Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Вчера Мело после повредата не изгледаше добро и тоа се читаше од неговото лице. Да ти е**м и повреди и се друго. Да се надеваме дека не е ништо посериозно и дека паузата ќе биде неколку дена. Ако не, ќе го гледаме гревот Поулсен и ќе кинеме нерви, друго не ни преостанува.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Вчера Мело после повредата не изгледаше добро и тоа се читаше од неговото лице. Да ти е**м и повреди и се друго. Да се надеваме дека не е ништо посериозно и дека паузата ќе биде неколку дена. Ако не, ќе го гледаме гревот Поулсен и ќе кинеме нерви, друго не ни преостанува.
Што има лошо кај Поулсен ?? Супер замена, влегување од клупа би се рекол. Сисоко и Поулсен и Каморанези Џовинко и Диего ке влечат игра. Можно е и Поулсен повеке да пресечува од Мело. Не зборувам дека Мело е послаб ама, сега за сега што го имаме тимот не е ништо страшно да одсуствува, освен некој друга повреда (не дај боже). Се надевам дека не е нешто сериозно ептен ама мислам дека имам супер замена.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Што има лошо кај Поулсен ?? Супер замена, влегување од клупа би се рекол. Сисоко и Поулсен и Каморанези Џовинко и Диего ке влечат игра. Можно е и Поулсен повеке да пресечува од Мело. Не зборувам дека Мело е послаб ама, сега за сега што го имаме тимот не е ништо страшно да одсуствува, освен некој друга повреда (не дај боже). Се надевам дека не е нешто сериозно ептен ама мислам дека имам супер замена.
Поулсен не е воопшто лош на почетоков на сезоната. Според мене Мело игра премногу слабо. Последниве две утакмици не го ни видов, а тој е играчот од кого зависи целата игра и можеби е главаната причина за нашата слаба игра. Се виде и синоќа , Сисоко изигра далеку подобро и полека мислам дека се враќа во форма. Во формација како синоќешната Сисоко и Поулсен ќе се санјдат доста добра во задната линија од средниот ред. Посакувам се да е во ред со Мело , али што и да е тука е , Јувентус не треба и не зависи од само еден играч. Штета што и Маркисио е повреден кој мислам дека најдобро би го покрил отсуството на Мело ... али и Поулсен не е лош ... и Тиаго е тука негде , неговата повреда небеше најавувана како сериозна.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Мело беше доведен (заедно со Диего) за да направи разлика во тимот од минатата сезона која лично јас (не знам за другите) ја оценив како неуспешна. Со неговата повреда се враќаме на тимот од минатата сезона и Поулсен во него. Убаво кажа, Поулсен е добар играч ама како замена за Мело, а не да се темели нашата игра врз него во текот на (не дај боже) еден подолг период.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Буфон е ставен во тимот на колото во Лига на шампиони... Зар имал толку работа? :)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Повредата на Мело не е сериозна. Според Тутоспорт се работи само за една обична модринка, и во наредниве 24 часа ќе бидат извршени уште прегледи врз Мело. Добро е што Мело одбегна посериозна повреда и нема да отсуствува од терените, или ако отсуствува ќе отсуствува само еден натпревар.
Според мене Мело игра премногу слабо.
Мело на последните 2 натпревари можеби не изигра на она ниво како што изигра против Рома и Лацио, но сепак не беше слаб како што напоменуваш. Нормално, на секој играч може да му се случи по негова вина да падне гол, но не треба да се минимизира и тоа што го прави добро за тимот. Мело е одличен играч, играч со голем придонес за тимот, и верувам дека ќе го искористи целиот свој потенцијал што несомнено го поседува и ќе се игра уште поубаво со цел за подобри резултати.

Чиро изјави дека не е толку лесно тим што 4 години со ред играл стандардна 4-4-2 формација (ерата на Дешамп и Раниери), наеднаш да се прилагоди на една сосема нова формација, и на една поинаква филозофија на игра, но е сигурен дека резултатите ќе дојдат.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Повредата на Мело не е сериозна. Според Тутоспорт се работи само за една обична модринка, и во наредниве 24 часа ќе бидат извршени уште прегледи врз Мело. Добро е што Мело одбегна посериозна повреда и нема да отсуствува од терените, или ако отсуствува ќе отсуствува само еден натпревар.

Мело на последните 2 натпревари можеби не изигра на она ниво како што изигра против Рома и Лацио, но сепак не беше слаб како што напоменуваш. Нормално, на секој играч може да му се случи по негова вина да падне гол, но не треба да се минимизира и тоа што го прави добро за тимот. Мело е одличен играч, играч со голем придонес за тимот, и верувам дека ќе го искористи целиот свој потенцијал што несомнено го поседува и ќе се игра уште поубаво со цел за подобри резултати.

Чиро изјави дека не е толку лесно тим што 4 години со ред играл стандардна 4-4-2 формација (ерата на Дешамп и Раниери), наеднаш да се прилагоди на една сосема нова формација, и на една поинаква филозофија на игра, но е сигурен дека резултатите ќе дојдат.

Јас не го оспорувам тоа дека Мело е голем играч и мотиватор , но исто така факт е дека не е во баш најдобра форма , а тој како главен везен играч е најбитен фактор за играта на Јуве , која во последниве натпревари не е на ниво. Али како и што реков , Мело игра во слаба форма ради тоа што релиси секој втор натпревар се повредува и неможе да фати ритам ... иначе не се менува моето мислење дека е еден од најдобрите играчи на неговата позиција.

