Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
вината е во средниот ред каде никој не си го знае местото и работата... од Дел Пиеро можиш да очекуваш пресврт со еден потег во секој момент,неговиот фудбалски век е во залез ама неговиот талент сигурно е еден од најголемите што постоел ! кај виде дека не можи на клупа да го чува само то не ми е јасно.
Kолку утакмици изигра од кога се врати од повреда? Што направи на нив? 2 полушанси и тоа е тоа. А на клупа седи едно ѕверче кое е спремно во моментов да даде 10 пати повеќе на терен од Дел Пиеро. Многу е очигледно дека Чире нема авторитет над постарите играчи и паѓа под притисок дека Але мора да игра. Јасно е како ден, а ако не сакаш да видиш и да разлислиш што се случува.... ја нема да те убедувам :)

Според формациите Кико што ги постираше, јасно е дека пак нема место за Џовинко. :zid:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Можната формација според Тутојуве:

Manninger

Cacerec--Cannavaro--Legrottaglie--Grosso

Marchisio--Felipe Melo--De Ceglie

Diego

Trezeguet--Del Piero

Tuttojuve, најавува дека во Јуни, Јувентус ќе му го понуди Амаури на Волфсбург во замена за Џеко.

А според Тутоспорт, Роберто Бетега ќе ја има истата функција и истите задачи кои ги имал и претходно кога беше во Управата на Јувентус.

Ова за Амаури - Џеко ми се допаѓаа ама сепак мисалм дека се само шпекулации... Составот баш и не ми се допаѓа, подобро Пулсен да игра на местото на Де Чеље бидејки немаме класичен органиратор и деструктивец како што е Пулсен:toe:

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Ова за Амаури - Џеко ми се допаѓаа ама сепак мисалм дека се само шпекулации... Составот баш и не ми се допаѓа, подобро Пулсен да игра на местото на Де Чеље бидејки немаме класичен органиратор и деструктивец како што е Пулсен:toe:
De Ceglie е одличен и физички многу спремен фудбалер. Немам сомнеж дека ќе ја изигра одлично утакмицава. :wink:

Најнова информација од Sky:

Amauri - Trezeguet
Diego
Marchisio - Melo - Tiago
Grosso - Cannavaro - broj 33 - Caceres
Manninger​

edit:
Поправка од репортерот на Скај, Дел Пиеро на клупа - игра Амаури на негово место. Останато е исто.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
De Ceglie е одличен и физички многу спремен фудбалер. Немам сомнеж дека ќе ја изигра одлично утакмицава. :wink:
Абе во ред е тоа ама зборот ми беше дека немаме класичен организатор и деструктивец со овој состав. инаку нема што да кажам повеќе освен победа денеска, евентуален неуспех и денеска е равно на отказ на Ферара мислам дека доста го толерираа Секо и Блан.
ЈУВЕНТУС !!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.946
Поени од реакции
5.571
Поулсен е недостапен поради жолти картони.
Поправка од репортерот на Скај, Дел Пиеро на клупа - игра Амаури на негово место. Останато е исто.
Не треба да игра ниту Дел Пиеро, ниту Амаури. На тоа место треба да игра Џовинко, мислам дека ќе биде покорисен.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Поулсен е недостапен поради жолти картони.
Не треба да игра ниту Дел Пиеро, ниту Амаури. На тоа место треба да игра Џовинко, мислам дека ќе биде покорисен.
јасно, ама....

Инаку се убив од смење, ги даваа како влегуваат во стадионот и сите одат во групи по двајца - тројца, само Молинаро сам! Никој не сака да го дружи :pos:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ќе играме денес?Мора да ја тепаат Катанија кој мислам ќе се брани 90 минути и нејќам пак да ме зезаат за јувентус мора да покажат игра

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
јасно, ама....

Инаку се убив од смење, ги даваа како влегуваат во стадионот и сите одат во групи по двајца - тројца, само Молинаро сам! Никој не сака да го дружи :pos:
Жалче:haha::haha::haha::haha::haha:... Инаку незнаев дека Пулсен е суспендиран. Како и да е не ми се поѓа тоа што не игра Џовинко:tapp::nerv:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
FORMAZIONE UFFICIALE:
JUVE (4-3-1-2): Manninger; Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso; Tiago, Felipe Melo, Marchisio; Diego; Amauri, Trezeguet.

Браво Чиро, најдобрите двајца на клупа :aplauz:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
FORMAZIONE UFFICIALE:
JUVE (4-3-1-2): Manninger; Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso; Tiago, Felipe Melo, Marchisio; Diego; Amauri, Trezeguet.

Браво Чиро, најдобрите двајца на клупа :aplauz:
Овој Ферара стварно везе нема. И во отсуство на Каморанези нема место за според мене најдобриот играч ... Џовинко. Навистина жално. Не е Михајлович толку глуп , знае дека при ваква формација доколку го затвори Диего , ни ја инуштил целосно играва.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.946
Поени од реакции
5.571
Овој Ферара стварно везе нема. И во отсуство на Каморанези нема место за според мене најдобриот играч ... Џовинко. Навистина жално. Не е Михајлович толку глуп , знае дека при ваква формација доколку го затвори Диего , ни ја инуштил целосно играва.
Џовинко, треба да игра на местото на Амаури и мислам дека во тој случај нападот на Јуве ќе функционира многу подобро. Џовинко е најдобрата опција како втор напаѓач, бидејќи Дел Пиеро реално е далеку од онаа форма која ја имаше минатата сезона, и изгледа му треба многу повеќе време да ја врати формата отколку што се очекуваше.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Дел Пиеро не ни добива шанса да ја врати формата...

против Бордо беше стартер и со еден потег направи повеќе отколку останатите во целиот натпревар натпревар , а против Интер беше еден од подобрите (Самуел најмногу осети) ... против Баерн потфрли целата екипа така да не знам зошто да се критикува Дел Пиеро кој одиграл слабо , а 25 милионските засилувања сеуште се форситаат во прв тим и покрај очајната форма...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.946
Поени од реакции
5.571
Дел Пиеро не ни добива шанса да ја врати формата...

против Бордо беше стартер и со еден потег направи повеќе отколку останатите во целиот натпревар натпревар , а против Интер беше еден од подобрите (Самуел најмногу осети) ... против Баерн потфрли целата екипа така да не знам зошто да се критикува Дел Пиеро кој одиграл слабо , а 25 милионските засилувања сеуште се форситаат во прв тим и покрај очајната форма...
После враќањето од долгата повреда Дел Пиеро изигра добро само на натпреварот со Интер, на сите други натпревари беше незабележителен. Кондиционо е слаб, бавен, а со самото тоа не е оној стариот Дел Пиеро пред повредите.

И официјално, стартните 11 против Катанија:

• 13
    Manninger Alex
  • 2
    Caceres Martin
  • 33
    Legrottaglie Nicola
  • 5
    Cannavaro Fabio
  • 6
    Grosso Fabio
  • 30
    Cardoso Mendes Tiago
  • 4
    Melo Felipe
  • 8
    Marchisio Claudio
  • 28
    Diego
  • 11
    Amauri Carvalho
  • 17
    Trezeguet David

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Kолку утакмици изигра од кога се врати од повреда? Што направи на нив? 2 полушанси и тоа е тоа. А на клупа седи едно ѕверче кое е спремно во моментов да даде 10 пати повеќе на терен од Дел Пиеро. Многу е очигледно дека Чире нема авторитет над постарите играчи и паѓа под притисок дека Але мора да игра. Јасно е како ден, а ако не сакаш да видиш и да разлислиш што се случува.... ја нема да те убедувам :)
.
многу лесно заборави кој е Дел Пиеро за Јуве очигледно,како можиш да бидиш толку неблагодарен..... то е твоја работа ! ако виде Дел Пиеро го преседи натпреварот со Бари + ако го знаеш неговиот мирен и скромен карактер никогаш не би го кажал ова....во врска со Џовинко целосно те поддржувам ама како замена за дрвото Амури кој ама не се ни потруди да стори нешто досега

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
многу лесно заборави кој е Дел Пиеро за Јуве очигледно,како можиш да бидиш толку неблагодарен..... то е твоја работа ! ако виде Дел Пиеро го преседи натпреварот со Бари + ако го знаеш неговиот мирен и скромен карактер никогаш не би го кажал ова....во врска со Џовинко целосно те поддржувам ама како замена за дрвото Амури кој ама не се ни потруди да стори нешто досега
:)

Види другарче, многу добро знам кој е Дел Пиеро и што значи тој за овој клуб, Але е една од причините поради која навивам за Јуве од кога знам што е фудбал. Во моментов најдобро за тимот е Але да не игра, човекот не е во форма, се врати после долга повреда и не може да му помогне на тимот како што можеше пред некое време. Нека ја врати формата со напорен тренинг и ќе бидам најсреќниот наивач на Јуве кога ќе го гледаме како дава голови. Со формава со која игра само сам се бламира и срами, и не сакам да го гледам Мајсторот во такво издание. Има одлична замена за него и таа не се користи! Тоа е тоа што ме нервира. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom