Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ“ дискриминаторски!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Се согласуваш ли исти пари да се дават во западна за кондоми и едукација на оние кои прават деца без усул и без реални услови за нормално одгојување на овие деца...
Источна Македонија и западна МАкедонија имат дијаметрално спротивни проблеми...Што има да се мотивира некој кој има ионака 10 деца...
Што имаш ти некого воопшто да МОТИВИРАШ да има 5 деца? Самиот тој термин е погрешен! Можеш да му ПОМОГНЕШ да ги израсне тие 5 деца (на сите што имаат толку), ама мотивацијата зачувај си ја за себеси и вечерва храбро на жена ти рипни и. Груевски мене ќе ме мотивира да правам деца? Бог да чува и да брани. Да не ви беа толку проѕирни лагиве можеби, реков можеби, и ќе ви поверував.

А да си ја исфрлите вие прво идејата за Иљирида

Све може, и на мариовци државата нека им дава по 10.000 денари месечно од мојот данок... само да ја исфрлиме иљирида како идеја не можеме.

Se dur site ne ja isfrlat od glavata frazata " Makedonija samo na makedoncite". :toe:
Лајт верзијата на оваа поговорка е: Македонија на Македонците а за другите ако има место! :smir:
Не мора со законот да се делиме на вакви и онакви ама па не мора и Албанците да прават по една фудбалска екипа деца,на секое бркање дете да има,сите имаат право на семејство ама нека биде тоа семејство средно со максимум четири деца и ќе нема никакви проблеми...

Одлуката на "уставниот" суд е во смисла - Да му умре козата на политичкиот противник. Така било, така е и најверојатно така и ќе биде. Изгледа не можеме ова да го надминеме.

Лајт верзијата на оваа поговорка е: Македонија на Македонците а за другите ако има место! :smir:
Не мора со законот да се делиме на вакви и онакви ама па не мора и Албанците да прават по една фудбалска екипа деца,на секое бркање дете да има,сите имаат право на семејство ама нека биде тоа семејство средно со максимум четири деца и ќе нема никакви проблеми...

Одлична идеја.
Нека помогне државата на сите да имаат по 4 деца ако тоа е правилно и потребно. Правиш 4 деца, добијаш 500 евра денешни месечна помош. Закон. Имаш 5???? Све ти ускратуваат.
Иако повеќе ми се допаѓа втората варијанта, односно онаа "владата не се меша у ничии гаќи". Не му се дига на никого на пари.

Dojdi isfrli mi go toa makedonija samo na makedoncite, dur ne umram ke go disham i koga ke si otide nato togash zabavta pocne. Racak vtor del.:vozbud:

Se dur site ne ja isfrlat od glavata frazata " Makedonija samo na makedoncite". :toe:

Мислам дека ова во голема мера е надминат...Свеста на народот се менува...Проблем е што подразбираш под овој поим...
Јас ќе бидам најсреќен кога сите во Македонија ке бидеме пред се луге...
И на секој нов закон ќе гледаме од човечки аспект...Што не е случај...

Мислам дека ова во голема мера е надминат...Свеста на народот се менува...Проблем е што подразбираш под овој поим...
Јас ќе бидам најсреќен кога сите во Македонија ке бидеме пред се луге...
И на секој нов закон ќе гледаме од човечки аспект...Што не е случај...
Znaci ti si anti-makedonec i najgolem neprijatel na makedonija. A ti glasash za dpmne sto znaci nivnata ideologija e anti-makedonska.

Dojdi isfrli mi go toa makedonija samo na makedoncite, dur ne umram ke go disham i koga ke si otide nato togash zabavta pocne. Racak vtor del.:vozbud:

Македонија е на Македонците ама под Македонци се подразбираат сите Македонски грагани...Исто онака како што Франција е на Французите и Германија на Германците...

Почнаа овие меѓу себе... Алоооооо, со нас треба да се расправате.
Во наредната епизода: Кој е поголем Македонец?

Znaci ti si anti-makedonec i najgolem neprijatel na makedonija. A ti glasash za dpmne sto znaci nivnata ideologija e anti-makedonska.

Незнам која е мерката да се биде Македонец...
Дали тоа што ги почитувам сите добронамерни грагани на Македонија ме прави анти Македонец...?
А ти што немаш ниту доблест да пишуваш со Македонското писмо (кое патем го користат многу Албанци на форумот) си поголем Македонец...
Немој така да не се лажеме и да не се чукаме во гради...

Нека даваат општините тогаш пари :toe:ако му е исплати на градоначалникот на Гостивар,Тетово итд.да дава општински пари и да стимулира наталитет во општина која има над 2,1,нека дава:toe:

Македонија е на Македонците ама под Македонци се подразбираат сите Македонски грагани...Исто онака како што Франција е на Французите и Германија на Германците...
Ne, makedonec e makedonec, a gjuptin e gjuptin, a albanec e albanec. Makeonec po nacionalnost e edno i makedonec po drzavjanstvo e drugo, sto ke nie zemja koga mozeme da bideme makedonci vo srbija, crna gora, amerika, avstralija etc. koga nemame nacionalna drzava kade MAKEDONCITE ke mozat da bidat gordi so svoe zname, himna, jazik, istorija.
Nemozi eden gjuptin ili albanec da ima isto cuvstvo kako mene i mojata familija za ova parce zemja koga sme prolee krv za nejze niz vekovite i sega sekakvi kurtoni, nato kuro pusaci sakat da go odgrabat toa.

Нека даваат општините тогаш пари :toe:ако му е исплати на градоначалникот на Гостивар,Тетово итд.да дава општински пари и да стимулира наталитет во општина која има над 2,1,нека дава:toe:
Да де, тоа си е грижа на општината сепак дали има пари или нема, и дали има сметка или нема. Таква ни е политичката поставеност.
Владата, како највисок орган се грижи за СИТЕ граѓани, нејзините ингеренции се во ЦЕЛАТА земја, законите што ги носи важат во ЦЕЛА земја.
Општините нека си го цепаат тоа на локално ниво. Ако општина Мариово (или под која и да е општина да спаѓаше Мариово) има пари да дава за вакви работи, широко им поле.
Општина Карпош ако не се лажам веќе има таков проект почнато и никој не им мрчи.

ЕЕЕ, тоа е друг муабет веќе. Нека даде општината. Ич милојко не ми чуе. Ама мои пари, не!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom