Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тешко ми е да го кажам ова ама Интер ќе има шанси за поубав фудбал и титула во Лигата на Шампионите со Хавиер Занети во дефанзива или пак надвор од теренот.

Капитенот е незаменлив од гледна точка на тимски дух, мотивација, пример за тоа како треба да се носи дресот, ама со негово играње во средниот ред од чиста фудбалска гледна точка сме малку ’осакатени’

Ај не заебавај жити се. Кажи ми дали некогаш си видел некој да му ја земи топката кога че тргни во продор, или кажи ми некогаш дали си видел погрешно додавање. Да ми речиш за мунтари, ај до некаде да те сватам, ама за Занети бе...:smir::smir::smir:

Зарем не се мачиме секоја сезона со повреди во одбраната?
а за тоа со Занети си многу во право точно е дека не е некој креативец ама сепак во него има нешто што ги прави другите многу помоќни!
верувај ми ни Камбиасо ни станковиќ ни мунтари нема толку да се залагаат за напад ако го немаат неуморниот Занети покрај нив!
човекот 90 минути ги трча како сите други играчи заедно и никогаш не се кара никогаш не прави проблеми никогаш не се пожалил!

Милито во Милано: Мојата иднина? Ќе говорам подоцна
Напаѓачот на Џенова, Диего Милито денеска беше забележан во центарот на Милано но Аргентинецот вели дека ова е само ден за разонода и одби да говори за својата иднината
Аргентинецот е мета на Интер и иако претседателот Масимо Морати одбива да говори за ангажман на нови играчи се до крајот на сезоната, Жозе Мурињо утрово навести дека тие се се поблису до Милито.

Напаѓачот на Џенова попладнево беше забележан во Милано во центарот на градот како се шета со својот агент, Фернандо Хидалго.

Весниците шпекулираат дека тој е дојден за да го комплетира трансферот во Интер но официјалната верзија е дека напаѓачот имал слободен ден кој го искористил за шопинг во Милано каде што дошол со своите соиграчи, Скули, Кристико и Место.

Откако сите заедно ручале, Милито потоа сам се упатил на шопинг.

Новинарите веднаш го запрашаа дали неговото доаѓање во Милано е поврзано со трансферот во Инер но Милито сако кратко одговори: “Ќе кажам се по крајот на шампионатот.”

“Но среќен сум како се се одвиваше со Џенова и избореното место во Европа.”

“Денеска е ден за одмор и го поминав за прошетка со пријателите.”

Се подгреваат работите околу преминот на Милито во Интер :vozbud:

Ако навистина им ги отстапат Аква и Вивиано на Џенова, тогаш секоја чест на трансфер гуруто на Џенова. Тогаш нема да мора да го купуваме Милито, подобро да го купиме Пјерпаоло и да го шутнеме Бранка.

Едит:
Грешка, Пјерпаоло беше на Наполи(истотака одличен човек за таа функција) Не можам да се сетам на името на типот од Џенова.

Ај не заебавај жити се. Кажи ми дали некогаш си видел некој да му ја земи топката кога че тргни во продор, или кажи ми некогаш дали си видел погрешно додавање. Да ми речиш за мунтари, ај до некаде да те сватам, ама за Занети бе...:smir::smir::smir:

Занети играше како десен бек се до доаѓањето на Маикон. За мене Занети останува најдобар десен бек. Цврст во одбраната, никој не го поминува, добар во нападот со old school потезите првин ќе го врати противникот назад ќе го сврти едно кругче и после шпринт право без да може некој да го бутне.

Но позицијата во средниот ред е измислена за него, како што кажав за да остане неговото влијание кое е незаменливо. Друго е кога Сантон и Балотели и останатите играчи го гледаат Занети како гине и каква слика за дресто на Интер си прават отколку кога го гледаат Ибра како дрви за тоа дека сака да замине од Интер секоја втора недела. Знам дека секој дава плус 10 до 20% кога ќе види како Капитенот гине на теренот. Но за да не се мачиме на натпреварите и да бидеме конкуренти во ЛШ ни треба кретивност во средниот ред и офанзивност. Башка да не заборавиме дека летоска Занети ќе има 36 години а на големи натпревари средниот ред е тој што го одлучува победникот бидејќи најжестоката битка се води на тој дел од теренот.

Башка треба да учиме добро од нашите соседи Милан кој се дупка не видена само заради тоа што не умееа да се справат со старите играчи. Да донеса нов елитен дефанзивец место Малдини сигурно ќе беа многу поконкурентни.

Не викам дека со Занети не можеме да освоиме ЛШ викам само дека многу повеќе ќе се мачиме, а многу полесно ќе ни биде доколку игра во дефанзива.

И за крај имиња кој се споменуваат за нападот:

David Villa - David Villa Sánchez ( Валенсија )
s_7980_2008_1.jpg

Date of birth:03.12.1981Age:27Height:1,75Nationality:
157.gif
Spain Foot:right

Didier Drogba - Didier Yves Drogba Tébily ( Челзи )
Date of birth:11.03.1978Age:31Height:1,89Nationality:
38.gif
Cote d'Ivoire
50.gif
France Foot:right

Kun Agüero - Sergio Leonel Agüero del Castillo ( Атлетико Мадрид )
s_26399_2008_1.jpg

Date of birth:02.06.1988Age:20Height:1,69Nationality:
9.gif
Argentina Foot:both

Karim Benzema ( Лион )
s_18922_2008_1.jpg

Date of birth:19.12.1987Age:21Height:1,83Nationality:
50.gif
France

4.gif
Algeria Foot:both

Carlos Tévez - Carlos Alberto Tévez ( Манчестер Јунајтед )
Date of birth:05.02.1984Age:25Height:1,71Nationality:
9.gif
Argentina Foot:both

Goran Pandev ( Лацио )
s_12563_2008_1.jpg

Date of birth:27.07.1983Age:25Height:1,84Nationality:
100.gif
Macedonia Foot:both

Diego Milito - Diego Alberto Milito ( Џенова )
s_22202_2007_1.jpg

Date of birth:12.06.1979Age:29Height:1,83Nationality:
9.gif
Argentina
75.gif
Italy Foot:right

Fabio Quagliarella ( Удинезе )
s_22328_2007_2.jpg

Date of birth:31.01.1983Age:26Height:1,82Nationality:
75.gif
Italy Foot:both

Antonio Cassano ( Сампдорија )
s_5962_2008_1.jpg

Date of birth:12.07.1982Age:26Height:1,75Nationality:
75.gif

Lisandro López ( Порто )
s_27661_2008_1.jpg

Date of birth:02.03.1983Age:26Height:1,75Nationality:
9.gif
Argentina
75.gif

Keirrison - Keirrison de Souza Carneiro ( Палмеирас )
s_68821_2007_1.jpg

Date of birth:03.12.1988Age:20Height:1,82Nationality:
26.gif
Brazil Foot:right

Moussa Dembélé ( АЗ Алкмар )
s_19368_2008_1.jpg

Date of birth:17.07.1987Age:21Height:1,77Nationality:
19.gif
Belgium Foot:both

Оваа се сите досегашни најавени засилувања за кој се интересирал Интер, од сите нив сигурно 3-4 оваа лето ќе ги гледаме во дресот на Интер.

Ако навистина им ги отстапат Аква и Вивиано на Џенова, тогаш секоја чест на трансфер гуруто на Џенова. Тогаш нема да мора да го купуваме Милито, подобро да го купиме Пјерпаоло и да го шутнеме Бранка.
не е до бранка работата!
до Мурињо и Морати е!
бранка само го прави тоа што ке му го кажат!

не е до бранка работата!
до Мурињо и Морати е!
бранка само го прави тоа што ке му го кажат!

Нема врска, не си ич во право.
Бранка имаше одврзани раце и скоро неограничени средства до стигнувањето на Мурињо, а направи многу лоши потези, секако имаше и добри но повеќето беа лоши. Сигурен сум дека тој инсистира да се доведе Милито по секоја цена во Интер, бидејќи што се однесува до Мурињо, Дрогба е прва опција верувај ми. Дрогба е неговото најдобро другарче, гарант заедно се тушираат.

Бранка имаше одврзани раце и скоро неограничени средства до стигнувањето на Мурињо, а направи многу лоши потези, секако имаше и добри но повеќето беа лоши. Сигурен сум дека тој инсистира да се доведе Милито по секоја цена во Интер, бидејќи што се однесува до Мурињо, Дрогба е прва опција верувај ми. Дрогба е неговото најдобро другарче, гарант заедно се тушираат.

Во ред е тоа што се другарчиња Мур и Дрогба тоа што се тушираат е нивна приватна работа :)
Него што е подобра варијанта Милито од Дрогба е и тоа многу пошто Милито е докажан играч во Серија А а Дрогба кога ќе дојде па да се навикне на стилот на игра во Серија А а башка Дрогба е нервозен играч и многу е избувлив а во Италија знаеме дека се игра малце погруб фудбал и често ќе биде на мета на противничките дефанзивци па може да праве разни глупости затоа Милито е подобра опција:salut:

Условот на Мурињо за водење на било кој клуб беше да не му се мешаат при трансфер - изборите . На почетокот од сезоната имаше едно интервју на Бранка каде самиот изјави дека Мансини, Кварезма и Мунтари биле избор на Мурињо и дека клубот не му правел проблеми за истото, подоцна стигна потврда и од Мур, кој говореше за одличната релација со Бранка-Морати при реализирањето на трансферите .
Така да убеден сум дека и евентуалното доаѓање на Милито е во врска со трансфер желбите на Мур, т.е. консултиран е за истото, и дал зелено светло, шанса нема истото да е поминато без негово одобрение .

п.с. Ист е ко татко му, Лука Факети, еден од оние кои удрија големи критики по изјавата на Манчио дека ке замине на крајот од сезоната алудирајки на тоа дека го свртел грбот и на Интер и на фановите .

C_27_photogallery_1484_GroupPhotogallery_listphoto_itemPhoto_15_immagine.jpg

Во ред е тоа што се другарчиња Мур и Дрогба тоа што се тушираат е нивна приватна работа :)
Него што е подобра варијанта Милито од Дрогба е и тоа многу пошто Милито е докажан играч во Серија А а Дрогба кога ќе дојде па да се навикне на стилот на игра во Серија А а башка Дрогба е нервозен играч и многу е избувлив а во Италија знаеме дека се игра малце погруб фудбал и често ќе биде на мета на противничките дефанзивци па може да праве разни глупости затоа Милито е подобра опција:salut:

Милито не е, нити некогаш ќе биде половина од играчот што е моментално Дрогба. Човекот е машина, па дури и на овие поодминати години растура, како во домашното првенство така и во клучните дуели во Европските купови. Единствената пречка што ја гледам јас, а веројтно и Морати се откажа поради истата е платата. Дрогба е крлеж, ќе цица минимално 7-9 милиони евра по сезона. Тим со двајца играчи кои заработуваат над 7м евра годишно, што повлекува уште 4/5 играчи кои ќе заработуваат 5-7м евра годишно не може да опстои, па дури и ако тој тим се нарекува Манчестер Ј, Челзи или Барселона.

Условот на Мурињо за водење на било кој клуб беше да не му се мешаат при трансфер - изборите . На почетокот од сезоната имаше едно интервју на Бранка каде самиот изјави дека Мансини, Кварезма и Мунтари биле избор на Мурињо и дека клубот не му правел проблеми за истото, подоцна стигна потврда и од Мур, кој говореше за одличната релација со Бранка-Морати при реализирањето на трансферите .
Така да убеден сум дека и евентуалното доаѓање на Милито е во врска со трансфер желбите на Мур, т.е. консултиран е за истото, и дал зелено светло, шанса нема истото да е поминато без негово одобрение .

Знам, затоа убаво наведив во погорниот пост.

А сега ќе ги преставам играчите на Интер за кој има заинтересираност од други клубови:

Maxwell - Maxwell Scherrer Cabelino Andrade
s_4317_2008_1.jpg

за него се заинтересирани: Баерн Минхен

Marco Materazzi
s_5778_2008_1.jpg

за него се заинтересирани: Олимпиакос и Лацио

Maicón - Maicón Douglas Sisenado
s_18301_2008_1.jpg

за него се заинтересирани: Реал Мадрид и Челзи

Patrick Vieira
s_3183_2008_1.jpg

За него се заинтересирани : Фенербахче и ПСЖ

Mancini - Faiol Alessandro Amantino Mancini
s_15291_2008_1.jpg

Заинтересирани : Реал Мадрид, Џенова и Баерн Минхен

Sulley Ali Muntari
s_17129_2008_1.jpg
заинтересирани: Тотенхем

Hernán Crespo - Hernán Jorge Crespo
s_3410_2008_1.jpg
заинтересирани: Рома, Лацио и Фиорентина

Zlatan Ibrahimovic
s_3455_2008_1.jpg
заинтересирани: Манчестер Јунајтед, Реал Мадрид, Барселона и Челзи

Julio Cruz - Julio Ricardo Cruz
s_6006_2008_1.jpg
заинтересирани: Фулам

Mario Balotelli - Mario Balotelli Barwuah
s_45146_2008_1.jpg
заинтересирани: Вест Хем

Сега засега тоа е се околу трансвер маркетот за оваа лето. Да се надеваме дека непотребните играчи ќе ги шитнеме , а за возврат ќе доведеме корисни играчи.

има врска!
како прво Бранка не е човекот кој го води тимот на теренот туку тоа е Мурињо!
ако некој треба да си одлучи кој ке биде доведен тоа е Мурињо!
целата работи оди преку него.
Мурињо бира играч му кажува на морати и заедно со Бранка и габриеле Ориали заедно кројат план за тоа колкава е оштетата(ако ја има) за да се купи колкава би му била платата и останати работи како години кондиција итн.
неможе Бранка по негов кејф да си го донесе кој сака и да му го тупи на мурињо и да му рече на играј си менаџер!:helou:
за ланскиот трансфер период и мурињо даде јасно интервју!
ги сакав Лампард,Кварезма и Мансини но бидејки не успеавме да го доведеме Лампард се свртевме кон најдобрата опција после него-Мунтари.

А сега ќе ги преставам играчите на Интер за кој има заинтересираност од други клубови:

Maxwell - Maxwell Scherrer Cabelino Andrade
s_4317_2008_1.jpg

Date of birth:27.08.1981Age:27Height:1,75Nationality:
26.gif
Brazil
122.gif
Netherlands Foot:left

Голема грешка ке направат ако го продадат . . . не за друго, ке доживееме уште едно дежаву, т.е. ке имаме повторно проблеми со левата бековска позиција, нешто што го имаа добри 10 години се до доаѓањето на Максвел .
Нека седи, бар уште и наредната година, да се потпрат на Сантон, па и на Киву е ризик, многу голем ризик .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom