Како сурфате по интернет?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
266
Јас обично имам по минимум 10, а доста често и до кај 20-тина отворени табови во исто време на фајарфоксов...

Имам некои постојани како форумов, фејсбук, блогерај, гугл ридер, тајм мк, и некои кои ги менвам али во принцип не сум под 10 табови... (во моментов на пример имам 12)

Гледам вечерва на една тема имаше многу принт скриној и сите имаа отворено само форумов, незнам дали специјално за принт скринот или така сурфаат...

Али обично поголемиот дел од луѓето што ги знам сурфаат така, со еден до 2 табови и отвораат по потреба што ќе им треба или текне во моментот...

Каков сурфер сте вие? :)

Јас почнувам со еден и по потреба отварам нови. Пред да затворам ПЦ може да се случи да имам и 30 таба..

темава е :tapp::tapp: ама нема врска, зависно кој како милува.
По мое тоа со премногу таба отворено е хаос и едноставно нема контрола не знаеш што попрво треба да направиш нема ред. Максимум што идам е до кај 10 мада и тоа е многу.

бидејки сакам све да ми е под конец и прегледно би се напнала со многу табови одеднаш. Си имам speed dial инсталирано на модзилата и наместен ми е kako home page за easy acess до оние сајтови кои најчесто ги користам и веднаш го гасам табот штом завршам. Дури и ако знам дека ке го отворам сајтот пак во наредните минути. Останатите сајтови што ми ги користам.. на пример photoshop видео туторијали и сл. ми се зачувани во bookmarks во посебни фолдери за да имам прегледност и плус easy acess. :pipi:

Со штица за сурфање многу јасно
Па сурфаме по брановите на кајгана јутуб пријатели хајфајв итн

Јас не памтам да имам отворено поќе од 5-6 табови.

Кога ќе седнам на писито, отварам FF, и после одма, кајгана форумот и отварам ги отварам сите теми што ме интересират, обично 6-7. После neowin.net, и таму исто, па n4g.com, tweakguides.com и слично... Во глобала, отварам 20тина табови и постепено ги гасам. :smir:

Максимум 4 таба идам а најчесто сум на 2 таба. 1 - Форумов и 2 - Facebook. Не ми требаат повеќе зашто ако видам што ми треба одма го гасам тој таб зашто сакам прегледност.

максимум 5 таба
3 форуми, myspace i 5тиот за нешто што ми треба и потоа го гасам
иако некогаш бројката ми е трипло поголема

Јас обично имам по минимум 10
По дома отворам и сам не знам колку (во 3 фајрфокс прозори) табови. Плус додатни работи еден куп. Едино ги исклучувам при конвертирање на двд-филм или при режење, сепак му давам на тие програми повеќе процесорска моќ, да не сецка после видеото.
А на работа систем-админите стално ми забрануваат (не знам зошто) да отворам толку прозори со уште повеќе табови плус 1 ИЕ и додатни МС Аксес, Ексел... А имаме една програмерка на работа-а дојде таа се ми затвора. Дури и кога ќе отвори некој фолдер, по отворање на апликација, фолдерот го затвора. Ја прашувам зошто се ми затвора-одговор-да не смета :pos2: еб*ти програмерот. Таа си работи само со по еден прозорец или една апликација. Џабе и windows, мултитаскинг што беше тоа :smir:

...А имаме една програмерка на работа-а дојде таа се ми затвора. Дури и кога ќе отвори некој фолдер, по отворање на апликација, фолдерот го затвора. Ја прашувам зошто се ми затвора-одговор-да не смета :pos2: еб*ти програмерот. Таа си работи само со по еден прозорец или една апликација. Џабе и windows, мултитаскинг што беше тоа :smir:
Се пронајдов во програмерот ваш... отворам повеќе табови за различни вести од една страна, ги читам набрзина и ги затворам тие табови и потоа останувам на максиум три :)

Јас обично имам по минимум 10, а доста често и до кај 20-тина отворени табови во исто време на фајарфоксов...

...(во моментов на пример имам 12)...

Дај жити се еден скриншот колку меморија ти арчи мозилата со толку табови отворени. :)

Се пронајдов во програмерот ваш... отворам повеќе табови за различни вести од една страна, ги читам набрзина и ги затворам тие табови и потоа останувам на максиум три :)
Да, за да нема гужва добро е тоа, ама таа затвора и нотепад и ексел и фолдер...се. А после кој ќе отвора се наново.
Инаку сега во моментов имам 11 табови на едниот firefox прозор и 6 на другиот (вкупно троши 140,4 мега), имам спора конекција, па ми седат во позадина, за одвреме навреме да ги листам. Покрај тоа и outlook, excel, MS access и word. И уште чудово не рикнало :)

Дај жити се еден скриншот колку меморија ти арчи мозилата со толку табови отворени. :)
Еве моментално со 20 отворени табови и два адонс кои се рефрешираат на секоја минута :)
foxproces.jpg

Јас не можам поинаку да сурфам... имам неколку работи кои нон стоп ги проверувам и други кои онака по ред си ги сурфам ко ќе имам време :)

Back
На врв Bottom