А2 -аматерска телевизија со антимакедонско-христијанска пропаганда

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
O

Out Boy

Гостин
1. Пред неколку месеци, А2 прикажуваше игран филм од турска продукција, насловен како „Ирак-Долината на волците“. Филмот, очигледно продуциран од исламски екстремисти, ги прикажуваше американците и нивните сојузници во Ирак како група на мафијаши, кои убиваат ирачани од задоволство, а исламските терористи беа во улога на комити, чисти и патриотски водени кон „слободата“ на својата татковина.

За да биде иронијата поголема, бидејќи на почетокот немаа никаква програмска шема, овој филм се репризираше најмалку десетина пати. Со ваквата одвратна пропаганда, А2 нанесе непроценлива штета врз мисијата на здружената коалиција, во која учествуваше и Македонија со своја војска.

Ме интересира, немаше ли некој друг филм да се прикажува, или репризирањето беше намерно, со скриена антимакедонска и антихристијанска пропаганда.

2. А2 моментално ја емитува „музичката“ емисија „Мјузик ајдол“ од бугаристанска продукција. Не би коментирал тоа што жирито е група идиоти што врска немаат од музички вкус, плус се однесуваат кон кандидатите како да се обично ѓубре... Еве денес, критериумот на жирито беше ваков:
-Излегува да пее едно девојче кое има релативно добар глас. Еден од кретените му вика- ти ни вети дека за денес ќе симнеш 9КИЛОГРАМИ!?!?!?
Она кутрата вика, па симнав само три... И овој и одговара: Добро, можеш да си одиш :nesum: Како да бираат манекенки...
За да биде иронијата до безсвест, излегува една бугарка од кубанско потекло, од убава поубава...
-Истиот кретен и вика дека има прекрасни нозе, онаа со силиконската уста потврдува, а третиот вика: Одиш понатаму!!!! Се врти кон другите двајца и прашува со иронија: Треба ли да пее...

Знам дека има тема за ова глупо шоу без стандарди, ама целта ми беше следна:

Почнува денешната емисија и бугарскиот водител коментира: „Обиколивме 4 блгарски (мисли на бугаристански) градови. Стигнавме и во Скопје!“ :nesvest: И нашиве ова го превеле дословно. Секоја чест...

Да не зборам за „информативната“ емисија која би требало да бидат вести...

Со една реченица: ГИ МРАЗАМ И НЕ САКАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ ПОВЕЌЕ:drk:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Исти курац....Ни Сител не се воопшто поарни:

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
1. Пред неколку месеци, А2 прикажуваше игран филм од турска продукција, насловен како „Ирак-Долината на волците“. Филмот, очигледно продуциран од исламски екстремисти, ги прикажуваше американците и нивните сојузници во Ирак како група на мафијаши, кои убиваат ирачани од задоволство, а исламските терористи беа во улога на комити, чисти и патриотски водени кон „слободата“ на својата татковина.

За да биде иронијата поголема, бидејќи на почетокот немаа никаква програмска шема, овој филм се репризираше најмалку десетина пати. Со ваквата одвратна пропаганда, А2 нанесе непроценлива штета врз мисијата на здружената коалиција, во која учествуваше и Македонија со своја војска.

Ме интересира, немаше ли некој друг филм да се прикажува, или репризирањето беше намерно, со скриена антимакедонска и антихристијанска пропаганда.

2. А2 моментално ја емитува „музичката“ емисија „Мјузик ајдол“ од бугаристанска продукција. Не би коментирал тоа што жирито е група идиоти што врска немаат од музички вкус, плус се однесуваат кон кандидатите како да се обично ѓубре... Еве денес, критериумот на жирито беше ваков:
-Излегува да пее едно девојче кое има релативно добар глас. Еден од кретените му вика- ти ни вети дека за денес ќе симнеш 9КИЛОГРАМИ!?!?!?
Она кутрата вика, па симнав само три... И овој и одговара: Добро, можеш да си одиш :nesum: Како да бираат манекенки...
За да биде иронијата до безсвест, излегува една бугарка од кубанско потекло, од убава поубава...
-Истиот кретен и вика дека има прекрасни нозе, онаа со силиконската уста потврдува, а третиот вика: Одиш понатаму!!!! Се врти кон другите двајца и прашува со иронија: Треба ли да пее...

Знам дека има тема за ова глупо шоу без стандарди, ама целта ми беше следна:

Почнува денешната емисија и бугарскиот водител коментира: „Обиколивме 4 блгарски (мисли на бугаристански) градови. Стигнавме и во Скопје!“ :nesvest: И нашиве ова го превеле дословно. Секоја чест...

Да не зборам за „информативната“ емисија која би требало да бидат вести...

Со една реченица: ГИ МРАЗАМ И НЕ САКАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ ПОВЕЌЕ:drk:

За Ирак ќе коментирам...

Пријателе,да дојде некој и да ти сруши држава,да ти исцица нафта и да ти убие народ ти мирен ќе си седиш?

M

makedon^

Гостин
Значи А1 се бугарофили, антимакедонисти и антихристијани а Сител србомани. Заклучок, да не гледаме телевизија. И не гледам јас повеќе нема ништо само глупости. Бугарски идол??? Се симнаа на толку ниско ниво да дават бугарски идол, срамота !:tapp::uvo:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Глеајте МТВ. Македонска телевизија :kesa:

Б

Бат Елохим

Гостин
Глеајте МТВ. Македонска телевизија :kesa:
не знам дали памтиш ама МТВ имаше најдобра програма порано (секаква)

И сега има многу добри документарци... нема квалитет како која било Дискавери... ама ако се спореди буџетот, супер се.

а сега имаме као многу телевизии..ама од нив шпански научив... жикина династија изгледав :nesvest:....
жими ЦСИ што ги бива.... ама кој знае дали им се откупени..или од limewire им се симнати....

а инаку.. не само а2... се е шунд... сител 3... канал плус...а бе повраќаница до повраќаница....

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
.
Памтам каква програма имаеше МТВ, само не знам кој бил тој период коа била најдобра.
-Добро утро Македонијо (утринско огледало)
-Ѕвон
-вести
-реприза ѕвон

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Не би коментирал за другото, али дефинитивно не е аматерска како што пишува во насловот на темата...

А информативната емисија „Студио 2“ не би требале да бидат вести туку е информативна емисија чија главна цел не е да информира туку да анализира и баш добро им оди...

Б

Бат Елохим

Гостин
Памтам каква програма имаеше МТВ, само не знам кој бил тој период коа била најдобра.
-Ѕвон
-вести
-реприза ѕвон
Пред во свои раце да ја земе госпоѓа човеколики мајмун Стошиќ.

Инаку имаш дупка од добри 15 часа во програмата...

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
добри беа мтв на времето,англиска премиер лига,добри филмови и квалитетни серии, супер спортски емисии,па квизови,игри без граници.....топ беше во споредба со денешниве срања шо ни се нудат

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
-Ѕвон
-вести
-реприза ѕвон
Да, но јас кога бев дете имаше Бушава Азбука, Були Були, Гордон Флеш (како и да се викаше цртаниот), па Македонски народни приказни, па вести, па Ѕвон нормално:), па некои документарци и добро, некој постар филм. Но сепак, даваа подобри работи за децата, отколку што ги има на А1 Трансформери, Пауер Ренџерс и слично. :)

Б

Бат Елохим

Гостин
Да, но јас кога бев дете имаше Бушава Азбука, Були Були, Гордон Флеш (како и да се викаше цртаниот), па Македонски народни приказни, па вести, па Ѕвон нормално:), па некои документарци и добро, некој постар филм. Но сепак, даваа подобри работи за децата, отколку што ги има на А1 Трансформери, Пауер Ренџерс и слично. :)
хехехе и не ги заборавај Фифи и Телетабиси!:nesvest: :pos:

Па Па Лала!!! Па па ПО!! :pos:

сето тоа спонзорирано од Стратус и нејодирана готварска сол...

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
хехехе и не ги заборавај Фифи и Телетабиси!:nesvest: :pos:

Па Па Лала!!! Па па ПО!! :pos:

сето тоа спонзорирано од Стратус и нејодирана готварска сол...
едниствена добра работа им се south park,баш вчерашната епизода беше за оние глупавине покемони дигимони и сличните на нив срања,абе лом ги направија,како само добро беше прикажана зависта што настанува кај децата за ништо,само за профит

исто е и кај нас,абе смоки покемон,кукли покемон,лижавчиња покемон.....хаос,

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Не се шегувај те молам :) што ќе помислат генерациите кои не се сеќаваат на тоа, не дека сум стар јас, ама бидејќи од телевизии само мтв ја имавме... знам дека нипто асално немаше на неа, тек кога пуштија сител живнавме.... на мтв не памтам да давале некоја серија и барем еднап истата да ја прикажале до крај или ја прекинале со реклами и повеќе не продолжила.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Tи коа беше дете, тоа беше пред 10 години, и тогаш Бушава азбука се даваше по неверојатен 30ти пат. Секоја година по еднаш, наравно. Були Були омг и мечето ушко уште ги даваат:pos2:.

на мтв не памтам да давале некоја серија и барем еднап истата да ја прикажале до крај или ја прекинале со реклами и повеќе не продолжила.
Плажата на залезот.....:(

Kajgana Shop

На врв Bottom