Дали би гласале кандидат од друга етничка заедница за претседател?

Дали би гласале кандидат од друга етничка заедница за претседател?

• Вкупно гласачи
    140

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ме интересира ова, дали ако за вториот круг има еден албанец кандидат, и еден македонец од сдсм, дали македонците што се симпатизери ке гласат за македонецов или за албанецот? И дали нема да гласате за албанецот само затоа што е албанец?
Би го направил ливчето неважечко, за Фрчко не доаѓа предвид ни под разно, а за Селмани сега за сега не затоа што сеуште не ме убедил дека ќе ме застапува онака како што јас мислам дека треба да ме застапува. Немам ништо против тоа што е Албанец. На пример Артим Шаќири со две раце ќе го гласам затоа што тој како фудбалер секогаш го даваше максимумот за Македонија и Македонската репрезентација.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Сакате нејкете, за 20 години вашите гласови нема толку да сменат, не како што е ситуацијава сега. Па тогаш нема да излезете да гласате.
Многу веројатно е дека во Македонија ќе има војна за помалку од 20 години. Инаку на твоето второ прашање подолу, знам неколку Македонци(двоцифрен број) што ќе гласаат за Селмани уште во прв круг. Исто знам неколку Македонци(троцифрен број) што со голи раце би го убиле Али Ахмети. И неговите кандидати не ги сакаат.

Кога Тито би бил кандидат за претседател (на Јосп Броз мислам) , никој и не би размислувал која националност е тој...туку би гласал бидејќи човекот вреди , и сите добро знаат дека тој е способен да извршува таква функција!
Ако се појави нов Тито како во 1945 год. ќе треба тој политичар да си ја истреби опозицијата т.е нов Голи Оток да се отвори.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Не мора Селмани вс Фрчко, само сакав да знам дали би гласале за друга македонска партија, само за да не гласате за албанска.

Не е ОК да очекуваш од Македонците да гласат за ДПА или ДУИ...
Згора на тоа БУЏАКУ...
Нели рековме прво почит кон државата а после очекување на гласови...
Затоа само СЕЛМАНИ оди во предвид , барем за мене...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не мора Селмани вс Фрчко, само сакав да знам дали би гласале за друга македонска партија, само за да не гласате за албанска.
Абе незнам зошто така се делиме во државава на македонци и албанци... Поголем напредок и претседател за албанец може да се добие ако имаме мешани политички партии. Па ДУИ или СДС да биде партија за која ке гласаат и македонците, не само албанците. Поради таа партиска поделеност и дистанца се дели народот во државава се до обичните граѓани.

Пошто се прави споредба со Америка, и Обама, доколку се издвоеа црнците и составеја нивна партија, мислиш дека ке добиеја за претседател црнец?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Абе незнам зошто така се делиме во државава на македонци и албанци... Поголем напредок и претседател за албанец може да се добие ако имаме мешани политички партии. Па ДУИ или СДС да биде партија за која ке гласаат и македонците, не само албанците. Поради таа партиска поделеност и дистанца се дели народот во државава се до обичните граѓани.

Пошто се прави споредба со Америка, и Обама, доколку се издвоеа црнците и составеја нивна партија, мислиш дека ке добиеја за претседател црнец?
Во болдот лежи зајакот...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Многу веројатно е дека во Македонија ќе има војна за помалку од 20 години. Инаку на твоето второ прашање подолу, знам неколку Македонци(двоцифрен број) што ќе гласаат за Селмани уште во прв круг. Исто знам неколку Македонци(троцифрен број) што со голи раце би го убиле Али Ахмети. И неговите кандидати не ги сакаат.

Ако се појави нов Тито како во 1945 год. ќе треба тој политичар да си ја истреби опозицијата т.е нов Голи Оток да се отвори.
Не мислеше на војна, туку на жители... Западна македонија просечниот природен прираст е 8%, додека останатите делови се со негативен... За 20 години ке има повеќе албанци од македонци.

К

*Каталонец*

Гостин
Ако има подготвено убава програма, би гласал зошто да не :)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
никогаш не би гласала за кандидат од друга етничка припадност од проста причина што нашите кандидати и идниот претседател ќе бидат притиснати да се грижат за овие качациве, а кога би бил да речеме качак претседател еден рог што тој ќе се секира за нас... не дека има некои големи овластувања...

Барак Обама го мешате? Барак Обама се декларира како американец а не као индиец, авганистанец или што знам јас...

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Не мислеше на војна, туку на жители... Западна македонија просечниот природен прираст е 8%, додека останатите делови се со негативен... За 20 години ке има повеќе албанци од македонци.
Ако влеземе во НАТО и ЕУ(ако не се распаднат или маргинализираат) со продадено име и идентитет, ќе ја изгубиме Западна Македонија по мирен пат.

Ако не влеземе во НАТО и ЕУ, за некоја година ќе има еден конфликт, инцидент, не војна, кај што Албанците кај нас(во никој случај нема да имаат врска косовската војска) принудно ќе се одделат затоа што Македонците се изолационистички копилиња.

Онтопик: Абе за Мируше никој не гласа од Македонците ?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ако влеземе во НАТО и ЕУ(ако не се распаднат или маргинализираат) со продадено име и идентитет, ќе ја изгубиме Западна Македонија по мирен пат.

Ако не влеземе во НАТО и ЕУ, за некоја година ќе има еден конфликт, инцидент, не војна, кај што Албанците кај нас(во никој случај нема да имаат врска косовската војска) принудно ќе се одделат затоа што Македонците се изолационистички копилиња.

Нострадамус е мртов!Да живее Redneck Rebel! :nesum:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
...
За Мируше не би гласал, а откако чув дека Буџаку бил страстен навивач на Manchester United, би можел да подразмислам за 2014 година.
Само не ми се допаѓа што бил разведен, ама можеби па не е тој виновен за разводот.

А Мируше мислам дека била немажена.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26

Epa fino sto gi poznavash rabotite, zatoa mene po posteno e da ne snema barem kako lavovi od kako gluvci.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
А Мируше мислам дека била немажена.
Tacno.

btw. dosta pametna, kvalitetna i odlicno obrazovana zena, ama tinja za politika. :toe:

За Мируше не би гласал, а откако чув дека Буџаку бил страстен навивач на Manchester United, би можел да подразмислам за 2014 година.
Само не ми се допаѓа што бил разведен, ама можеби па не е тој виновен за разводот.
Budzaku?!

Negovata kandidatura e edna od pogolemite politicki greski na DUI vo nivnata istorija kako politicka partija.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Epa fino sto gi poznavash rabotite, zatoa mene po posteno e da ne snema barem kako lavovi od kako gluvci.
Кој бе ќе гине??
Според анкетата 50% од форумџиите би гласале за неМакедонец(читај албанец) за председател.
Они запнале од 25те одсто да прават Македонци...да градиме соживот.:uvo:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Tacno.

...
Budzaku?!

Negovata kandidatura e edna od pogolemite politicki greski na DUI vo nivnata istorija kako politicka partija.
За 2014 зборев, тогаш веројатно нема да биде кандидат.

Tacno.

btw. dosta pametna, kvalitetna i odlicno obrazovana zena, ama tinja za politika. :toe:
.
Најобразована е од сите кандидати. Изгледа хоби и е собирање магистратури.

Kajgana Shop

На врв Bottom