САД со предупредување до Кина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.593
Станува интересно, или пак патетично, САД се задолжуваат кај Кина но ја предупредуваат заради развивањето на кинеската воена моќ:

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...-issues-warning-as-China-boosts-military.html

The Pentagon claimed China had the most active programme to buy and develop ballistic missiles of any country in the world China's military budget will rise by a fifth this year, the government announced as it rejected American warnings over the threat posed by the rapid modernisation of its armed forces. Officials announced this year's military budget on the eve of the opening of the National People's Congress, the country's rubber-stamp parliament, which meets for two weeks each year. The headline figure will go up from 350 billion to 417.8 billion yuan (£30 billion), a rise of 19.4 per cent.

Sve e dzabe USA kolku i da se jaka drzava pak so Kinezite nemozat da se zacackat,treba da imas muda malce za da vojuvas so kinezite.:helou:
Ne e rabotata samo tehnologijata.

Имаат и тоа, но Кина (од позиција на надмоќ) сега настапува дипломатски - спремна е за да се реши проблемот со Тајван:

http://news.yahoo.com/s/ap/20090305/ap_on_re_as/as_china_taiwan

.

Kolku i da prajme nie ovdeka fantazii deka ke ima vojna megu USA i KIna dzabe,zatoa sto nedaj boze ako se zacackat ovie SVETOT ke gori,zaradi toa mislam deka sekakvi problemi sto ke ima megu USA i Kina ke se resi po diplomatski pat a ne preku vojna,da ne zaboravime deka i USA i Kina se nuklearni sili..

кина претендира да стане јак светски играч на мегународната сцена па така не ме чуди политиката на кина НО САД се далеку од тоа да влијаат врз одлуките на кина(е ЦИА и екипата имаат мака да најдат агенти ама и тие прават чедар):toe:

Така и ќе остане, само ривалство. Војна не би им одговарало ни на едните ни на другите, од проста причина што економиите на САД и Кина се толку испреплетени и зависни една од друга, што таа би повлекла огромни оштети и за едната, и за другата страна.

Така и ќе остане, само ривалство. Војна не би им одговарало ни на едните ни на другите, од проста причина што економиите на САД и Кина се толку испреплетени и зависни една од друга, што таа би повлекла огромни оштети и за едната, и за другата страна.

Почнаа да се закачаат. Кина да зеза Амеркански брод е голема новост, односно не знам дека имало случај пет кинески бродови да му се с’снат на Американски брод (кој обично не е сам), да го обиколат во меѓународни води и да дојдат на 10 метри од него.

Не само тоа, кинезиве имаат сисол за хумор. Американскиот брод почнал да ги преска со вода од црево, а кинеските морнари се соблекле да се прцкаат во млазот вода!

Pentagon...warning such behavior could lead to collisions or the loss of life.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009

Најдобро ќе биде САД да не вршат притисок врз Кина бидејќи Кинезите се релативно поблиски со Русите, па овој нивни сојуз би можел сериозно да ја наруши американската доминација врз светот.

Поделен е веќе светот.

Африка = Кина
Касписки регион = Русија.
Нова Европа(источна) и блиски исток = САД.
Стара Европа издртана ороспија ќе пропаѓа во самата себе.

Поделен е веќе светот.

Африка = Кина
Касписки регион = Русија.
Нова Европа(источна) и блиски исток = САД.
Стара Европа издртана ороспија ќе пропаѓа во самата себе.

Ако мислиш на Западна Европа, сеуште се под влијание и заштита на САД, така да ќе издржат, не се секирај.

Не.
Западна Европа кој па САД ја обнови од рушевини и сврте грб на САД кога им беше најтешко, во Ирак и во Авганистан.
САД тоа не го заборава, ќе ја остави да потоне.
И токму САД ја даде проекцијата за старата и излитена европа и новата прогресивна односно тесно врзана со САД.

Не.
Западна Европа кој па САД ја обнови од рушевини и сврте грб на САД кога им беше најтешко, во Ирак и во Авганистан.
И токму САД ја даде проекцијата за старата и излитена европа и новата прогресивна односно тесно врзана со САД.

Хмм.. не верувам дека само поради Ирак и Авганистан ќе им свртат грб. Сепак тие им се стратешки партнери, особено нивните "братучеди" Велика Британија, бидејќи САД имаат и корист од нивното партнерство. Сепак долга е историјата на пријателство и партнерски сојуз меѓу Западна Европа и САД за нештата да се сменат за 360 степени.
Плус, огромен број на Американци (можеби над 50%) потекнуваат, т.е. емигрирале токму од западноевропските земји. Ако за некој континент чувствуват блискост, тоа сигурно е Европа.

Ќе повторам, САД не добиваат ништо со тонењето на Западна Европа, освен ако планираат да прават "американски колонии" во Европа, односно територијално проширување (само хипотетички ова) на сметка на пропаднатата Европа.

Англија никогаш не се поистоветувала со Европа.
Во голема мера таа за време на втората светска војна ги има нахушкано другите земји да тргнат против Германија, вклучувајќи ја и Југославија.

Раководењето на САД воопшто не е од принципот на европските доселеници.
Туку исклучиво од интересите на капиталот на една мала група на луѓе кои се познати по тајните друштва.
Тие ги држат и федералните резерви и нафтените компании и јаките брендови, го држат светот за јајца.

Западна Европа лошо одигра на блистиот исток и мислам дека ќе биде казнета.

Каде отидоа во два наврата по 800 милијарди долари во САД ?
СО 1600 милијарди не се помрдна состојбата од мртва точка.
Каде отидоа тие пари ?
За нова војна ?

Најдобро ќе биде САД да не вршат притисок врз Кина бидејќи Кинезите се релативно поблиски со Русите, па овој нивни сојуз би можел сериозно да ја наруши американската доминација врз светот.

Многу тешко дека Русија и Кина ќе бидат газ и гајќи и во иднина.
Кај што се парите таму е и ѓаолот, а кај е ѓаолот таму е и кавгата, неморалноста, непринципиелноста, не-верноста.
Нема веќе сојузи, ни Индија ќе биде со Кина и со Русија, ни Кина со Индија и со Русија, и обратно...
Интереси си се тоа..

Не.
mnogu zemji pomognaa na sad za irak isto i za avganistan...ili poopsirno gledano megunarodna koalicija intervenirase so e bullshit so dva prsta drzavi na vspisok..ama vo avganistan Germanija mislam deka ja vodi misijata...sepak NATO e involviran a sega e i entese unistuva opium

Back
На врв Bottom