Мене Бурдисо ми е еден од поомилените играчи во одбраната, најсериозно, киксер е ваков е онаков е, али се најде во период кога имаа сериозни проблеми со повредите во одбраната . Кај Манчини играше дури и деструктивец во среден ред, а и оваа сезона Мур во неколку наврати го играше на таа позиција .
Игра за Аргентина и до пред неколку месеци беше стандарден првотимец што беше чудно со оглед дека грееше клупа во Интер 2 години . Далеку од тоа дека е отпадок, супер освежување ке биде за одбраната на Рома, проблем е што моментално го имаат Лусио, Киву, Кордоба и Самуел со што Бурдисо би бил тек 5ти избор на Мур .
Како и да е, сега за сега ова се само шпекулации, ако ме прашуваш мене, реков, не сакам да си оди од Интер .
Eднаш ја постирав сликава, ке ја постирам пак. За оние што го '' хејтаат '', како може бе ваква појава да сакате да замине . . . глеј те го, ко beautiful day од U2 да ја слушал пред да го фотнат .
p.s.
Точно пред 28 години почина легендарниот газда на Интер и татко на Морати, Анџело Морати, човек предводник на La Grande Inter .