Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Одговорот ти го даде Ибракадабра искрено немам што да додадам, кажано е се, Ето одличен стрелец, но за него треба тимот да има Роналдињо(во форма) и Деко или пак сегашните Меси, Иниеста и Чави, а Ибра е еден од 5 најдобри играчи во моментов, убедливо најдобар напаѓач, играч кој што сам може да победи секого, човекот што ви донесе 2 титули, значи замислете колку е добар, ова е кажано од мене, а јас мислам дека нема никој друг на светот што го мрази Ибра повеќе од мене, а Ето пак е еден од моите најомилени стрелци.

П.С. Можеби Ето ќе даде повеќе гола од Ибра сезонава, но тоа ќе бидат голови со на пример Бари кога веќе Интер ќе води со 3-0 и овој ќе дава 4 гол, а не како што Ибра го правеше тоа против Палермо, Парма и ред други натпревари, а факт е дека Ибра се губеше на големи натпревари, но и Ето нема ништо повеќе да направи со овој среден ред што го имате. __________________
Абе ајде имаше 2 100% шанси(со Манчестер)и промаши што треба пред празен гол 10 пати да го остават.
Адриано во најмизерна форма во својата кариера влегува и од полу шанса погоди статива.Да беше во топ форма ке ја скинеше мрежата.
Инаку Адриано е прв стрелец во историјата на Интер со 18 гола во ЛШ.Да не се одадеше на живот сега ќе имаше 50.
Инаку видете пред 1 сезона кога Ето Беше повреден како играше Барса и што освои.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Каде беа мајкуму тие Роналдињовци и остали багри кога Ето беше во Мајорка, каде беа Иниеста, Меси, Чави кога Ето го искичми Вида, ја ке ти кажам каде беа, дремеа од страна и аплаудираа и дојдоа со честитките за постигнатиот гол, во период кога Јунајтед доминираа на теренот . Самиот Ферги рече дека тој гол ги искршил .

Пак, ја сеуште не ја гледам причината зашто Мур би бил незадоволен од трансферот на Ето .

п.с. Ibracadabra, Мурињо изјавата за Ето ја имаше дадено пред месец ипол, кога прв пат излегоа шпекулациите за Ибра .
Добро бе Ѕуn, никој од нас не вели дека Ето сите голови ги има постигнато во Инзаги стајл, али повеќето од нив се дадени така нешто, никој не го оспорува фактот дека Ето е фантастичен напаѓач, но на Интер со ваков тим повеќе му е потребен Ибра а не Ето, но сепак мораше да се направи оваа трампа, сите знаеме каков е Ибра.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
@Ibracadabra

Ма ке биде интересно кога ке се случи она спротивното од твоите песимистички предвидувања, тогаш ке ја чекаме твојата реакција, дали ти како фан на Интер ке бидеш среќен со такво одвивање на работите, или како фан на Ибра би бил исфрустриран што Ето постигнал повеќе голови од него во ЛШ, каде Ибра последнава сезона постигна, верувал или не, само 1 гол, а играше против тимови ко Анартозис, Вердер и Панатинајкос .

Ја му го немам дадено надимакот big game flop, тоа му го имаат препишано голем дел од стручњаците на кои многумина од вас се повикуваат .

Споредбите не ти се на место зашто сеуште го немаш видено Ето како игра во Интер, пример, во Мајорка ги немаше Меси, Чави и Иниеста, па за две сезони постигна вкупно 35 гола, прва сезона во Барса, 24, а тогаш Меси не играше, Иниеста сеуште го немаше допрено сегашното фудбалско скалило . . . реков, ке биде весело кога ке бидеш демантиран, а убеден сум во истото, а до тогаш, не влагам во истава дискусија зашто цело време една иста работа вртиме во круг и само ке се повторувам со 100 поста што ги имам напишано на истата тематика .

п.с. Нек ти текне на Ибра со Јунајтед уз Видич и Еванс, и на Ето со Јунајтед уз Видич и Рио . . . па маме му еам, Ибра утна две 100% шанси, Ето САМ го шина Вида, факт .
Имаме комплет различни мислења за Ето.
Една интересна работа ми е шо Ибра од позиција на Бог во интер го правите флоп :) Како лесно се вртат работите.
Останува да ја дочекаме сезоната и да видиме како ќе игра против зонски одбрани (италијански стил). Заеби ги дефанзивците на Манчестер интересно би било да видиме како се покажувал против италијански екипи па макар тоа бил и удинезе. Ако можиш да најдиш такви статистики ќе биди интересно да се разгледаат.

Последен кој се спомнува кој би можел да дојде е Касано. Ако си задоволен од него за плеј тогаш добро.. Али класичен плеј играч од типот на Деко, Лампард, Жерард, Фабрегас.. оваа сезона јок.. Ја ти гарантирам..:smir:
Касано е подобар од било кој од тие шо ги наброја само некој да го спушти на земи и да го научи на ред.

За ЛАвеци, него го поврзуваја и со Јуве ама изгледа ништо од таквите промени. ДЕфинитивно Лавеци сака да замини ама каде ... ќе видиме (можи и тој ко Пандев ќе си остани)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.947
Добро бе Ѕуn, никој од нас не вели дека Ето сите голови ги има постигнато во Инзаги стајл, али повеќето од нив се дадени така нешто, никој не го оспорува фактот дека Ето е фантастичен напаѓач, но на Интер со ваков тим повеќе му е потребен Ибра а не Ето, но сепак мораше да се направи оваа трампа, сите знаеме каков е Ибра.
Почекај некој месец, ке сватиш што говорам, вака млатиме безвезен муабет, пишав пост на претходната страна, за играч кој и онака дефакто ке заминеше ( без разлика дал ова лето или наредното ) оваа зделка е повеќе од одлична .
Фановите на Барса ја знаат големината која ја носи Ето во себе, консултирај се за овој играч со нив, вака смешни ми се оние кои деградираат таков талент и таква гол - машина .

Затоа и ја дадов споредбата на Ибра со Јунајтед уз Видич и Еванс, пази, Еванс, и Ето со Јунајтед уз Рио и Вида . . . тоа е тоа бе, не било се до Чави, Иниеста и Меси, јбг .

Имаме комплет различни мислења за Ето.
Една интересна работа ми е шо Ибра од позиција на Бог во интер го правите флоп :) Како лесно се вртат работите.
Останува да ја дочекаме сезоната и да видиме како ќе игра против зонски одбрани (италијански стил). Заеби ги дефанзивците на Манчестер интересно би било да видиме како се покажувал против италијански екипи па макар тоа бил и удинезе. Ако можиш да најдиш такви статистики ќе биди интересно да се разгледаат.
Ставот мој за Ибра секогаш бил ист, истиов муабет го имам правено во неколку наврати на темава и истото буквално го имав напишано . Го критикував во неколку наврати сезонава кога користеше 0.01 % од својот потенцијал, го критикував неговиот однос по елиминацијата со Јунајтед и у принцип, секогаш сум одел во пресрет на фактите кои велат дека у ЛШ, Ибра сезонава ја усра . Пробајте, демантирајте ме . . . шо да ви кажам, пишав и погоре, ете ви го Ето со Манчестер, и Ибра со Манчестер ( со десеткувана одбрана ) .

Твојот став дека Ето бил гол машина ради јаката Барса паѓа во вода поради неговата супер кариера со над 30 гола во '' јаката '' Мајорка и неговиот индивидуален потег во финалето од ЛШ сезонава, за кој повторувам, самиот Ферги кажа дека бил клучниот момент во тој меч .

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.568
едно е сигурно никој немозе да казе ето како ке се снајде во италија док не поцне сезоната и треба со побрзо да заврсиме со трансфер периодов за да има време да се уиграат играците вака само му прават проблеми на мурино таман ке мислис го склопил тимот ете ти некој ке си иде или ке дојде

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Почекај некој месец, ке сватиш што говорам, вака млатиме безвезен муабет, пишав пост на претходната страна, за играч кој и онака дефакто ке заминеше ( без разлика дал ова лето или наредното ) оваа зделка е повеќе од одлична .
Фановите на Барса ја знаат големината која ја носи Ето во себе, консултирај се за овој играч со нив, вака смешни ми се оние кои деградираат таков талент и таква гол - машина .

Затоа и ја дадов споредбата на Ибра со Јунајтед уз Видич и Еванс, пази, Еванс, и Ето со Јунајтед уз Рио и Вида . . . тоа е тоа бе, не било се до Чави, Иниеста и Меси, јбг .
Факт е дека зделката е одлична, подобро нема што да се добие, но муабетот ни беше дека Мурињо посреќен ќе беше со Ибра одколку со Ето, на крај краева Мурињо не добива ништо од тие 50 мил евра, освен ако купат некој добар плеј, али реално нема таков, кој што може да се купи во моментов.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.568
инаце да ве потсетам коа дојде роналдино сите мислеа дека ке праи лом во милан а цоевкот не се виде скоро даде 2-3 гола само затоа не се палете ан ето толку брзо ова е италија се игра многу дефанзивно

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Значи Ибра ни донел 3 титули абе ајде последната признавам беше најдобриот не многу повеќе од Мајкон или Цезар или Камбијасо или Занети и тие одлично си ја вршеа својата работа а нивна работа не е да дават голови.
Според вас Лече кој има 14 мил буџет треба само да даде 12 милиони на Ибра другите не е важно кои се може и слаткари да се што е најважно титулата со Ибра им е загарантирана голманот само до Ибра и тој си ја знае работата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.947
Факт е дека зделката е одлична, подобро нема што да се добие, но муабетот ни беше дека Мурињо посреќен ќе беше со Ибра одколку со Ето, на крај краева Мурињо не добива ништо од тие 50 мил евра, освен ако купат некој добар плеј, али реално нема таков, кој што може да се купи во моментов.
Мурињо пред месец ипол ( значи не сега по финализацијата на трансферот ) излезе со една изјава во која кажа дека само Ето може да ја пополни дупката која ке настане во тимот по одењето на Ибра . Факт е дека Мур го бараше Ето во времето кога го водеше Челзи, што значи дека овој играч му е еден од оние омилените во неговото тефтерче .

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65

Добро тој играчот кој му дал еден гол на Манчестер беше продаден од Барса односно ставен во замена како некое куче.. + 50 милиони.. за нашиот кој бил гаме флоп!
И сега кој е глупав тука? Изгледа Барса.. се издрогирале пред некоја недела па на грешка ја направиле понудава а?
Па зарем Барса би си дозволила таква грешка, најдобриот напаѓач да го даде со еден тон пари за оној кој не вреди ич? Дај ти не зезај.. замисли се малку што кажуваш..
Тропаш глупости како некое дете кое го има во доста голем број на фан клуб Манчестер..

Значи запази ја ситуацијава.. Ние плаќаме играч 12 милиони евра по сезона кој секоја година 90 % ни ја гарантира титулата во Сериа А! Нешто што го немавме од 1989! Кога тој дојде земаше плата од 5 милиони евра.. Не бараше толку многу како сега Ето кој бара преку 10..
И сега ја фрламе во вода сигурната титула од Серија А која ја имавме секоја сезона, и се коцкаме на тоа дека тимот би играл добро, би играл тимски со 5 нови првотимци во имињата на Ето, Милито, Мота, Хлеб и Лусио!
Па ова го нема ни на фудбал менаџер..
Ако Мурињо успее ова сето да го склопи јас ќе се обесам на камен мост..
А тој кажа минатата сезона..
Не сум маѓионичар..
Тој има преголема почит и доверба кај мене.. али мислам дека ова нема да може да го изведе како треба..

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Ибра за првото интервју за Барса рече: ПРВИОТ МОМЕНТ КОГА РАЗБРАВ ДЕКА БАРСА САКА ДА МЕ АНГАЖИРА МУ КАЖАВ ДА СРЕДИ СЕ НА ТИВОК НАЧИН И ТОЈ ОДРАБОТИ ФАНТАСТИЧНА ЗАДАЧА.

Требаше да го продадеме на Манчестер Сити барем да земевме 150 милиони од оние со чаршавите на глава.

Ало Ибракадабра зошто еднаш не се помирш дека Ибра е тој што сакаше да замине и заради кој сакаше да се реализира трансферот. Сите сакаат Ибра да остане само тој од кого највеќе зависеше самиот Ибра сакаше да замине.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Ибра за првото интервју за Барса рече: ПРВИОТ МОМЕНТ КОГА РАЗБРАВ ДЕКА БАРСА САКА ДА МЕ АНГАЖИРА МУ КАЖАВ ДА СРЕДИ СЕ НА ТИВОК НАЧИН И ТОЈ ОДРАБОТИ ФАНТАСТИЧНА ЗАДАЧА.

Требаше да го продадеме на Манчестер Сити барем да земевме 150 милиони од оние со чаршавите на глава.
Абре понудата е одлична. Али не е испланирана. Кажа Мурињо.. ги сакам сите играчи пред турнејата во Америка.. И сега вика залудно ни пропаднаа 10 тина дена..
Работата е што Барса се најде во густо.. мораше да се ослободи од Ето кој сакаше поголема плата.. и го најде Интер така поглуп.. му го тропна Ето.. (кој сигурно ако бил толку незаменлив немаше да го продаде), + му го даде на Морати еконосмкиот аспект (парите).. и готово.. овај нашиов загриза..
Сега не остана ни плеј да се купи ни ништо..
А Мурињо во очај изјавува.. Хлеб ќе играл плеј..:tapp:

Знаеш оној Моџи од Јувентус само дава изјави.. ги читам редовно.. за Златан после продажбата изјави дека со него Интер во наредните 5 години ќе доминира во Италија.. и така ќе беше..
После заминувањето на Златан вика.. Интер изврши самоубиство!
Дај боже да греши.. али и јас мислам исто..

П.С. Ибра сакаше конкурентен тим.. кога виде дека Бранка само купува некои точаци и им ги продолжува договорите на играчи како Дејо и Матераци.. што очекуваш да прави Ибра? Да тоне со Интер? Тој покажа дека има сила, покажа дека знае да освојува титули.. требаше само 1-2 играчи од среден ред.. и да бидеме на врвот од Европа.. А ние го носиме Мота! АЛООООООО Кој тоа сака да си замине?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.544
Поени од реакции
7.078
Барса беа под притисок поради големите засилувања на Реал па затоа мораа да направат нешто големо!

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.683
Поени од реакции
828
Јас спомнав и пред некои 2 месеца, кога Ибра требаше да си оди... Дека ако отиде не зимаме титула!
Еве пак го имаме најсилниот состав во Италија... нешто што сме го имале и пред овие 4 последователни титули, а кои поминаа без освоена титула.
Не сум ко новопечениве навивачи кои го знаат Интер како гази во Италија, туку сум поминал мнооогу состави и тренери, и се плашам да не ни се повтори историјата...

Ајде бе Syn, да ставиме некоја кладба, сакаш? :)

У што сакаш, бирај. Јас викам дека Интер не осваја титула (ЛШ или Калчо)...
Копа Италија не ја бројам за титула, нит па Суперкупот што го играме со Лацио на 8ми Август.

Искрено, сакам ти да ја добиеш кладбата! :) Размисли зошто... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom