Windows Live Messenger 2009 на македонски јазик!

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Значи влегуваш во фолдерот каде што ти е инсталиран Windows Live Messenger 2009. (обично Program Files/Windows Live/Messenger или слично)
Потоа ќе видиш фајл што се вика исто како овој (без Copy of)
Ќе го копираш тој фајл, и ќе го ставиш некаде во друг фолдер. Потоа овој што го спушти ќе го преименуваш т.е ќе го тргнеш тоа Copy of и ќе остане оргиналното име па го ставаш македонското во Messenger фолдерот.
Ама прави го ова со исклучен MSN :)
И рестартирај го компјутерот.

Направив вака и од кога го рестартирав компјутеров и го уклучив messengerot ми го даде ова :

20601361.jpg

што сте полуделе бе по таа 2009 верзија без разлика дали е англиска или македонска не га бива за :bip::jaj:

што сте полуделе бе по таа 2009 верзија без разлика дали е англиска или македонска не га бива за :bip::jaj:

Малце е скапана :) Ќе почнам и 8.1 и 8.5 ама мене ми се појавуваат пораки дека треба да спуштам 2009-та. Не сум ни побарал, ама знам дека има начин да го тргнеме тоа, али да не е многу за просечен корисник... :)

Не сум го пробал ова дали работи ке го пробам и ке одговорам со резултатите,ама сепак е добро некој сто се потрудил да направи несто за македонски превод.

Jove_T напиша:
Не сум го пробал ова дали работи ке го пробам и ке одговорам со резултатите,ама сепак е добро некој сто се потрудил да направи несто за македонски превод.
Се е добро уште да работеше :)
Направив се како што треба и кога го уклучив MSN повторно беше на англиски :(

Се е добро уште да работеше :)
Направив се како што треба и кога го уклучив MSN повторно беше на англиски :(

Јас сум крив за ова, извини.
Треба да ја имаш точната верзија (14.0.XX.XX), а многу често излага нова заради нови упдејти и она тоа. Па затоа не е компатибилен фајлот.
Се мислам да направам цел инсталер со месенџер да дојде, али ако имам време :)

34hzy3s.png

Сега подобро е?

Само 2 мали забелешки.

Напиши го ова вака „македонска верзија“ со мали букви зашто секоја придавка изведена од името на државата во случајов Македонија се пишува со мала буква, верзија исто така со мала.

И подолу „Запамти ме“ и „Запамти ја мојата лозинка“, поправи ги во „Запамети ме“, „Запамети ја мојата лозинка“.

За да биде вистински литературен македонски јазик.

и не е Е-маил туку е Е-пошта :)

Само што ке симнував месенгер но ја видов темата и ке го симнам ова мсн..позз:salut:

Како не ти е мака да преведуваш само, јас го имав преведено Skype на времето. Како и да е добро е, ај и office да го преведеш :pos2::pos2::pos2::pos2:

Јас сум крив за ова, извини.
Треба да ја имаш точната верзија (14.0.XX.XX), а многу често излага нова заради нови упдејти и она тоа. Па затоа не е компатибилен фајлот.
Се мислам да направам цел инсталер со месенџер да дојде, али ако имам време :)
Или ако ја имаш инсталацијата од таа верзија поставија и давај линк:icon_conf

А зошто мене не ми ја отвара страната од кај што треба да го симнам мснто на македонски ? помош ?

Јас не можам да го симнам мснто:tapp:
Ми се покажува ова:
http://download.live.com/messenger

Кога и да симнам мсн ми се вклучува старата верзија,или Error ми пиша,стварно незнам веке што да правам...инаку сум работела на него и изгледа супер

Аууууууу !!!! ..... Значи се што е на македноски јазик и прилично на сите други јазици е срање у боја ( од лично искуство ) имав MC Word 2003 на македонски и верувајте али ме напраи како прв пат да седнувам на компјутер . Дефинитивно ништо на македонски ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom