Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Патем Ферара има договор уште две години.Така да како и да е ќе треба сам да поднесе оставка во спротивно ќе треба да му се плати обештетување.Така да ако веќе некој земаат нека биде Хидинк.Каков Рајкард он е фан на Милан а Манчини,Донадони уште помалце потребни исти калибар со Ферара и Раниери.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Moze da e istovremeno i na reprezentacija i na Juve trener samo rekov deka ne saka... Hiddink isto taka bese proletva trener na Celzi i na Rusija istovremeno...
Во ред и тоа, но и тоа нема да се осмели да го направи Липи, а посебно не во Италија, бидејќи и вака има притисок поради некои негови одлуки (Касано итн), а тогаш притисокот ќе биде уште поголем, а на толку краток период пред почетокот на СП, мислам дека теоретски шанси нема да го направи тоа Липи и да сака.

Гледам сите почнавте да плукате по Ферара. Мислам дека типот нема така лесно да го напушти јуве.
Како и да е ако веќе прајме замена кој ќе го носиме

Спалети ??? - поголем лузер од Раниери
Манчини ??? - овај па две чисти нема
Донадони - да не го спомни некој овај аман
Рајкард --- ох леле ќе се расплачам

Поарно Прандели да му го земиме на фиорентина или Гасперини на Џенова или пак ДелНери од Сампдорија.

Хидинк има навистина гоооолемоискуство ама мене не ми е по ќефот.

Се на се мислам дека Ферара можи да ја истурка сезонава оти кој и да дојди нема да напрај чудо во овај момент.
Прандели нема шанса да дојде во Јуве. Него му беше понудено да седне на клупата на Јуве уште во летото, пред да се официјализира тренерската позиција на Чиро, а плус не смее еден тренер да води 2 екипи во иста година во исто првенство (истото важи и за Донадони и Спалети). Манчини, 99,9% е новиот тренер на Манчестер Сити.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Хидинк ако дојде би било одлично.Голем тренер е со искуство на сите полиња,респектиран тренер и мислам дека одлично би се снашол во Италија.Се надевам дека Јувентус ќе биде предизвик за него,иако сум по малце песимист за неговото доаѓање во Торино.Несакам да размислувам за меннување на Ферара,а тој би го смениле едино ако изгубиме од Интер и Баерн,а за таква работа несакам да размислувам.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Абе уште од кога дојде Ферар се гледаше дека не оди како што треба, едноставно тој нема голем авторитет спрема играчите, тој со нив е како другар а така тешко:tapp: Од тренери кои ги сакам: Хидинк, Куман, Ериксон:toe:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Гледам сите почнавте да плукате по Ферара. Мислам дека типот нема така лесно да го напушти јуве.

Поарно Прандели да му го земиме на фиорентина или Гасперини на Џенова или пак ДелНери од Сампдорија.

Се на се мислам дека Ферара можи да ја истурка сезонава оти кој и да дојди нема да напрај чудо во овај момент.
Брат, мислам дека Хидник може да направи чудо, тој е единствениот што може да го врати тимот од мртвите, единствен неуспех во кариерета мислам дека му е ова последново со Русија.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Брат, мислам дека Хидник може да направи чудо, тој е единствениот што може да го врати тимот од мртвите, единствен неуспех во кариерета мислам дека му е ова последново со Русија.
па тој е стар и искусен и знае да изгради авторитет спрема играчите, не како овој нашиов уште да им каше ај ако тепате ве носам на пиво:haha: Како другари да се, тоа ти е исто како професорот и учениците:tapp:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867

Искрено да ти кажам, преку полов орган ми е од италјански тренери. Доколку Чиро лета од функција, редно време е да се донесе странски тренер. Гус Хидинк е феноменален тренер, не заебаај и ти сеа не ти бил по ќејфот.. :) Човекот е мајстор на својата позиција, но прашањето е колку сака да дојде во Јуве, мада сигурен сум дека доколку му биде понуден договор, гарантирам дека сигурно ќе го свати сериозно и ќе си ги разгледа добро своите опции.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Патем Ферара има договор уште две години.Така да како и да е ќе треба сам да поднесе оставка во спротивно ќе треба да му се плати обештетување.Така да ако веќе некој земаат нека биде Хидинк.Каков Рајкард он е фан на Милан а Манчини,Донадони уште помалце потребни исти калибар со Ферара и Раниери.
Ферара потпиша двегодишен договор што значи дека има оваа и плус уште една година договор. Немисалм дека Ферара би идел со главата во ѕид и би идел по стапките на Раниери. Мислам дека доколку недај боже испаднеме од ЛШ и не го победиме Интер во Сабота ... Ферара сам ќе си поднесе оставка. Полека со Хидинк, како прво човеков незнае да говори Италијански , што по дифолт му доаѓа дека екстремно се мали шансите тој да седне на клупата на Јуве уште зимава. А доколку не падне Ферара зимава тогаш налето тој можеби и нема да биде во комбинација.
За сите други несакам да коментирам , посебно не за Донадони , за кој смеа ме фаќа.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Posledno so bi napravil Ciro e da bara osteta od klubot... ako si odi toa ke bide prekin na dogovorot na obostrana soglasnost... nesto slicno kako so Deshamps

Ферара потпиша двегодишен договор што значи дека има оваа и плус уште една година договор. Немисалм дека Ферара би идел со главата во ѕид и би идел по стапките на Раниери. Мислам дека доколку недај боже испаднеме од ЛШ и не го победиме Интер во Сабота ... Ферара сам ќе си поднесе оставка. Полека со Хидинк, како прво човеков незнае да говори Италијански , што по дифолт му доаѓа дека екстремно се мали шансите тој да седне на клупата на Јуве уште зимава. А доколку не падне Ферара зимава тогаш налето тој можеби и нема да биде во комбинација.
За сите други несакам да коментирам , посебно не за Донадони , за кој смеа ме фаќа.
Sto ima veze ako Hiddink ne znae jazik... spanski znae perfekt so znaci nema da mu bide problem da se prilagodi na italijanskiot :wink:

Ancelotii pred 4 meseci ne znaese zbor angliski da progovori , pa vidi go sega dava izjavi i intervjua...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Во ред и тоа, но и тоа нема да се осмели да го направи Липи, а посебно не во Италија, бидејќи и вака има притисок поради некои негови одлуки (Касано итн), а тогаш притисокот ќе биде уште поголем, а на толку краток период пред почетокот на СП, мислам дека теоретски шанси нема да го направи тоа Липи и да сака.

Прандели нема шанса да дојде во Јуве. Него му беше понудено да седне на клупата на Јуве уште во летото, пред да се официјализира тренерската позиција на Чиро, а плус не смее еден тренер да води 2 екипи во иста година во исто првенство (истото важи и за Донадони и Спалети). Манчини, 99,9% е новиот тренер на Манчестер Сити.
За правилото со 2 клуба не знаев ама некако ми делува чудно (од кај ти е таа информација), во секој случај ќе го испитам.
А за Чиро ич не се секирај во добар однос е со клубот и мислам дека со взаемна согласност ќе се најди лек ако е потребно. НЕ му бега било која функција во клубот, мислам дека нема да оди контра.

Искрено да ти кажам, преку полов орган ми е од италјански тренери. Доколку Чиро лета од функција, редно време е да се донесе странски тренер. Гус Хидинк е феноменален тренер, не заебаај и ти сеа не ти бил по ќејфот.. :) Човекот е мајстор на својата позиција, но прашањето е колку сака да дојде во Јуве, мада сигурен сум дека доколку му биде понуден договор, гарантирам дека сигурно ќе го свати сериозно и ќе си ги разгледа добро своите опции.
Гус Хидинк имаше и на два пати неубај излети со Холандија акодобро се сеќавам, исто мислам беше во РЕал ама не се прослави многу (добро тие ги менват тренерите почесто од јас чорапите (п.с. Пелегрини жив е :pos2:)). Плус мислам нешто здравствени причини се спомнуваја.
Во секој случај да има Хидинк искуство и знаење ама има и киксови.

СЕкој тренер има своја специфична игра. Дали некој знај да напиши каков стил на игра негува Хидинк (БУНКЕР како лани со Челзи-Барса???) или нешто друго??:helou:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
За правилото со 2 клуба не знаев ама некако ми делува чудно (од кај ти е таа информација), во секој случај ќе го испитам.
А за Чиро ич не се секирај во добар однос е со клубот и мислам дека со взаемна согласност ќе се најди лек ако е потребно. НЕ му бега било која функција во клубот, мислам дека нема да оди контра.

Гус Хидинк имаше и на два пати неубај излети со Холандија акодобро се сеќавам, исто мислам беше во РЕал ама не се прослави многу (добро тие ги менват тренерите почесто од јас чорапите (п.с. Пелегрини жив е :pos2:)). Плус мислам нешто здравствени причини се спомнуваја.

СЕкој тренер има своја специфична игра. Дали некој знај да напиши каков стил на игра негува Хидинк (БУНКЕР како лани со Челзи-Барса???) или нешто друго??:helou:
Добро бе со Барса како ќе играш друго, а да ти кажам искрено да беше некој друг судија лани ќе ја поминеа и Барса, али со Русија играше офанзивен фудбал, со Холандија исто, со Кореа исто, ПСВ исто, и со Челзи играше одлично лани, само што кога го презеде кормилото веќе Манчестер имаше добра предност пред нив.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Чиро е легенда на клубот и доволно е свесен за тежината на функцијата тренер на Јувентус, и нема да направи никаков непромислен потег со кој би си го загрозил тоа што го има направено досега со Јуве.

Блан изјави дека сеуште постои безусловна поддршка за Чиро, и дека сеуште се придржуваат до проектот зацртан пред почетокот на сезоната, и со тоа сака да го намали притисокот кој посебно денеска го створија Италијанските медиуми врз Чиро Ферара.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238

п акој тренер нема киксови? Сите имаат и добри натпревари и лоши само АВТОРИТЕТОТ го прави тоа да биде подобар,а а тоа најчесто го имаат постарите тренери како Хидинк,САФ, Липи, Капело, Ериксон и ТН:toe:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
ако “лета“ Ферара најдобра замена би бил Манчини....сепак тешка работа дека пред решавачкиот натпревар со Баерн би дошло до такво нешто...
за натпреварот со Интер-дербите во Италија секогаш биле повеќе за престиж и не се круцијални во одлучувањето на шампионот,ако ги губиш бодовите од малите екипи,СЕ е џабе...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom