Sluzbarski
Македонец
- Член од
- 21 јули 2009
- Мислења
- 3.364
- Поени од реакции
- 78
да бе изнастинав во мозокот....Dan se kapese so ladna voda ?
да бе изнастинав во мозокот....Dan se kapese so ladna voda ?
точно е овоа...ама знаеш секогаш е така кога на клубот не му оди..прво по тренерот се мава па после по останатитеКанаваро застана во одбрана на Чиро, и изјави дека во сите е вината за лошите резултати не само во тренерот, но изјави дека треба да останат смирени. линк
Јас се сложувам со ова, и лично не сум за смена на Ферара. Тој е само еден од факторите за нашата слаба игра а тие се многубројни. Најголемата вина според мене е кај самите играчи и во нивниот (не)шампионски менталитет. Во тимот имаме само неколку родени победници (самите знаете кои се, да не ги набројувам), а за сите други ова што ни се случува е сосема нормално затоа што пред да дојдат во Јуве играле во далеку послаби екипи па ова им е премија.Канаваро застана во одбрана на Чиро, и изјави дека во сите е вината за лошите резултати не само во тренерот, но изјави дека треба да останат смирени. линк
Директен виновник за слабата игра не треба да се бара само во Чиро, ниту само во играчите. Сите се криви за состојбата во Јуве. И пред да се смени Раниери се сметаше дека токму добропознатиот менталитет на Раниери беше проблемот, и тоа беше најголемата причина поради која што Чиро беше избран да ја врши функцијата тренер на Јуве, зошто е легенда на клубот, голем мотиватор итн.Јас се сложувам со ова, и лично не сум за смена на Ферара. Тој е само еден од факторите за нашата слаба игра а тие се многубројни. Најголемата вина според мене е кај самите играчи и во нивниот (не)шампионски менталитет. Во тимот имаме само неколку родени победници (самите знаете кои се, да не ги набројувам), а за сите други ова што ни се случува е сосема нормално затоа што пред да дојдат во Јуве играле во далеку послаби екипи па ова им е премија.
Во врска со Раниери бев убеден дека до него е проблемот и дека со неговата смена ќе тргнат работите на подобро. Сега со Чиро не сум убеден дека тоа е најправилното решение. Мислам дека ако продолжат со вакви изданија, самите играчи ни Господ не ги вади. Според мене најдобро е Ферара да си ја доврши сезонава па после да се оценува неговата работа. Во меѓувреме, играчите да си добијат заслужена казна, во вид на намалување на платата или недобивање на истата за одреден месец, за секое слабо издание. После ќе видиме дали ќе изигруваат манекени на теренот кога ќе бидат удрени по џебот, каде што претпоставувам дека најмногу ќе ги боли.Директен виновник за слабата игра не треба да се бара само во Чиро, ниту само во играчите. Сите се криви за состојбата во Јуве. И пред да се смени Раниери се сметаше дека токму добропознатиот менталитет на Раниери беше проблемот, и тоа беше најголемата причина поради која што Чиро беше избран да ја врши функцијата тренер на Јуве, зошто е легенда на клубот, голем мотиватор итн.
Но секогаш вината прво се бара во тренерот, и тренерот е првиот врз кого се преземаат санкции доколку тимот не ги прикажува очекуваните или барем приближно очекуваните резултати, така да сметам дека натпреварите со Интер и Баерн ќе ја одредат иднината на Чиро.
Не знам колку е изводливо тоа со кратењето од плати поради професионалните договори кои ги потпишува клубот со играчите, и мислам дека тоа не е возможно (освен во pay as you play договорите). Но, дали ќе продолжи Ферара или не, едно е сигурно, дека промени мора да има, промени кои ќе ги придвижат работите во клубот во правилна насока.Сега со Чиро не сум убеден дека тоа е најправилното решение. Мислам дека ако продолжат со вакви изданија, самите играчи ни Господ не ги вади. Според мене најдобро е Ферара да си ја доврши сезонава па после да се оценува неговата работа. Во меѓувреме, играчите да си добијат заслужена казна, во вид на намалување на платата или недобивање на истата за одреден месец, за секое слабо издание. После ќе видиме дали ќе изигруваат манекени на теренот кога ќе бидат удрени по џебот, каде што претпоставувам дека најмногу ќе ги боли.
Мислам дека доколку имаат бонуси и премии за евентуални успеси, мора да има и некој правилник за казни при евентуални неуспеси. Во спротивно ако не се казнуваат, како врз играчите би се делувало воспитно, односно како би се натерале да не ги повторуваат сивите изданија ако на крајот на секој месец си ги добијат своите милиончиња во цел износ.Не знам колку е изводливо тоа со кратењето од плати поради професионалните договори кои ги потпишува клубот со играчите, и мислам дека тоа не е возможно (освен во pay as you play договорите). Но, дали ќе продолжи Ферара или не, едно е сигурно, дека промени мора да има, промени кои ќе ги придвижат работите во клубот во правилна насока.
можеби менаџментот ги преценил нивните квалитетиВо тимот имаме само неколку родени победници (самите знаете кои се, да не ги набројувам), а за сите други ова што ни се случува е сосема нормално затоа што пред да дојдат во Јуве играле во далеку послаби екипи па ова им е премија.
Играчите потпишуваат професионален договор со договорен одреден износ на пари кој ќе ги добија играчот за одреден период играње во клубот, и тој износ мора да го добие независно од тоа како игра играчот. Бонусите се за евентуални успеси, и ако има неуспех единствената парична казна ќе му биде тоа што нема да добие бонуси, бидејќи ако не ја добие платата во договорениот износ тој можи слободно да го раскини договорот. Договорената плата може да се намали само со обострана согласност од клубот и од играчот. Ако клубовите можеа така да им кратат од платите на своите играчи, сигурно сега немаше Виеира да зема 6 милиони годишно во Интер.Мислам дека доколку имаат бонуси и премии за евентуални успеси, мора да има и некој правилник за казни при евентуални неуспеси. Во спротивно ако не се казнуваат, како врз играчите би се делувало воспитно, односно како би се натерале да не ги повторуваат сивите изданија ако на крајот на секој месец си ги добијат своите милиончиња во цел износ.