Уставното име ја избрка гејската амбасадорка

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
I da proglasime den na zalost ako si zamina pred vreme Gejskata ambasadorka tie ne provociraat na sekoj mozen nacin

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Името ке се смени, тоа е факт. Затоа не се срамејте многу од вакви работи, туку обидете се да ги признаете.
Ti ne beri gajle za nas Makedoncite.
Ti mozes imeto koga sakas da si smenis. Ti mozebi si se prodal- ime si smenil,vera si smenil (istorijata registrirala prodadeni dushi kako tebe kolku shto sakas!)...Samo Mene ne me cepkaj pls!
Niz vekovite sme dopatile od goveda kako tebe. Vekje po itna postapka ke se postapuva koga dojde nozot do koska.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ебатте будалата жена, ако убаво направила што така фино си ја обрукала државата и баш би било фино и од ова да се направи малку меѓународен „скандал“ да речам, за да се изрекламира „грчката демократија“ и нивниот однос спрема своите соседи, па и другите 12 претставници на оваа конференција!
Едно протестно писмо до грчката амбасада исто така, колку да знаат кај им се наоѓа амбасадата и да внимаваат на своите насрани потреби бар на наше тло и секако најубавиот дел : зар тоа што господинчето фуере не коментира вакви испади не КАЖУВА доволно ???? За нашата влада и потезите кои ни ги даваме секогаш има човекот коментари, оценки, предлози, а кога глупациве ќе направат нешто тој НЕМА КОМЕНТАР? Па и уште го чуваме овде по наше небо, што чекате бе луѓе?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Шефицата на гејската Канцеларија за врски во Република Македонија, Александра Пападопулу, ја напушти денешната конференција „Културата и аудио-визуелната комуникација - вектор на мирот и европската иднина на земјите од ЈИЕ“, поради, како што рече, користењето на уставното име наместо референцата ....М.

Пападопулу од самиот почеток на конференцијата што ја организира македонското Министерство за култура, неколкупати побара да се обрати пред присутните, но и беше речено да почека додека да се обратат министрите и замениците од дванаесет земји од ЈИЕ како што е предвидено со програмата.
По обраќањето на македонската министерка за култура на Елизабета Канческа-Милевска, амбасадорката Пападопулу повторно побара да се обрати и откако и беше дозволено таа искажа револт, поради, како што рече, користење на уставното име на Република Македонија, наместо референцата ....М, и политизација на културниот настан, по што ја напушти конференцијата.
Модераторот на конференцијата, ректорот на Универзитетот за аудио-визуелни уметности ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк, Јордан Плевнеш, по реакцијата на Пападопулу, рече дека ниту таа, ниту кој било друг од учесниците на собирот, претходно не поставиле никакви барања или забелешки во врска со името. Ако имаше ќе ги разгледавме, но немаше, додаде Плевнеш.
Јордан Плевнеш
„Европската унија не може да се движи напред, ако некоја земја употребува вето како израз на национален егоизам“, забележа Плевнеш.
Евроамбасадорот Ерван Фуере, кој учествуваше на конференцијата, одби да ја коментира реакцијата на гејската амбасадорка. Искажа поддршка за денешната конференција, која како што истакна, е во духот на развојот на културата меѓу земјите од ЈИЕ.
На конференција присуствуваат министри, заменици министри и државни секретари од сите земји од ЈИЕ, освен претставник од Србија, кој поради обврски не можел да дојде. Официјално бил поканет и претставник од гејското Министерство за култура, но, како што посочи Плевнеш, најверојатно како негова замена дошла амбасадорката Пападопулу, пренесува МИА.

Нормално ... педерот ќути ... све ова на клоци и боксови треба да се тргне од Македонија ... заедно со продадените педери што за куферче банкноти се резилат.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
НЕ! Искрено гајле немам, најискрено. Јас сакам ЕУ да влеземе, сакам НАТО, не сакам да сум изолиран(од Светот) за некои нејасни проблеми. Името ке се смени, не дека за инает го пишувам ова, туку така е, знам дека знаеш, знам дека мака ти е што ништо не може да направиш ама ке се смени. Ни ВМРОвци ни СДСМ не го негират тоа. Биди малце реалистична.

Ти не си за жалеење!!! Имаш пари ти , скапи печурки кркаш :pos2:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
На таа ороспија треба да и се одземат акредитивите и на клоци да се испрати кон границата.... :toe:
...... пизда и материна..... тука во земјата во која е гостин се дрзнува на таков чин.....
...а овие нашиве пичкици...ма немам коментар .....

perthille

NSU 351 OSL
Член од
6 декември 2008
Мислења
53
Поени од реакции
0
Zgresile nasive sto i dale da se obrati.Bidejki nivniot predstavnik,koj bil uredno pokanet ne se pojavil,nema sto ona da komentira.Ama i nasive ne se igraci.Nisto,na fuere 30% od plata,zaradi ne davanje komentar. :toe:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Ова е преседан. Како е возможно мене да ми се наметнува во СОПСТВЕНА држава да употребувам ФИРОМ? Ова е страшно, јас сум згрозена, плукам по постапкава, се грозам до каде може да оди малоумноста и безобразлукот на Грците. Страшно! Ова е за најголема осуда.

И извини The Macedonian, зарем е потребно да имаш мадиња на сопствен терен? Страшно е ова. Зарем треба да имаш храброст за да во сопствената држава го користиш легитимното право да се обраќаш кон земјава како Македонија? Воопшто не станува збор за храброст, ама воопшто. Многу нормално и легитимно право.

А Ерван Фуере како претставник на ЕУ е првиот кој што треба да го осуди овој омаловажувачки потег и да ја критикува Грција, ама добро уствари, они можат се, ама ние не.

СРАМОТА! ПЛУКАМ ПО ОВА! НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА МЕ НАТЕРА ДА СЕ НАРЕКУВАМ! НИКОЈ НЕМОЖЕ ДА МИ ГО ОДЗЕМЕ ЛЕГИТИМНОТО ПРАВО ДА КАЖАМ ОД КАДЕ ДОАЃАМ! ОВА ПРЕТСТАВУВА ГРУБО КРШЕЊЕ НА ЧОВЕКОВИ ПРАВА! УЦЕНУВАЊЕ ВО СОПСТВЕНАТА ДРЖАВА!

И наместо за ова да се крене врева, наместо оваа тема да има 10 страни со осудување и плукање по Грција, наместо медиумите да ја разапнат постапкава и граѓанката на соседот од југ на Македонија, луѓето се караат за СДСМ и ВМРО и си докажуваат чив е поголем! е браво Македонци, свака ви част! Браво!!!
Потполно те подржувам во сопствена земја да ми кажува како се викаме е не ќе може извини и доста со раскол дајте веќе еднаш да се обединиме Македонци од кја партија да припаѓате треба пред се националната гордост Македонец/Макдонка да е со нас.

R

RAYTHEON23

Гостин
абе без име сме како стадо метилави овци кои се вртат у круг НЕМА МЕЊАЊЕ НА ИМЕ

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
ГЕЈКАВА сама си отиде никој не ја избрка ,кој губи има право да се лути во случајов ГЕЈЦИТЕ. ние дома и надвор имаме право да се нарекуваме така како се осеќаме и како се чуствуваме, како ако не МАЌЕДОНЦИ тоа што ни го подметна мегународната заедница е проблем со менлив карактер и ќе дојде ден кога ќе му помине рокот ,не е проблем за кој треба да се крева голема прашина...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Во СДСМ ден на жалост прогласиле.
Ветиле дека ќе го поправат испадот на Македонците - Словени во Македонија кога ќе дојдат на власт.

Kajgana Shop

На врв Bottom