ако поубаво погледнеш ќе видиш дека сум почнал со друга тема... а дури од после се убацив овде...
А ај ако направил нешто ЈакимовскиНАБРОЈ ми ги работите????
како зошто гласале за него, па што зборам цело време? луѓето немаат свој став него ги наштимале само кога ќе видат жута петокрака и да речат да тоа е правото не постои друго тие се најдобрите... ете затоа гласаат... и нормално оние што се убиле од крадење во време на сдсм владеење нормално дека за нив, и пензионерите што халуцинираат дека Бранко е Тито.... и нормално испраните умови... ете тие гласаат во Карпош...
А за тоа дека вмровчиња гласале за Јакимовски... што да ти кажам едино дека само те лажеле од сдсм, или па тие вмровчиња те лажеле тебе или па тие не се вмровчиња, дај бе малце логика користи... све така у шаблон размислувања имаш.... и ти и останатите сдсм марионети....
Аман, што не го фатат а? а што се прави кога така крадат се мести законот така фино во корист на нив, како што СДСМ владееше и се си насочи накај нив во законите за да законот работи за нив и да се нема законски докази за нив... аман бе си слушнал за дупки во законот? па што мислеше ти како се краде? така се бапне на власт и клошарското бутај у куфери пари а? Па за што се школувани тие сдсмовци и за што го користат школувањето??? за дупките во законот бе море... аман бе до толку ли да не ги познаваш работиве? аман...
Изгледа не дочитуваш убаво. Работите што ги направил Јакимовски се над твојот пост во ЦИТАТ. Милион пати го пастирав тоа...
Исто така кажав и како вмровчиња гласале за Јакимовски. Иванов и Фрчковски имаа речиси идентичен број на гласови во Карпош (помалку од 1% во корист на Иванов). И советници ДУПИМЕНЕ освои 11, за разлика од СДСМ кои освои 9. Што значи, според оваа аналогија ако се гласало партиски и за градоначалник тогаш и Јакимовски и Димиќ ќе имале горе долу ист број на гласови. Но не било така туку овде се гласало за човек, а не партија. Ова докажува дека и вмровчиња гласале за Јакимовски...
А за крадењето... Хаха не знааааам. Додека не најдат докази и додека не го фатат Јакимовски е невин. Имаше милион закани дека ке го апсат, вака така ама ништо. И тоа ми се свиѓа највеќе кај него. Што е човек со принципи, со цврста рака, не се плаши, нема влакна на јазик и кажува се во лице. Ако си читал, секоја колумна му беше со критика врз Груевски и тоа со факти, аргументи и бројки. Е така е, ако си со чист образ, без дамки во политиката и полн со информации тогаш ќе можеш да лансираш критки на било која адреса во државава, па дури и на адресата на премиерот.
И ако победи Јакимовски тоа ке биде само негова заслуга и ничија друга, заради трудот што го вложи. Во одбрана на Јакимовски ниту еднаш не застана ЛДП или СДСМ. За градоначалник само го тапшаат по рамо, а кога ке треба да се истрпат критиките Јакимовски сам се бори, не само против Димиќ туку и против партијата која е на власт. Е јбг тоа не го може секој.
Ти кажувам јас не гласам за партија, гласам за човек, така да Јакимовски и да се појавеше како кандидат на НСДП јас пак ке гласав за него, да се појавеше и како независен пак ке гласав за него.
За разлика од него гласовите на Димиќ се заслуга на Грујо односно ДПМНЕ. Не ни сакам да помислам колку гласа ке земеше Димиќ ако излезеше како независен.
Тоа е главната разлика меѓу нив двајцата што Јакимовски ги добива гласовите само затоа што е Јакимовски, а Димиќ ги добива само заради партиската припадност.