Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ништо не реков ни за сегашноста а уште помалку за иднината која никој од нас не може да ја предвиди. Муабетот ми беше дека исто како што јас морам да слушам како Реал е најдобриот фудбалски клуб во Европа и тоа не можам со никакви факти и аргументи да го оспорам (без разлика што повеќето, односно 6 титули им се освоени далеку пред ние да се родиме), исто така и вие навивачите на Интер уште долго време ќе слушате дека Јуве е најдоброто од Италија, без разлика што оваа деценија е ваша и константно освојувате титули.
Decko ja sea ziveam i inter vo moe vreme osvojuva tituli,minatoto e dobro za istorijata na klubot ne i za nas,po so nie ne sme ziveele vo toa vreme.Taka da decki sto da vi praam koa ste se rodile vo pogresno vreme i vie i milanezite i sto navivate za pogresni timovi

Decko ja sea ziveam i inter vo moe vreme osvojuva tituli,minatoto e dobro za istorijata na klubot ne i za nas,po so nie ne sme ziveele vo toa vreme.Taka da decki sto da vi praam koa ste se rodile vo pogresno vreme i vie i milanezite i sto navivate za pogresni timovi
Грешка си дечко. Еве лично јас ги имам фатено титулите на Јуве во Калчото во 95, 97, 98, 02, 03, и двете одземени 05 и 06 година. Исто така и титулата во ЛШ 96 година. Според ова јас сум имал доволна причина за радост со Јувентус.

Ништо не реков ни за сегашноста а уште помалку за иднината која никој од нас не може да ја предвиди. Муабетот ми беше дека исто како што јас морам да слушам како Реал е најдобриот фудбалски клуб во Европа и тоа не можам со никакви факти и аргументи да го оспорам (без разлика што повеќето, односно 6 титули им се освоени далеку пред ние да се родиме), исто така и вие навивачите на Интер уште долго време ќе слушате дека Јуве е најдоброто од Италија, без разлика што оваа деценија е ваша и константно освојувате титули.

Мене муабетот ми е дека помина ерата на јуве од поодамна и во домашно првенство и надвор од него,неможам јас да ги оспорам титулите на јуве во минатото,но то не значи дека јуве ја подставува гордоста на италијанскиот фудбал во овој период (21 век) ,но повеке од јасно е дека после калчопори работите се вракаат на свое место.И тотно го негирам болдираното дека освен од навивач на јуве од никој друг не сум слушнал дека јуве е најдоброто во италија,сосема напротив.Падна јуве многу места подоле кога се задеси Калчопори.Можеш и статистички да провериш...туку според постовите на вавивачи на јуве повеке од јасно е дека сте далеку поискомплекирани од кој било други.Па не ви е крив интер дека неможете ништо да освоите,според мене клучен фактор за вашиот неуспех во последниве години е од управа до десен бек.Ако е за некаква утеха годинава се засилија доста правејки измени во клубот,но да бидеме реални треба уште за да доминираат во Италија како што моментално го прави тоа Интер.

Ке видиме ваше е да се надевате дека можете да постигнете оваа година, а наше е да си ја одбраниме титулата :)

Kako sto trgnala rabotava moze i za 15 god da ve stigneme,a koa ke se desi toa site fanovi na juve moze da kazat - zs se rodiv vo pogresno vreme
Прво викаш дека Интер е подобар од Јуве, па после викаш дека за 15 години како што тргнала работава Интер ќе го стигни Јувентус. Па ако е Интер подобар, прашањето е: Зошто да го стигни Јувентус??:toe:

Прво викаш дека Интер е подобар од Јуве, па после викаш дека за 15 години како што тргнала работава Интер ќе го стигни Јувентус. Па ако е Интер подобар, прашањето е: Зошто да го стигни Јувентус??:toe:

Зашто некои сеуште ги бројат титулите од 1905 а не играта на клубовите во последните 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10 год. :drk:

Можеби сака да каже подобар во форма, моментален играчки кадар, тренер итн ...

Прашањето мое е: Кога ќе успееш да направиш разлика помеѓу ,,подобар'' и ,,потрофеен'' ?

За 10 години Интер може да го стигне Јубе во трофеи, аналогно на тоа ако Интер освојува титули а Јубе тапка во место тогаш кој е подобар во тој период ?
Подобар/полош може да се дефинира за определено време, а не од самото основање на клубот до ден денес. По твоја логика Црвена Ѕвезда има еден трофеј во ЛШ, Арсенал нема ниту еден, и кој е тогаш подобар моментално? Ѕвезда ? Дај молимте ...

Читам неколку страни и не можам да разберам, јувентус се фатени како договараат судии за натпревари, а нивниве фанови сакаат да не убедат дека тие се невини а всушност Интер е тој кој го правел тоа. Многу интересно, ако е тоа така зошто интер не беше казнет, и зошто единствено јувентус беше префрлен во понизог ранг на натпреварување, а на другите им беше одземано бодови?
Јувентус засекогаш ќе има црна дамка во својата историја, па не се трудете дел од тоа да го префрлите на некој друг, почитувајте го Интер затоа што токму тој е тоа кон што целите во моментов. Благодарам!
Следна утакмица со Рома па да видиме што очекувате кој судија е договорен!:pos2::pos2::pos2:

Голем поздрав до сите со кои се видовме во средата,а и до другите исто така!:helou:

Да да Јуве е гордоста на италијанскиот фудбал, затоа одете и прашајте во Англија што мислат за италијанскиот фудбал или Шпанија па после удрете го прашањето '' Зошто '' . . . :toe:
Можеби пред калчополи капите одеа доле за Јувентус, по истото под дифолт прво, Калчото е аналогно со мафија ( типичен пример имаше лани кога англиските новинари удираа ремет за италијанското првенство ) а Јувентус клуб синоним за местење, доволно е да отворите некој фудбалски портал и да прочитате мислење на член кој не е фан на Јувентус . :toe:

Извинете, али ако сметате дека гордост на италијански фудбал е екипа која е ставена како причина број 1 за Калчополи, причина број 1 за усерување на цело првенство, причина број 1 за намалена гледаност, причина број 1 за губењето на квалитетот на лигата, ондак ок, секоја чест за таквите кои удираат на гордост во еден ваков случај, ја би се срамел гом*о да е гордост на моето маало . :smir:

И да, темава не е за мерење на ташаци, дел од постовите од другата страна се провокации, али ги оставив за да не ви го избришам '' трудот '' кој сте го вложиле дур сте постирале, има тема за Италијанско каде слободно може да се води оваа дискусија .

Да да Јуве е гордоста на италијанскиот фудбал, затоа одете и прашајте во Англија што мислат за италијанскиот фудбал или Шпанија па после удрете го прашањето '' Зошто '' . . . :toe:
Можеби пред калчополи капите одеа доле за Јувентус, по истото под дифолт прво, Калчото е аналогно со мафија ( типичен пример имаше лани кога англиските новинари удираа ремет за италијанското првенство ) а Јувентус клуб синоним за местење, доволно е да отворите некој фудбалски портал и да прочитате мислење на член кој не е фан на Јувентус . :toe:

Извинете, али ако сметате дека гордост на италијански фудбал е екипа која е ставена како причина број 1 за Калчополи, причина број 1 за усерување на цело првенство, причина број 1 за намалена гледаност, причина број 1 за губењето на квалитетот на лигата, ондак ок, секоја чест за таквите кои удираат на гордост во еден ваков случај, ја би се срамел гом*о да е гордост на моето маало . :smir:

И да, темава не е за мерење на ташаци, дел од постовите од другата страна се провокации, али ги оставив за да не ви го избришам '' трудот '' кој сте го вложиле дур сте постирале, има тема за Италијанско каде слободно може да се води оваа дискусија .

Тоа е проблемот, екипа која го фрли во сенка матичното првенство во однос на другите европски првенства, каде фудбалот го стави на рамниште со мафијашите на Дон Вито, а самиот клуб Јубентус стана синоним за местење натпревари - да се смета за гордост на италијанскиот фудбал е апсурд. Тоа единствено го сметаат навивачите на Јубе, останатиот фудбалски свет не. Пред да се деси ,,калчополи'' имаше респект, сега, еднаш крадец - засекогаш крадец.

Тоа што опадна квалитетот на лигата е лошо, но сепак Интер остана со своите ѕвезди, напредува и има доста добра младинска школа, италијанското првенство ќе се врати во стариот сјај, али дамката фрлена врз Јубе ќе остане.

п.с. И јас предлагам вакви теми на разговор тука да не се отвораат, има посебна тема за тоа, а и не е во ред на тема за Интер да се пишуваат мафијашките работи на трет клуб. И то.

