Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се сложувам..Сисоко и Поулсен се играчи кои се слични меѓу себе во дефанзивните задачи, само што Сисоко е подобар во сечењето на топки, а Поулсен има многу добро изграден шут од далеку, и многу добро асистира, и има убиствено чувство за да изненади противнички голман од 30 метри!

Ova cekam da go vidam od nego, seuste ne pokaza nisto, no malku igrase pa da vidime vo sledniov period.

http://www.channel4.com/sport/football_italia/jan21g.html
добрата вест е што јуве го бара Хамшик како наследник на Недвед ако на пример Наполи не обезбеди место во ЛШ,а лошата вест е што се споменува и Јакинта како дел од дилот

http://www.channel4.com/sport/football_italia/jan21g.html
добрата вест е што јуве го бара Хамшик како наследник на Недвед ако на пример Наполи не обезбеди место во ЛШ,а лошата вест е што се споменува и Јакинта како дел од дилот

Ako e vo prasanje Hamsik vredi da se otkazeme od Iaqunita, ke se najde negova zamena.

Ako e vo prasanje Hamsik vredi da se otkazeme od Iaqunita, ke se najde negova zamena.
Точно..Јакинта е миленик на публиката, но искрено за конкуренција ги има Амаури, Дел Пиеро, Трезеге, во последно време сведоци сме дека и Џовинко игра во нападот, и се потешко му е на Винченцо да фати место во првиот тим, а греота е таков играч од негов калибар да седи на клупа, така да ако не добие шанса до влето, а ако излези ваква можност за трампа на Хамшик и Јакинта, мислам дека тоа би било добро и за него и за Јуве.Од една страна ќе биде најдена замена за Недвед, а од друга страна Јакинта ќе има можност да игра почесто.. Плус, како што пишува во линкот, Спортскиот директор на Наполи, Марино е `виновникот` за откритието за Јакинта, и тоа оди во предност!! Според мене , реалноста е таа, Јакинта е расен напаѓач, но треба и заслужува да игра многу повеќе!!
Moggi, и неговите адвокати излегуваат со тврдење дека Јуве може да го одбрани на суд..тука

Не знам колку би било тоа паметен потег...

Има ли некоја информација за вирусот што ги нападна играчите. Ке се опорават ли за со Фиорентина или ке гледаме некои младичи во составот.

Има ли некоја информација за вирусот што ги нападна играчите. Ке се опорават ли за со Фиорентина или ке гледаме некои младичи во составот.
Веројатно само Тиаго ќе отсуствува поради грип, Сисоко и Молинаро како последица на жолти картони..Сабајлево се одржал тренинг во сала, веројатно Раниери не сака да ризикува да тренира на ладно, така да очекувам сите да се опорават!тука

Секо се шпекулира дека тргнал по Мота, десниот бек на Удинезе...

Веројатно само Тиаго ќе отсуствува поради грип, Сисоко и Молинаро како последица на жолти картони..Сабајлево се одржал тренинг во сала, веројатно Раниери не сака да ризикува да тренира на ладно, така да очекувам сите да се опорават!тука

Секо се шпекулира дека тргнал по Мота, десниот бек на Удинезе...

А добар ли е овој мота што мислите вие? Јас лично не знам го немам видено!

pa brat ja kolku so go znam deckovo od football menager dobar e.:helou::helou::helou::helou::helou:

А добар ли е овој мота што мислите вие? Јас лично не знам го немам видено!
Motta, мислам дека е солиден бек и дека би се снашол во редовите на Јувентус..
Чиро Ферара ги фали младите фудбалери на Јувентус (Де Чеље, Маркизо, Џовинко и Ариаудо)..тука

Браво за Чиро. Им дава поддршка и морал за повеке. А и нормално пофалени се затоа што и ја заслужуваат таа пофалба,доста солидни партии покажаа досега.:helou:

Браво за Чиро. Им дава поддршка и морал за повеке. А и нормално пофалени се затоа што и ја заслужуваат таа пофалба,доста солидни партии покажаа досега.:helou:
Чиро Ферара, уна легенда на Јуве..

Но сите форуми рока веста дека деновиве Секо ќе отпатува во Неапол, со 15 милиони во чанта плус Јакинта за Марек Хамшик... Марек Хамшик е 21 годишен и има ОГРОМЕН потенцијал..Газдите на Јуве го гледале тандемот Хамшик/Џовинко како замена за тандемот Недвед/Дел Пиеро...Како што се предвидува, Секо сака да ја искористи близината на Јакинта и спортскиот директор на Наполи, Марино кој го откри Винченцо Јакинта!!

Да бидам реален, ќе треба вонсериски напори да се вложат за да се ангажира Хамшик, плус добро зачинета сума која би го одвлекла вниманието на Наполи..Наполи е многу тежок за преговори, и би било екстремно тешко да очекуваме дека ќе го ангажираме..Тој е баш она што ни треба во моментов, така да сметам дека ако се има и најмала шанса за негов ангажман да се проба да се донесе, нешто што многу го посакувам, но реално се многу мали шансите да се случи..

Ако паметам убаво, летото Јуве (Секо) доби гаранција дека ако се решат да го продаваат Хамшик, дека Јуве ќе бидат тие први што ќе им биде дозволено да преговараат!! Да се надеваме дека работите ќе одат во правилна насока..Со Хамшик во тимот би било прекрасно...

Чиро Ферара, уна легенда на Јуве..

Но сите форуми рока веста дека деновиве Секо ќе отпатува во Неапол, со 15 милиони во чанта плус Јакинта за Марек Хамшик... Марек Хамшик е 21 годишен и има ОГРОМЕН потенцијал..Газдите на Јуве го гледале тандемот Хамшик/Џовинко како замена за тандемот Недвед/Дел Пиеро...Како што се предвидува, Секо сака да ја искористи близината на Јакинта и спортскиот директор на Наполи, Марино кој го откри Винченцо Јакинта!!

Да бидам реален, ќе треба вонсериски напори да се вложат за да се ангажира Хамшик, плус добро зачинета сума која би го одвлекла вниманието на Наполи..Наполи е многу тежок за преговори, и би било екстремно тешко да очекуваме дека ќе го ангажираме..Тој е баш она што ни треба во моментов, така да сметам дека ако се има и најмала шанса за негов ангажман да се проба да се донесе, нешто што многу го посакувам, но реално се многу мали шансите да се случи..

Хамшик е играчот што ни е најпотребен, после Диего, само тешко ми е за верување дека ке се откажат лесно, но нека ја отворат кесата колку што е потребно и нека го доведат во Торино, мислам дека вреди дечкото.

Кога ке го видам со дрес како се слика тогаш ке верувам. Требаше Секо да патува и во понеделникот по Диего ама.....

Хамшик нема шанси да биде адекватна замена за Недвед! Ова го велам, бидејќи сум го гледал како игра лево крило, и дрво е на таа позиција! Би сакал да дојде Хамшик, али под никој случај како замена за Павел... Можеби за партнер на Сисоко, али за лево крило, никако... На крај краева, нема шанси зимава да го донесеме, на лето, можеби, али не верувам... Така да, тогаш ќе дискутираме.

Околу повредените играчи, Буфон речиси 100% ќе биде спремен за со Фиорентина, а тука негде е и Манингер, така да, еден од нив сигурно ќе брани. :wink:Лоши вести за Киелини и Јакинта, најверојатно ќе го пропуштат наптреварот... :nesum: Салихамиџич ако не иде на операција, ќе отсуствува 2-3 недели, а ако иде да се оперира, ќе отсуствува цела сезона... Околу грипосаниве, Мелберг и Манингер се подобро, и биле присутни на денешниот тренинг. Тиаго е единствениот кој сеуште е дома и мирува со топло чајче у топла постела... :)

Значи, да сумизираме...

Играчи кои сигурно не играат против Фиорентина:
Salihamidzic, Camoranesi, Knezevic, Zebina, Sissoko, Molinaro.

Најверојатно нема да играат и:
Chiellini, Trez, Tiago and Iaquinta

:salut:

Ке игра бе Киелини,не е со сите тој, 40,9 да има температура ке игра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom