Иванов избегна ТВ соочување

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
Intel!!! ti si za so gajda da te zalat prijatele.

Мене не ме интересира Фрчковски туку ме интересира зошто најсериозниот кандидат за претседател на државата избегнува едно демократско соочување на аргументите наречено дуел....а ти твоите филмови продавај ги на друг.

Zosto ROSAVIOT izbega od duel, ke mozis da mi kazis???

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
па седесето ја започна оваа практика на одбегнување на тв дуели па така да ја мислам дека нема потреба од многу возбудување околу ова прашање

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
па седесето ја започна оваа практика на одбегнување на тв дуели па така да ја мислам дека нема потреба од многу возбудување околу ова прашање
Па нели коа било седесето на власт владеело комунизам.
Нели комунизмот си замина откако пастирот го презеде тронот.
Зошто сепак нема дуел ?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Што има тука чудно?
Тоа е исто како што јас на секој клошар од форумов што не му реплицирам, од една страна зошто не е достоен, од друга за доброто на дискусијата.

Мене не само што не ми е јасно зошто би имало дуели, воопшто не ми е јасно зошто има и митинзи, реклами и слично. Исти работи верглааат.

Луѓето, барем постабилните луѓе, знаат за кого/за која партија ќе гласаат уште пред да почне кампањата.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Мене не ме интересира Фрчковски туку ме интересира зошто најсериозниот кандидат за претседател на државата избегнува едно демократско соочување на аргументите наречено дуел....а ти твоите филмови продавај ги на друг.
Bidejki se мои филмови, zadovoli mi ja ljubopitnosta, a i da naucham shto spored "realnite" se квалификува како демократско......

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Зошто Хитлер избегна дуел со Тито, ќе можеш да ми кажиш ?
Затоа што Тито се криеше во пештерата во Дрвар, не можеше да го најде. Очајно го бараше и слики еден куп беше поделил на „барачите“.:pos2:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Па нели коа било седесето на власт владеело комунизам.
Нели комунизмот си замина откако пастирот го презеде тронот.
Зошто сепак нема дуел ?
бидејќи тоа ќоравиот нема идеа нема визија нема програма единствена негова програма е деградација плукање и негирање на многу нешта,а заборавени се многу други работи кои ги направил и рекол токму истиот тој,така да нема потреба од тв дуел бидејќи тоа е место каде ќе се натпреваруваат визиите програмите и други работи кои седесето ги нема е сега дали сум појасен

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Кога го прашав своевремено колегата ни Интел..на времето велеше..дека Киро ФИРОМСКИ..не сакал да одговара..на јавна дебата и соочување...од каде на 250.000 државјанства дадени на диви и необразувани и населени на Македонска почва косовари...за да може да ги добие Изборите..и ги ДОБИ...ама Македонија (тогаши сега ) ЗАГУБИ..

:pipi:

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
дуел треба да има но некој не сака да рискира изгледа и мисли дека ке си наштети на рејтингот а на другите очајно им треба,но за тоа не е виновен Иванов овие луѓе некаде згрешиле или некој друг згрешил за нив што го немаат потребниот рејтинг..
Демократски е да се оди на дуел но и демократски е и да се одбие дуел

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
бидејќи тоа ќоравиот нема идеа нема визија нема програма единствена негова програма е деградација плукање и негирање на многу нешта,а заборавени се многу други работи кои ги направил и рекол токму истиот тој,така да нема потреба од тв дуел бидејќи тоа е место каде ќе се натпреваруваат визиите програмите и други работи кои седесето ги нема е сега дали сум појасен
A so kogo treba da ima duel??? mislite deka MANIJAKOT STO TEPA ZENI KE VLEZE VO VTOR KRUG???
Покрај Фрчковски, постојат уште петмина кандидати. Не сте знаеле до сега ?
Затоа што Тито се криеше во пештерата во Дрвар, не можеше да го најде. Очајно го бараше и слики еден куп беше поделил на „барачите“.:pos2:
А сликите беа у боја или црно бели :)
Bidejki se мои филмови, zadovoli mi ja ljubopitnosta, a i da naucham shto spored "realnite" se квалификува како демократско......
Тешко ванчев јас да ја задоволам твојата љубопитност.

Ај пробај кај Сашко....брачедот на Гвујо.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Бранко избегна дуел затоа што само месец дена пред кандидатурата ветуваше дека нема да се кандидира за председател.

Значи мислиш дека практиката за избегнување на ТВ дуели треба да стане традиционална во Македонија.Така е,јас сум кандидатите воопшто да не се појавуваат на ТВ ниту на митинзи пред народот,се додека не бидат прогласени за председатели,уште пред да започнат фарсите со изборите и гласањето,со кампањите кој им предходат.
-Најдобро ќе биде да си тргаат “кусо-долго“ кај Фуфо или во Уранија кај Влавот,па кој ќе го извлече најдолгото тој да ни биде председател.:toe:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Дај бе не продавајте муда за бубрези.

Се знајт како одат работите, имаме 7 кандидати, и еден од нив треба да го избереме за претседател.

За да го избереме треба да ни ја претстави својата програма, визија, став, и така да ни го купи гласот.

Бидејќи не секој има време и интерес да седи и да урла по митинзи, тв дебатите се прекрасен начин да се доближат до народот и да ја добијат неговата поддршка.

Ете, се собраа дури 2 пати, убаво си почнаа, на првата дебата на Телма сите се договорија и прифатија уште една, вклучувајќи го и Иванов.

Сега Иванов бега од дебата.

Еден збор - кукавица. Нема што друго да се додаде.

т.е. има, прекрасен муабет си направиле на дебатата во Сител (болдираниот дел во првиот пост на темава), штета што на монтажерот му се лизнал тој дел :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom