H
HITCH
Гостин
Не мора. Само со вода и сол свари ја. После одозгора малку кечап и кркај![]()
А кечапот нема масло???

За варење палента треба масло, инаку е за никаде. Постам за Велигден, верувај ми доста рецепти сум пробала.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не мора. Само со вода и сол свари ја. После одозгора малку кечап и кркај![]()
Дајте нешто посно без зејтин зошто ќе паднам во несвест за брзо време)
Прв пат постам во животот и тоа се решив до крај без масло. Ама веќе компири,зелка и некоја си супа од зеленчук (се варено само со вода и сол,што во уста не се става) неможам да го јадам,ми се блуе.Навистина незнам како живеат вегетаријанците,не ми е јасноПа и тоа локумот гаден...ем ни алва јадам,ни пак некогаш сум јадела зеленчук и овошје.
Од толку што кукам цел свет разбра дека постам![]()
Солено хич солено мисли!![]()
Леле ти на прва најтешкото си го одбрала...
Вари шпагети и макарони без зејтин (пази само на кесичката читај да не има јајца во нив). Потпечи ги со растителен кашкавал и топ јадење имаш..![]()
Не ми текнало тоа на тоа.Во тестото за тестенини се става масло.
Не ми текнало тоа на тоа.
А кечапот нема масло???Мажи... :pehar:
За варење палента треба масло, инаку е за никаде. Постам за Велигден, верувај ми доста рецепти сум пробала.![]()
Во тестото за тестенини се става масло.
Od kade pa sega vo kecapot maslo?А кечапот нема масло???Мажи... :pehar:
За варење палента треба масло, инаку е за никаде. Постам за Велигден, верувај ми доста рецепти сум пробала.![]()
Спанаќ и ориз исто ова во тепсијаЗначи, спанаќот се обарува малку. Потоа го цедиш малку спанаќот и го ставаш во подлабога тепсија, го додаваш оризот, ставаш малку вода, зачини и потпекуваш во рерна. Не треба масло.
--- надополнето ---
Не ја срди! Штом си одлучила не чини да ја предомислуваш. :smir:
А Леандра прво да ни каже што јаде, оти јас како му завлегов на оризов...
--- надополнето ---
Свари палента без масло, остави ја да се олади. Земи модар патлиџан и обичен патлиџан, обарена брокула, кромид, сето ова исечи го на ленти. Истурија палентата во тепсија нареди се одозгора стави зачини и потпечи го малку.