За сите полуматуранти :)))

• Креатор на темата Креатор на темата laura94
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ви кажам право, сега како што го направија задолжително средново, се мислам дали воопшто да славам. За полуматура бевме скромни - немавме ни табло, ни алманах и не кревавме голема џева околу тоа, си бевме присебни. А сега за матура нормално - табло, алманах иии Континентал на 21 мај:wink:

Во средно веќе колку-толку знаеш што сакаш да правиш со себе понатака и во споредба со основно има поголема тежина, нели, кој како ќе си ја сфати работата, кон тоа целев. Ама кој сфатил-сфатил. :toe:
ти правеше муабет за фешти. ова што сега го цитирам е сосема друго од тоа првото.
со ова:
Абе ти потруди се и средно да завршиш, па тогаш прави фешти. Полуматура ти е гола вода.
ти целиш кон ова:
Во средно веќе колку-толку знаеш што сакаш да правиш со себе понатака и во споредба со основно има поголема тежина, нели, кој како ќе си ја сфати работата, кон тоа целев. Ама кој сфатил-сфатил. :toe:
?!?!?!?!?!?!?
а прашањето на темата:
...и најинтересниот дел доаѓа - сликање за на табло - полуматурна забава со сите од генерација, НО дали знаете како ќе изгледате?

ај, тргна лошо што тргна, тон глупости се пишаа. се трпи земјава. кој како сфатил. ако сфатил воопшто.
ем, чупе, училиштето е направено така што тежината на материјалот е правопропорционално подредена со развивањето на индивидуата.
основно, средно, па и факултетот веќе стана гола вода. не е мерило за ништо! најмалце за интелект!

п.с. од основно знаев што сакам да студирам. знам луѓе како мене, знам луѓе што дознале во средно и знам луѓе што никогаш не дознале.
релативна е тежината на образованието.

Јас кога бев полуматурантка ни алманах, ни таблоа, за забавата сите си бевме облечени како најнормално што сме, фармерки, маичка, патики, не правевме драма од тоа. Ама затоа, лани, јас матурантка, сестра ми полуматурантка, она повеќе се фрцкаше од мене.
Е јеби га... и четврт матура ке почнат да слават. Претерано се дава внимание на ова чудо.

само шмизлите уживаа, вецето беше преполно со кондоми, музиката беше срање, менталитетот општо кај сите - слаб, пола деца седат-пола играат, кока-колата е 150 и не избркаа у 1ипол, па се шлаевме на детска улица, се пијанчевме со кисело вино и најмивме свирачи за да ги избркаме...

сума сумаре: и јас тапа поминав...

Аман бе...да полуматура збориш така???

Ај тоа шо креваат фама околку полуматура пак некако можам да разберам, малечки се уште, голема промена е тоа на 14год :icon_lol: ама колку претеруваат не е можно, најпрво со шминка и облека па после се останато...може се да помине со најобична забава, без холивудски фустани и штикли од 15цм на деца шо едвај одат во нив, па и тие таблоа голема работа, како демек после 3 месеци ќе ти текне дека воопшто постоело. Али релано пак сите се замараат, и овие сеа шо се полуматуранти ќе дојде ден коа ќе даваат совети колку е глупо сето тоа, ама тогаш ќе има нови малечки кои ќе се замараат :)

Оваа година и ја ќе сум полуматурант и искрено ич не ми е гајле ако ќе поминам.Ич ич ама ич не се возбудувам.Ако треба и гол ќе идам ако не најдам облека јебига многу ми е гајле.Оптеретенама ич не сум.Не е пресудна облеката со тоа како ќе поминеш.А сликањето уфф како мрзам ич нејќам сликања дај боже и да не се сликаме оти итиа е веќе срање невидено.Сликање.Пфф тешко срање.

Оваа година и ја ќе сум полуматурант и искрено ич не ми е гајле ако ќе поминам.Ич ич ама ич не се возбудувам.Ако треба и гол ќе идам ако не најдам облека јебига многу ми е гајле.Оптеретенама ич не сум.Не е пресудна облеката со тоа како ќе поминеш.А сликањето уфф како мрзам ич нејќам сликања дај боже и да не се сликаме оти итиа е веќе срање невидено.Сликање.Пфф тешко срање.

Браво!:bravo:
Сега и јас ќе сум полуматурантка...па што? Да не ќе има цунами ако се сите во некои фуустани, штикли, 3 тони шминка со која личат на вештерки...Ич не ме гајле...Знам дека ќе одиме во 0хрид, на екскурзија и баш ми се свиѓа така...а за облека планирам некои потколенки и нешто...црвенко горе...така да....не се трошам многу :)

Браво!:bravo:
Сега и јас ќе сум полуматурантка...па што? Да не ќе има цунами ако се сите во некои фуустани, штикли, 3 тони шминка со која личат на вештерки...Ич не ме гајле...Знам дека ќе одиме во 0хрид, на екскурзија и баш ми се свиѓа така...а за облека планирам некои потколенки и нешто...црвенко горе...така да....не се трошам многу :)

За трошење па ќе глеам што поефтино.А глеам сите во Охрид леле зар ќе сум толкав баксуз само нашето мочано школо да не не однесат негде.

И ја славев во Охрид и си поминав најдобро што може славевеме една вечер со Албанци од Куманово и супер си поминавеме.Онака бевме облечени сите скромно.Големо чудо ако е полуматура , потоа во животот следуваат успесите и она за што има да се слави.А не славење за завршено 8 омг:tapp:

За трошење па ќе глеам што поефтино.А глеам сите во Охрид леле зар ќе сум толкав баксуз само нашето мочано школо да не не однесат негде.
А во кое школо учиш???

Гоце Делчев-Центар
Не би ме чудело ако не одиме негде.
Па ваљда имате понуди да одите негде???Знам дека брачеда ми таму заврши али не се сеќавам кај точно ги носеа само знам дека беше негде у СК.:smir:

нас не прашаа дали сакаме у охрид или тука (у скопје) , мене искрено ми е сеедно ама на девојчињата да не им се изгужваат фустанчињата,па кој ќе ги шминка,па ова па она.ТУФ! ТУФ! :pipi::back:

Е јеби га... и четврт матура ке почнат да слават. Претерано се дава внимание на ова чудо.

Ние славевме 1/4 матура во ресторан.Лани слушнав некои родители му славеле на детето 1/4 матура дома, со гости и сите други чуда како кога се слави матура.Што се прават луѓево за да соберат неколку подароци за детето:)

последна година во основно... иако имаме уште 3 месеци за размислување, сепак појма да се немало каде да се запишува средно... најверојатно општа гимназија а за на даље, времето ќе покаже...
и најинтересниот дел доаѓа - сликање за на табло - полуматурна забава со сите од генерација, НО дали знаете како ќе изгледате? :toe:
идеи и мислења се добредојдени :kafe: :)
Ич да не му ја мислиш. И јас ко бев полуматурантка цело време напната, под стрес санкир ќе се мажев...
Средно после толку мислење јас си се запишав гимназија(иако би требало да бев сега економски)..ама не жалам што се запишав, напротив преубо ми е (во однос на друштво, а професори си е друга проблематика:))
За табло, кај нас барем во Охрид(поточно во моето бившо училиште) се сликавме сите во исто.. секој клас можевме да си одбериме облека како сакаме да се сликаме..(и мислам дека најубо беше така..), за да нема модни промашај после..
Шо се однесува на забавата...
само уживајте бе... преубо ќе си помините,нема да ви е галје за нишо(зборвам за првата вечер)
Кај нас беше убо шо праевме полуматура прва вечер дур бевме на екскурзија т.е. во Битола и никој не се испијани и сите преубо поминавме...(за другите две вечери све беше напраено земја-ваздух)
Не се ни преоптеретувај со тоа како би изгледала... тогаш ќе ти е важно само да се изнаиграш, нормално за женските сеа (понапредни генерации) фустани, па штикли и такви работи...(некои нема ни да личат на полуматурантки ама ај..)
ама се на се ти кажувам уживај кога ќе дојди тоа... еднаш е во живот полуматура..

Најбитен дел од славењето на полуматурската:
Цела година ангелчиња и на забавата сите ги гледаш со цигари в раце.Ги гледаат професорите со поглед кој вика "ништо не ни можете":)
Уау, каква преобразба за толку кратко време:)
Хаха, колку е само оваа точно... да не сме биле заедно... хехех , ГЛЕДАЈТЕ ДА СЕ ПРОЈДЕТЕ НАЈУБАВО... без секирања...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom