Се кандидираат во Македонија, но со албанска химна

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално тука кога без дополнително објаснување на што се цели во дадениот контекст со одредницата Македонци , можеме до 1000 и 1 и назад да се караме и пак да не се сложиме бидејќи под одредницата Македонци може да се подразбира:
1. Етнички Македонци, кои етнички не се поистоветуваат со никој друг народ кој живее во соседството и што имаат свој засебен мајчин јазик македонски
2. Човек роден во регионот Македонија, географска одредница и според не и ти и римз сте скратено Македонци
3. Државјанин на Репубплика Македонија, и тука и ти и римз, и кварк и пикасо и крејзи појол сте Македонци (тука е повеќеќ од јасно зошто во химната со маекдонци не се мисли на државјани на Република Македонија)

Еве ти пример Тиквичка прашај ја што подразбира под македонци. Пример само.

Друг пример ти се темите за преговори за името, каде што албанците не треба да имаат право да преговараат дека они не се македонци. Затоа не треба да ги засега нив проблемот со името.
Трет пример ти е референдумот, каде што албанците не би требало да имаат право на глас, дека не се македонци, не ги засега нив тој проблем.
Јас, ти и некој друг, имаме друга визија за тоа како би требало Македонија да изгледа, каде што сите се македонци (државотворци) пред се, а друго национално потекло. Но, не е така. Така да, ќе играме според постоечките правила. Без хипотетички примери.

1. Етнички Македонци, кои етнички не се поистоветуваат со никој друг народ кој живее во соседството и што имаат свој засебен мајчин јазик македонски
2. Човек роден во регионот Македонија, географска одредница и според не и ти и римз сте скратено Македонци
3. Државјанин на Репубплика Македонија, и тука и ти и римз, и кварк и пикасо и крејзи појол сте Македонци (тука е повеќеќ од јасно зошто во химната со маекдонци не се мисли на државјани на Република Македонија)
Baci, bezbroj pati sme se objasnuvale vo vrska so problematikava.
Znaci, iako naizgled izgleda kako nekoe inat teranje, ili taka nesto, vo sustina problemot e daleku podlabok od edno obicno neprifakjanje ko svoe na edno zname i himna. :toe::toe:

Nema be, nema momentalno makedonska nacija izgradena po princip na drzavna pripadnost, koja vo svoi ramki gi opfaka site narodnosti, etnikumi ili kako i da sakas nareci gi, koi ziveat vo drzavava. Toa e taka i tuka nema dilema, nema prostor voopsto za ponatamosen muabet. Koj i da se obide da go ospori toj fakt, dzabe ke veze i vergla samo......

Radi toa, denes koga vo drzavava se spomenuva "makedonec" se misli samo na etnickite makedonci ( onie koi se cuvstvuvaat sebesi kako del od kontinuitetot makedonski, na makedonsiot identitet ).
E dur e toa e taka, vecno ke postojat onie drugi nesoglasuvanje i nateganja ( znaminja, himni, simboli kurci palci ), koi vsusnot se samo produkti ( posledici ) koi proizleguvaat od gorenavedenoto. :toe:

Принц олади малку!
Во Македонија има Македонско знаме, химна оти има македонски народ, а ти не си Албанец туку Македонски Албанец. Не се потресувајте многу туку еднаш засекогаш вие прифатете ги фактите на животот онакви какви што се. Веење на партиско знаме во било која партија е дозволено, ама веење знаме на друга држава е опасна работа, химна на друга држава исто така. Е сега како што спомна некој , почитувајте го Македонското знаме па покрај него вејте и партиско, прво Македонската химна па потоа слушајте ја и палете се и на партиската. Вие како малцинство уживате многу права, па ајде сега да не претерате, па да ни се врати 2001. Не е поднослив вашиот однос.
Ако не сте среќни овде и не се наоѓате овде, имате избор, Албанија, Косово или пак одете во грција, таму ќе ви дадат се што сакате, право ќе бидете и ЕУ граѓани.

Мр. Груевски, гледај бе како ти се понашаат коалиционите партнери во сопствениот ти дом, па прашуваш како ти паѓа рејтингот. Водач на една држава треба да ја гради истата и да ја заштитува од секој аспект и секој еден штетник, а не едно правиме десет рушиме!

Принц олади малку!
Во Македонија има Македонско знаме, химна оти има македонски народ, а ти не си Албанец туку Македонски Албанец. Не се потресувајте многу туку еднаш засекогаш вие прифатете ги фактите на животот онакви какви што се. Веење на партиско знаме во било која партија е дозволено, ама веење знаме на друга држава е опасна работа, химна на друга држава исто така. Е сега како што спомна некој , почитувајте го Македонското знаме па покрај него вејте и партиско, прво Македонската химна па потоа слушајте ја и палете се и на партиската. Вие како малцинство уживате многу права, па ајде сега да не претерате, па да ни се врати 2001. Не е поднослив вашиот однос.
Ако не сте среќни овде и не се наоѓате овде, имате избор, Албанија, Косово или пак одете во грција, таму ќе ви дадат се што сакате, право ќе бидете и ЕУ граѓани.

Мр. Груевски, гледај бе како ти се понашаат коалиционите партнери во сопствениот ти дом, па прашуваш како ти паѓа рејтингот. Водач на една држава треба да ја гради истата и да ја заштитува од секој аспект и секој еден штетник, а не едно правиме десет рушиме!

Spoken like a true patriot!! Go Go!!!

Мислам дека после ова, животот на Албанците во Македонија е прекрасен.
Вчера имаше сиромашни Албанци, ама 15 минути после химната, нивниот живот се промени.:tapp:

Принц олади малку!

kako prvo ne sme malcinstvo i site znaeme deka albancite vo FYROM se nad 30%,i se znae deka ne gi imame site prava

vtoro ako se vrati 2001 nema poveke da egzistira ova drzava ke se deli na 3 dela Albanski,Bugarski i Grcki del

treto i ako ne bi bile srekni ovde nie nikade nema da odime zatoa sto ova e nasa zemja(mislam Zapadna)

Sto se odnesuva do himnata i simbolite tie ke prodolzat da se koristat i nema nikoj koj moze da go zapre toa...ako FYROM saka da se respektirat himnata,togas neka ja promeni i neka se spomnuvat albancite i togas ke go koristat site

Бараа закон за знамиња за да може легално да го веат националното знаме на Албанија, го добија.
Но истиот одма го прекршија зошто во тој закон вели дека задолжително е веењети на знамето на државата.

Сите овие прикаски се бесцелни.

Албанците си имаат идеал и се стремат кон тој идеал.
Сите активности им се во таа насока, а не во насока на единствена држава.

Јасно е сето тоа како ќе заврши, единствено не се знае каков ќе биде одговорот на Македонците.

Албанци 30% ?
На поправен кај Амди Бајрам, тој во децимали ќе ти кажи.

NAD 30%...site znaeme deka e taka...no VISTINATA BOLI!:tapp:

Бараа закон за знамиња за да може легално да го веат националното знаме на Албанија, го добија.
Но истиот одма го прекршија зошто во тој закон вели дека задолжително е веењети на знамето на државата.

Сите овие прикаски се бесцелни.

Албанците си имаат идеал и се стремат кон тој идеал.
Сите активности им се во таа насока, а не во насока на единствена држава.

Јасно е сето тоа како ќе заврши, единствено не се знае каков ќе биде одговорот на Македонците.

Албанци 30% ?
На поправен кај Амди Бајрам, тој во децимали ќе ти кажи.

Кое е решението за Македонците Славјански, тоа кажи ни го. На Албанците тури им онакво, кажи ни што е решението за Македонците, како да се движиме натаму.

Веќе неколку пати го имам тоа напишано за криминалците од Македонија со Албанско потекло кои се декларираат како Албанци додека да ги фатат а ги фатијали наеднаш се Македонци! Го вртите газот на кај што ви одговара вам а сета благодарност искажете му ја на Бранко Црвенковски што издаде 150.000 илјади пасоши а сега тие со пасошите и ја ебаат мајката на Македонија и Македонскиот народ...Се знае чие знаме треба да се вее и чија химна треба да свири а ако некому не му чини може слободно да оди во мајка Албанија и таму нека биде патриот поголем и од Скендер Бег...Таа е вистината па сега вие како сакате? :toe:

Ништо не ме боли, поготово не бројките на Амди Бајрам.
Затоа олеснувачи доаѓаа од Европа на пописот, да не пропадне рамковниот договор.

Не е битна бројката, односот на таа бројка.
Ние нема да дочекаме таа бројка многу да порасне, таа е нестрплива сака да врие на 17 степени Ц.

Реков се се знае, само како ќе реагираат Македонците.

Majka ALBANIA go opfaka Zapadniot del na FYROM...to est doma sme!

Кое е решението за Македонците Славјански, тоа кажи ни го. На Албанците тури им онакво, кажи ни што е решението за Македонците, како да се движиме натаму.

Истото како тоа на Албанија.
Македонци по етнос, албанци по државјанство, со сето почитување на обележјата на државата.
Ти мислиш некој интеграл дека ќе ти извадам ?

За тоа ти треба промена на граници.
Промена на граници е река крв и меч со две оштрици.
Не се знае каде мечот ќе пресече.

pa kazi mi togas kako tolku Albanci vo FYROM??? Mislis dosle od Albanija!! Se lazes...sega da ne otkopuvame vo istorija zatoa sto vie makedoncite ste sllavi i doagate od zad KARPATITE

А бре дете,вашата Албанија не е ни маќеа за вас а не па мајка,треба уште многу леб да јадеш за да пораснеш,вака сигурно нема да имам соживот па ти како сакаш,ако си спремен за гинење оди во Ирак и бори се за Американците и така им го дудлате за да добиете голема Албанија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom