Пријател е оној што знае се за тебе и покрај тоа се уште те почитува

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Вистински другар е оној покрај кој и во тишината се чувствуваш убаво,оној кој искрено се радува со тебе ,кој со поглед сваќа како се чувствуваш,на кој секогаш можеш да се ослониш. Нажалост такви нема многу , јас имав таква другарка само сега е далеку од мене ,но ако се сретнеме се ќе биде како и да не сме се разделиле.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
јас имам едно другарче од забавиште се дружам со него, и се ми помагал кога ми требало нешо помош

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Па, сакам да верувам дека постојат и дека ги имам у мојот живот.

Знам за еден човек што никогаш нема да ми го сврти грбот, за другите не можам да бидам сигурна. Ни за овој не можам додуша, зошто никогаш не се знае... Ама ете, во него најмногу верувам од сите луѓе во мојот живот.

Имам многу пријатели... Колку од нив се вистински, колку ќе ми го свртат грбот, колку ќе ме напуштат, со колку ќе ни се разидат патиштата- тоа не можам да знам. Меѓу нив мора да има и по некој вистински, тоа е сигурно.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Незнам дали моите искуства се само такви ама јас не верувам во тоа дека постојат ВИСТИНСКИ пријатели.Постојат само луѓе кои некогаш ти помогнале или ти се некоја мала потпора во животот но тоа е само поради тоа што ти си дел од нивниот интерес ништо повеќе.Сигурно ако дојде ситуација да се загрози нивниот интерес без размислување ти забодуваат нож во грб и те елиминираат како најголеми непријатели.Затоа велам дека имам само пријатели но не се тоа она вистинските како што сите ние замислуваме дека треба да бидат:pipi:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Се сметам себеси за многу богат човек, поради тоа што имам дури 4 луѓе кои знам дека безрезервно би ми помогнале во било која ситуација. За овие неколку луѓе сум од нивна па шо сака нека е.Сигурно имам и некои за кои незнам дека ми се. Инаку се сметам себеси за човек кој на малкумина им помага и вистински им се наоѓа во некои ситуации. Најчесто се поставувам како слушател на тажни судбини или измрцварени карактери, но оние кои последователно ќе ми покажат дека се луѓе од збор совесни,интелегентни и кои вреди да ги задржиш покрај себе, тогаш веќе знам дека тоа не е обично другарство или пријателство. Преоѓа во Вистинско другарство и тие луѓе ги почитувам, па така сметаат на моја безрезервна поддршка за било што а и секако помош во било која форма. Секој секогаш ќе има некаква резерва спрема другите луѓе индивидуално е тоа кој на колку му е дојдено до другари, оттаму и тоа колкју ќе се ,,вложи“ себе во градење другарски однос.

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
приојатели има но кај фамилијрни луѓе другојаче се работите се вртат повеќе кон фамилијата но сепак имам и доста си помагаме кога имаме потреба

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Кревет, перница, и кебе... Најверни пријатели:wink:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Да има..Барем јас имам..И не од оние само така наречени пријатели..Туку и за неубаво и за убаво си кажувавме,немаше лутење кај нас..И по цел ден заедно и дури сега знам дека ќе ми недостига кога после долго време сме разделени на различни места..:(

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ima Vistinski Prijateli normalno..ali mn malce se..poise da ima podobro bi bilo hehe :)

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
верувам дека имам вистински другарки.. стално се до мене за се јас сум до нив едноставно си се имаме најдено три карактери шо си одговарат...

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
сите ти се другари, додека не паднеш у беља
и коа ке помислиш дека си ги нашол конечно, едниот ке ти забие нож у грб а другиот ке се заљуби и ке заборави дека постоиш

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
сите ти се другари, додека не паднеш у беља
и коа ке помислиш дека си ги нашол конечно, едниот ке ти забие нож у грб а другиот ке се заљуби и ке заборави дека постоиш
оти си се разочарал во другари толку...???
јас имам врска од 2 години па во никој случај не си ги заборајв другарките
од 12 сати јас нема да најдам за нив време...???
грев голем е тој за мене денот ако не се видам со другарките

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.880
Поени од реакции
22.946
Имам 12 вистински пријатели заедно сме уште од забавиште , во лошо и во арно пак сме сите заедно:toe:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Вистинскиот пријател е тука кога најмногу ти треба, има многу дефиниции и сите се различни за тоа кој и како можеме да го сметаме за најдобар ВИСТИНСКИ пријател. Сметам дека имам неколку барем до сега така се покажало биле тука со мене и во добро и во лошо. Само едно не можам никако да сватам, зошто кај некои мора да опстојува она дај ми да ти дадам или обратно? Секако зависи и од тоа колку ти вложуваш во тоа пријателство и колку тебе ти е вратено но нели не мора секогаш да биде така.

Kajgana Shop

На врв Bottom