Најдобар епски филм?

• Креатор на темата Креатор на темата Babarajo_Qc
  • Време на започнување Време на започнување
ej dali znaete koj e najdobriot istoriski film? HISTORY OF THE WORLD PART I !!! :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: .....e toa ne se gleda sekoj den, za tie sto go nemaat gledano, odma da go zemat, nepovtorliv e !!! inaku, mnogu me bendisuva onoj nasiot za Ilindenskoto vostanie, "Republikata vo plamen". Isto, dosta dobro e napraven i "King Arthur", "Troy", a ima i dosta dobri istoriski filmovi od postar datum (60,70, 80 godini na 20 vek) posveteni na Stariot Rim, Cezar, Kleopatra, Egipet...

Napoleon,Hitler,Alexander,Pearl Harbour se samo del dobri filmovi.Najdobar e "Enemy at the gates".

Серијата Rome е подобра од повеќето историски филмови. :)

gladijator i atila

mn e zakon na hallmark za kleopatra.interesen e i 300 ama me nervira so e mn izmisleno u nego

najinteresni istoriski filmovi se site
ama naj naj za mene se 300 , alexandar the great , troy i gladiator

Од поновите - Гладијатор. Инаку Бен Хур е број еден, ако го сметаме за историски спектакл!

Queen Margot(1994)-francuski
Gladiator
Letters from Iwo Jima
Apocalypse now
The Passion of Christ.....
Bravehart...........

Кој е за вас најдобриот епски филм снимен досега? Кој филм најреално ја доловува историската слика за луѓето, за општеството во даден временски период? Кој филм кај вас буди најсилни емоции и со кој херој се соживувате?

Еве ја мојата топ 5 листа на најдобри епски филмови:

1. Храбро срце (Braveheart) 1995
2. Гладијатор (Gladiator) 2000
3. Патриот (2000)
4. Спартак (Spartacus) верзијата од 2004, со Горан Вишниќ
5. Троја (Troy) 2004

Листава содржи само воени и историски филмови, што најчесто се поврзуваат со терминот "епски", што незначи дека вашите предлози мора да се од овој поджанр.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom