Вие, Вашиот партнер и дрогата

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Кит катче, дали тебе би ти пречело ако дечко ти дува еднаш месечно?
Зависи од сериозноста на врската. Ако врската ни е онака слободна, не би ми пречело. Но, ако имам сериозна врска би му кажала дека тоа што го прави не ми е во ред и дека нема да го толерирам.
Ако збориме точно за сегашната врска, не би толерирала ако би дознала вакво нешто.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
мое мислење е дека 90% од наркоманите се луѓе на кои им нема помош секоја чест на останатите ои се извлекле од канџите на дрогата но јас лично не би се замарал со некој таква јбг тоа е понекогаш сум и пресуров за некои работи

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Зависи од сериозноста на врската. Ако врската ни е онака слободна, не би ми пречело. Но, ако имам сериозна врска би му кажала дека тоа што го прави не ми е во ред и дека нема да го толерирам.
Ако збориме точно за сегашната врска, не би толерирала ако би дознала вакво нешто.
Тоа дава до знаење дека ти можеби не ги почитуваш интересите на твоите партнери кои и не се толку лоши у случајов и сакаш да биде све по твое

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Тоа дава до знаење дека ти можеби не ги почитуваш интересите на твоите партнери кои и не се толку лоши у случајов и сакаш да биде све по твое
Покажувањето заинтересираност за неговиот живот и давањето до знаење дека несакам да прави работи кои не се добри за неговото здравје е доказ дека сакам да е се по мое?
Јас не мислам така. Јас му давам до знаење дека тоа не ми е по ќеф и дека лошо е само за него, ако е доволно паметен ќе го прифати тоа.
Кажав дека тоа е за врска која мислам дека може да оди на се поубави нешта понатака. Можеби тој истиот што денес секој ден се дрогира утре ќе биде татко на моите деца, во ред е само да го прифатам тоа?

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Можеби тој истиот што денес секој ден се дрогира утре ќе биде татко на моите деца, во ред е само да го прифатам тоа?
Епа тука е разликата меѓу некогаш и сега... На 14, 15 години не размислуваш дека оној со кој си може да испадне да е личноста со која ќе треба да го поминеш животот... И тука не ти пречат еден куп работи, без разлика дали станува збор за дрога, или за претерување со алкохол, или за неамбициозност, или за што и да е...
Ама со завршувањето на средно (моментот кога обично завршуваат или одат напред тие детски- средно врски) секој следен може да испадне да биде „тој“ и тоа ни е на сите во главата. Од тој момент натаму е и те како важно дали ќе се дрогира или не... Критериумите одма ни се далку повисоки од претходните...
Јас не би дозволила да сум во врска со ваков човек, некогаш мислам дека не би дозволила ни да сум во блиско пријателство со некој ваков... Сум видела наркомани... Знам како е да си во близина на таков човек, знам како е да си во близина на таков кога е во криза... Неќам ништо со тоа...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Прво не би ми било сеедно што ме лажел (т.е што молчел ). После би следел еден доооооолг разговор, дали биоставил дрога или не. Ако не би раскинала врска со него. :toe:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Доколку мојата девојка, го започнала тој чекор на самоуништување, нормално деќа ќе се обидам на секој начин да ја спречам, да дојде до тоа, едноставно да прекине со тие срања, да јас сум ги пробал, видел , искусил, но чисто од љубопитност, ништо повеќе, доколку нејќе или ја негира мојата помош, едноставно ке морам да прекинам со неа секаков контакт, и да ја оставам на милост и немилост за жал:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако дознаам дека користи активно било каков вид дрога, па макар и марихуана било, ја прекинувам врската. Ми се повраќа од дрога и користење на истата, така што не би можела долга врска да имам со човек кој конзумира дрога. Сакам човек со принципи и цврст карактер, сакам некој што ќе се држи подалеку од такво ѓубре.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Види тип што пуши марихуана не е наркоман, тревар е. Е сега ако користи вештачка хемија или медицински апчиња тогаш е таблетоман. Наркоман е кога користи од уличниве дроги кои што сигурно ќе го отераат во смрт, а можи и да понеси и некого со себе.
Е сега ќе направам нешто доста нетипично за мене, па ќе дадам некој совет на темава. Значи да не го тупам лично искуство бла бла бла небитно, партнерот или партнерката ако е наркоман или таблетоман јас лично препорачувам што подалеку од него тоа подобро. Е сега за тревар, па зависи каков тревар е, ако пуши секоја ден лошо е и за него и за околината, ако пуши онака кога ќе се соберат другари ова она не е толку страшно ( не велам дека не е штетно, штетно е). Ако толку му пречи на човек можи избор да му даде или тревата или јас, ако одлучи за тревата значи дека не е за тебе.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
5-6 meseci da odam so nekoj i da ne znma deka se drogira? NEMA SANSI! Epa pred da stapam u vrska so nekoj prvo ke se zapoznaam poubavo so nego, nema valjda da izlezam i prviot so ke mi prijde da se fatam so nego pa potoa sekoj den da doznava po nekoja nova informacija za nego. Ali aj da ne zabeguvam od temata, da pretpostavime deka ne sum znaela deka se drogira i posle sum doznala. Ke go nateram odma da pocne se lekuvanje od zavisnost za negovo dobro, megjutoa i da saka da se le4e nema da ostanam u vrksa so nego. Poveke ke me boli toa sto koriste droga i bez razlika kakva droga e, dali e lesna ili veke e na teska droga jas bi ja prekinala vrksata. Ako toj bara da ostanam so nego kontaktite nema da gi prekinam, megjutoa edinstveno mozam da bidam samo drugarka so nego, nisto poveke od toa.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
..Ali aj da ne zabeguvam od temata, da pretpostavime deka ne sum znaela deka se drogira i posle sum doznala. Ke go nateram odma da pocne se lekuvanje od zavisnost za negovo dobro..
Има разлика од дрога до дрога.. Ќе го натераш да се лечи од ганџа на пример? Не бидете од времето на баба ми бе луѓе..
Неможете одма да преоѓате на дел лечење.. Затоа што некој да е навлечен на хероин па ти за 4-5 месеци ќе приметиш па и слеп и ментално заостанат да си. А од друго не се оди на лечење.
А за трева, таблети, амфетамин или било која остала дрога ок јасно е дека неможе секој да оди со некој што конзумира дрога и тоа е пак прашање на избор, а тој избор зависи сепак и од ставот на другата особа кон дрогата така да тоа е тоа.. Обично претпоставувам повеќето од вас веднаш би ја прекинале ваквата врска..
Но сепак пред да го класифицираш како наркоман направи го муабетот за што дрога станува збор.. Колку долго.. Колку често.
Сепак размислете малце..
Зашто не би ја продолжиле врската со некој што пуши трева чат пат на пример или јаде таблети на журки само.. Се додека е во границите на нормалата за денешно време е сосема нормално..
Дали ти ќе се начукаш навечер со друштво, а он/она напуши па не е некоја страшна разлика.. Или исто дали ти пиеш пред журка а другата страна јаде таблета.. Сејм шит.
Како и да е..
Неможам да одговорам баш на темава зошто јас би била таа другата страна.. Али како и да е ако веќе почнувам врска гледам да извлечам на време дали другата страна конзумира такви супстанци.. Полесно е ако конзумира.. Али сепак гледам да си кажам јас дека праам на време.. Да не биде после дека сум лажела, криела или нешто. Досега не ми било проблем.. Али добро најверојатно затоа што обично искачам и почнувам врски со фаци што ги знам подобро и ги знам ако не друго барем ко тревопушачи.
И мислам дека ако некој конзумира појше од еднаш месечно што и да е треба да си каже на време за да не испадне на крај врската пропаст. Пошо неможе да се очекува секој да има разбирање за тие работи.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Хипотетички:
-Ако имам партнерка и ако дознаам дека пуши марихуана...
...мајке ми,ќе ја оженам на лице место:pipi:.
Како и да е,доколку дознаам дека е навлезена во потешки води,зар би било фер од моја страна да се завртам настрана,да и раскинам и да ја оставам да се бори сама?
Би направил се што е во моја моќ да и помогнам,па макар требало да бидам со неа 24/7 додека се опорави.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Обично претпоставувам повеќето од вас веднаш би ја прекинале ваквата врска..
Но сепак пред да го класифицираш како наркоман направи го муабетот за што дрога станува збор.. Колку долго.. Колку често.
Сепак размислете малце..
Добро претпоставуваш. Скоро и одлично. Мојот став кон таквите луѓе, еве да не ги класифицирам како наркомани, е премногу високо интелектуален за да се решам да си го упропастувам својот живот со таков тип. Колку долго, не ме интересира. Дали било од вчера или од пред 2 години, сеедно е. Дали е еднаш месечно или на секои 4 часа и тоа не ме интересира.
Размислено повеќе од еднаш:wink:.
Зашто не би ја продолжиле врската со некој што пуши трева чат пат на пример или јаде таблети на журки само.. Се додека е во границите на нормалата за денешно време е сосема нормално..
Дали ти ќе се начукаш навечер со друштво, а он/она напуши па не е некоја страшна разлика.. Или исто дали ти пиеш пред журка а другата страна јаде таблета.. Сејм шит.
Со личност што пуши трева чат пат или јаде таблети на журки само, не би ја продолжила врската од едноставни причини. Не се мешам самата себеси со наркомани, гадни ми се, бидејќи лично јас не би тргнала по тие патишта. За тебе не знам. Сега, неможеш ти да правиш споредби со 3-4 испиени вотки во една вечер или мање-више толку и таблети и марихуана, не е воопшто сеедно.
Во врска со болдот, би ти одговорила сосем спротивно од твоето мислење. За денешно време, не е нормално да излегвиш од 6 сатот чаршија и да се враќаш во 9 на оваа возраст. Но, дали за тебе е нормално да земаш „лесни“ дроги во границата на нормалата како што си реплицирала???

Во ред, да не испадне дека ти наметнувам мислење. Ова е мој став и не планирам да го менувам. Ти си таа која што одлучува за твојот живот и врска, те цитирав само за да искажам дел од моето мислење. И не, не би одела со некој кој консумира ретко или често дрога, „лесна“ или „тешка“ дрога. За мене таа личност веќе е обележана. Наспроти тоа, ако тој криел цело време од мене дека е на дрога, врската ја прекинувам. Дефинитивно. Не сакам да си дозволам да делам искуство со таква личност, без разлика дали ќе сака да ме вмеша и мене во тоа.

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
А шо е разликата помеѓу чоек што излага за да се начука и чоек што се фикса/дува/зима таблети?

Со тоа што земал дрога бил обележан... како не бе. Полошо му е да се направи камен од шише коњак, одколку да издува џоинт. Сеа нормално ако забегува некој со нешто, без разлика дали е дрога, алкохол или било што... не е добро и треба да се проба да му се помогне.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Со сериозен зависник не би била во никој случај и во никаква врска!
Но, сега на 21 година, во место кае што и професорката по основи на медицина дува, пријателката психијатар дува after kid's bed time, стварно не ми е гајле ако партнерот љуби да се релаксира после напорен ден! Љубам и јас!
Некој спомна погоре дека 5 вотки во една вечер и марихуана не е исто! Не е мајке ми, гадна работа е вотката! Не знае како се вика после а и многу непромислени работи се прават, со зеленкото не е така!
Значи ајт да сумирам на кратко!
Не ми смета сега во овој период и тука! Не би ми сметало и кај нас! Зборувам само за д грин стаф, марихуана! Всушност фамилијрно дување на тераса е многу забавна работа, но ок сите сме различно воспитани и имаме различни гледишта! Ги почитувам сите мислења и не осудувам! Како и да е, не сум била и не би била со некој кој чува игли, шприцеви и други слични аксесоари по дома наместо луле!
А сега? Ах дува милиот тој и ги слика најпрекрасните слики! Нека!
Нозе на маса, пивце и малку инхалирање!
Relax, take it easy..
I am!:pipi:
И ангеливе се кријат и дуваат!
I don't mind it, for now!

Kajgana Shop

На врв Bottom