Само вие навивачите на Интер мислите дека сите го сметаат Јуве за мафија. Токму кога се случи Калчополи, односно 2006 година после светското првенство, некаде во Септември, јас на одмор запознав друштво од Неапол. Знаете што ми кажаа? Само за навивачите на Интер, Интер е шампион на Италија. Сите други го сметаат Јуве за шампион. Тоа не ви кажува нешто? Дури ни навивачите на други екипи од Италија, во тоа време не ја признавале титулата доделена на Интер на зелена маса. Ова го кажувам само за да напоменам дека луѓето секаде во светот го ценат она што е остварено на теренот а не вон него. И не се залажувајте дека Јуве изгубил навивачи и други слични глупости. Јуве и понатаму е најомилениот италијански клуб, со најголем број навивачи ширум светот, а еве лично за мене можам да кажам дека го сакам Јувентус повеќе од било кога претходно.

Eпа и ние не ги признаваме титулите на Јувентус шо ги земале со местење и сеа шо прајме?? Таа од 98 не ја рачунаме а сите знаеме зошто.Бидете радосни шо ви зедоја 2 титули на 5

gleam ste se napnale so kalcopoli taka da eve nesto sto ja se iznasmeav i da go spodelam so vas.

http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=73AD113813294C48B62C4BB3CF172383

znam deka ne e za ovde sorry ama mora da se opustime pred meceot so roma :):):):):):)

FORZA INTER

:pos2::pos2::pos2:

On Topic:

Momci,ne mi e jasno zosto tolku seriozno gi sfakjate rabotite?Kolku e da se trudime poinaku,sekogas ke bideme subjektivni koga e vo prasanje klubot za kogo navivame...vakvi debati vo koi pogolemiot del od faktite ostanuvaat poznati na mnogu mal broj na luge,sekogas zavrsuvaat na najnisko mozno nivo so navredi i prepukuvanja.

Da bides navivac na svojot klub ne znaci deka treba da mrazis/potcenuvas/degradiras se sto e protivnicko...a vo poslednive 5-6 strani ako nekoj cita megu redovi postovite bi bile nesto kako:

Juve are teh awesomenezzz,Inter are dirty liars!!

Interasi:No,Juve sucks,Inter are the descendants of Virgin Mary,clean as babies.:tv:

Ne za djabe ima fan club na Juve,ne ja gledam pricinata da se postuva tuka samo da se polemiziraat raboti kojsto nemaat kraj.

Realsnosta vo momentov e deka Inter e superioren tim,ako Juve ima namera da go dokaze sprotivnoto,sega bi bilo pogoden moment so ogled na toa deka vremeto istekuva.

Eпа и ние не ги признаваме титулите на Јувентус шо ги земале со местење и сеа шо прајме?? Таа од 98 не ја рачунаме а сите знаеме зошто.Бидете радосни шо ви зедоја 2 титули на 5
Сега ако сакаш да водиме инает, тоа е друга работа. Така можам да кажам дека не признавам ни една титула на Интер. Јас ти кажувам што ми кажаа неутрални навивачи, односно навивачи на Наполи. Во тој момент цела Италија била огорчена од административната титула на Интер.

Во тој момент цела Италија била огорчена од административната титула на Интер.
:pos2: Сите огорчени од административната титула на Интер, а сите восхитени од местачката игра на Јувентус?

How JuBe this is....?:kesa:

Стварно прекинете смешни сте... Секогаш има фанови, ама има и хејтери... тоа што некој си фан/ови на Наполи (претпоставувам не се сретна со сите :smir:) е хејтер на Интер не ја докажува твојата теорија...

И немојте да смислувате работи. Сега за сега има факти.

1. ЈУВЕНТУС
е причина за Калчопили!! :kesa:
2. ЈУВЕНТУС е причина за слабиот рејтинг на Калчото!!! :kesa:
3. ЈУВЕНТУС е причина што кајганџиите на темата Најкорумпирано првенство и клуб? најчесто го избираа Калчото и Јувентус!!! :kesa:
4. ЈУВЕНТУС е причина што кајганџиите на темата Најдобра лига (освен навивачите на италијански клубови) не гласаа за Калчото!!! :kesa:
5. ЈУВЕНТУС е причина што на темата Во која од попознатите лиги има најфер судење? најмалку гласови има Калчото!!! :kesa:

:nesvest: Што е доста е!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom