќи, јас не гледам ништо друго во целава работа, освен повторно уште еден обид на Бугарската влада за да се на некој начин асимилираат Македонците и повторно да бидат претставени како Бугари. Вадењето на овие документи е нелегално, а не гледам никави напори од страна на вашите власти за да ја спречат целава работа, напротив го имаме токму спротивното.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ова го напишаа неќна и готоо проблем ...
ова се дешава многууу одамна ... уште од осамостојувањето на Македонија ...
и асимилација дека е е ... нема шо ...
бугарски интереси ... си ја бркаат работата ...
а ние меѓу себе ќе си се плукаме ...
вистината е дека повеќето 95% од поднесените документи се заради пасошот со кој може кај сака да си одат да си бркаат бизнис а и коли за безпари да си возат ...
5%се бугарофили ...
но бугарија и е у интерес било како ... си ги има на документ дека се осеќале бугари и со тој документ утре ќе рече еве толку и толку народ од Р. Македонија се осеќаат бугари и крај ....
а ние будалите тука плукај по кого стасаш ... кога ќе се освестиме незнам ...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Планот Мојсеј-2 меѓудругото го опфаќа и тоа,што е можно поголемо одродување на Македонците во некоја друга националност,без разлика дали тоа ќе биде Бугарска,Српска,Албанска,Грчка или Австралиска,главно е да има помалку Македонци за остварување на својата експанзионистичка агенда која се предвидува да заврши до 2048,значи 100 години по создавањето на Израел кој се создаде на сличен начин само на Палестинска територија,и на сметка на Палестинците,кој стануваа Сиријци,Египќани или било што,само да се намали нивниот број како Палестинци.:toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Планот Мојсеј-2 меѓудругото го опфаќа и тоа,што е можно поголемо одродување на Македонците во некоја друга националност,без разлика дали тоа ќе биде Бугарска,Српска,Албанска,Грчка или Австралиска,главно е да има помалку Македонци за остварување на својата експанзионистичка агенда која се предвидува да заврши до 2048,значи 100 години по создавањето на Израел кој се создаде на сличен начин само на Палестинска територија,и на сметка на Палестинците,кој стануваа Сиријци,Египќани или било што,само да се намали нивниот број како Палестинци.:toe:
Абе Прилеп Локал Фану :)

Од каде ти овие работи за Мојсеј? Ако беа толку реални нели уште со време ќе те отстранеа од форумов некои "виши сили" на кои би им сметало тоа?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе Прилеп Локал Фану :)

Од каде ти овие работи за Мојсеј? Ако беа толку реални нели уште со време ќе те отстранеа од форумов некои "виши сили" на кои би им сметало тоа?
Директно од Моше Баум,еден од газдите на новата млекарница,која како и сите други млекарници во Македонија е под Еврејска сопственост,а ако ме одстранеа од форумов “работата“ ќе беше ептен очигледна.:smir:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Во една прилика дојодв во контакт со заменикот министер на Бугарија за иселеништво и го прашав како е да се извади бугарски пасош ми рече дека нема проблеми ќе го добијам паосшот пошто ќе оди преку него за ден два но треба да ги изменам моите корени дека се било бугарско и јас мо одговорив г-дине министре ај вие бидете Македонец и одречетесе фала ти.

ПРЕДАВНИЦИ се тие што имаат бугарски пасош

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Во една прилика дојодв во контакт со заменикот министер на Бугарија за иселеништво и го прашав како е да се извади бугарски пасош ми рече дека нема проблеми ќе го добијам паосшот пошто ќе оди преку него за ден два но треба да ги изменам моите корени дека се било бугарско и јас мо одговорив г-дине министре ај вие бидете Македонец и одречетесе фала ти.

ПРЕДАВНИЦИ се тие што имаат бугарски пасош
Баце нема такво министерство.Време е да спреш тревата :pos2:

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Абе еј кое време доживехме.Турци да се биат во грдите како се бореле за Македонија.После 500 г убијства, силуваниа, грабежи, еничарство сега борци ли станавте.Ништо.Jавно се е возможно во Македониа
- да се е возможно ама со турците си во грешка!!!! еве зашто:
- после балканските војни тие што чувствувале дека турција им е татковина си заминале од овде.
- но 500 години се многу и за турците не само за македонците !. така да за тоа време се создал еден дел од нивната популација кој Македонија ја чувствувале како вистинска татковина. тие при изборот каде?!! ја избрале Македонија со што се согласиле дека ке ја почитуваат и ке се грижат за неа, што подоцна и го докажале.
- знам дека во бугарија не е таков случајот но можам да ти кажам дека кај нас турското малцинство е за пример.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Директно од Моше Баум,еден од газдите на новата млекарница,која како и сите други млекарници во Македонија е под Еврејска сопственост,а ако ме одстранеа од форумов “работата“ ќе беше ептен очигледна.:smir:
Хех :) Арно е ко не било од Моше Даjaн :pos:

Било како.. не гледам причина ни тој да го издаде овој план :)

Инаку убаво кажа некој на темава, само транспорт до граница за овие и билет во еден правец.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Хех :) Арно е ко не било од Моше Даjaн :pos:
Било како.. не гледам причина ни тој да го издаде овој план :)
Инаку убаво кажа некој на темава, само транспорт до граница за овие и билет во еден правец.
Секој што работи на расипнување,намалување и протерување Македонци од оваа држава,без разлика дали на економски,политички или било каков друг план,всушност работи за нејзино исчезнување како Македонија.Ние треба да ги молиме сите кој имаат дури и “ронка“ Македонски чувства за да им дадеме државјанства и пасоши,а не да ги протераме,само така ќе успееме да си ја зачуваме државава како таква,зошто во спротивно работиме само во прилог на Мојсеј-2,планот за создавање на нова “Еврејско-Хазарска“ држава во Европа,100 години после Израел.:toe:

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Срамота!!!!
Јас сум од Струмица и ги гледам продадените гниди како возат автомобили со бугарски табли и како се фалат дека можат да одат каде сакаат со бугарските документи. Ми се гади од нив. Зарем неможе да се превземе нешто со овој проблем или пак ова што се случува и одговара на власта?

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Срамота!!!!
Јас сум од Струмица и ги гледам продадените гниди како возат автомобили со бугарски табли и како се фалат дека можат да одат каде сакаат со бугарските документи. Ми се гади од нив. Зарем неможе да се превземе нешто со овој проблем или пак ова што се случува и одговара на власта?
Decko ako znaas nekoj molam ti se pisi na pp....moram da istresam nekoj bugarofil,nogo sum pituval niz sr,site se krijat majka im da ja ebam...ako doznaam nekoj ke zabrava od koja dupka e izlezel

Kajgana Shop

На врв Bottom