Во врска со формацијата се виде и синоќа дека Чиро воопшто не беше задоволен по завршувањето на натпреварот. Во последните минути Диего и Каморанези ја пимплаа во аголот а Чиро од клупата бараше да се нападне и да не се игра пи*карски на домашен терен , со тим од рангот на Макаби Хаифа ... со играч повеќе. Па да му е*ам матер , не сме Макаби Петах Тиква па да чуваме резултат дома против една Хаифа и тоа со играч повеќе. Малку фалеше во псоледната минута да примиме гол и да не казнат ради таквата игра, али сепак Буфон со маестрална интервенција не спаси во 93 минута. Значи разликата во синоќешната победа и натпреварите кои ги кикснавме во псоледно време не беше во нашата маестрална игра , туку разликата беше во Буфон , што вчера успеа да одбрани , а некогаш неуспева ... бидејќи и не е семоќен.

На неколку пати Канаваро киксна со што Макаби беше доста опасен. Тоа е недозволиво за екипи од повисок ранг од Хаифа. Макаби промаши , но некој друг нема ... значи треба да се обрне внимание. Јас негледам подобрување во одбраната од времето на Раниери , таа е речиси иста. Не е тоа што ме плаши најмногу , проблемот наш повторно е во менталитетот ... затоа и Чиро беше толку лут после натпреварот. Несватливо е да играш против тим на рангот од Макаби , да имаш минимално водство , играч повеќе ... а да задржуваш време еј ... WTF ... тоа не го прави тим шампион , тоа го прави помала екипа кога игра со поголема , а не обратно.

Во врска со нападот изгледаше убоито ( али сепак ова е само Макаби Хаифа ) , посебно левата страна. Прочитав пред некоја страна дека Гросо бил слаб. Јас можам да кажам дека ова беже најдобриот натпревар на Гросо досега во дресот на Јуве. МУ создаде на ТРезеге кој промаши две стопроцентни шанси . Со Џовинко делуваа доста опасно по левата страна , за разлика од десната која беше отсечена. Значи јас сум задоволен од Гросо. Десната страна беше целосно отсечена , немаме бек ... тоа се покажа. Зебина има физичко - психички проблеми и тешко дека можеме да се осврнеме на него оваа сезона. Неговата замена Касерес небеше воопшто подобра ... типот неможе да игра напаѓачки фудбал , не е за напад , само за дефанзива е.

Во врска со напаѓачите више преку глава ми е од промашувања. Јакинта не уништо со Виола , Трезеге синоќа утна две 100% шанси кои мора да се погодат. Имаме напаѓачи од највисок калибар , а нашата прецизност е катастрофална. Неможеме да дадеме два гола ... па камоли повеќе.

Очекувам Чиро пред се да го дигне менталитетот на екипата. Без победнички менталитет нема ништо. Можеби ќе можеме да го победиме Макаби и на гости ... али сигурно нема да бидеме шампиони.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Луге ме мрзи да читам уморен сум ај кажете ми колку е Мело повреден?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Луге ме мрзи да читам уморен сум ај кажете ми колку е Мело повреден?
На официјалната стои дека утре ќе се знаат резултатите од тестовите, но според поголемиот дел од информациите, не се работи за сериозна повреда. Негде прочитав и дека можно е и да биде повикан за мечот со Сиена во недела...

Колку е точно не знам, утре ќе видиме за сигурно. Да се надеваме дека не е сериозно... :скрстопрст:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
На официјалната стои дека утре ќе се знаат резултатите од тестовите, но според поголемиот дел од информациите, не се работи за сериозна повреда. Негде прочитав и дека можно е и да биде повикан за мечот со Сиена во недела...

Колку е точно не знам, утре ќе видиме за сигурно. Да се надеваме дека не е сериозно... :скрстопрст:
Јас мислам и да е подготвен за Сиена да не игра да не стане полоша повредата.Нека одмара со Сиена нека игра следно коло а да го замени Тиаго не Поулсен ме нервира последно време не си ја знае координацијата на позицијата како изгубен е малце и плус не си одговараат со Момо така да Тиаго или некој друг место Мело со Сиена нека одмори чоекот

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Јас мислам и да е подготвен за Сиена да не игра да не стане полоша повредата.Нека одмара со Сиена нека игра следно коло а да го замени Тиаго не Поулсен ме нервира последно време не си ја знае координацијата на позицијата како изгубен е малце и плус не си одговараат со Момо така да Тиаго или некој друг место Мело со Сиена нека одмори чоекот
Па и најверојатно нема да биде во стартниот состав, со оглед на тоа дека штотуку се повреди, без разлика на сериозноста, очекувано би било да почне максимум од клупа.

Кога веќе го спомна Тиаго, и тој е повреден, уште некоја недела, барем според последните информации... така да, нема друга опција освен Поулсен. Мада не знам зашто да ве нервира, Поулсен си игра солидно сезонава кога и да е во тимот. Сигурен сум дека добро ќе си ја заврши работата против Сиена, доколку игра се разбира.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Па и најверојатно нема да биде во стартниот состав, со оглед на тоа дека штотуку се повреди, без разлика на сериозноста, очекувано би било да почне максимум од клупа.

Кога веќе го спомна Тиаго, и тој е повреден, уште некоја недела, барем според последните информации... така да, нема друга опција освен Поулсен. Мада не знам зашто да ве нервира, Поулсен си игра солидно сезонава кога и да е во тимот. Сигурен сум дека добро ќе си ја заврши работата против Сиена, доколку игра се разбира.
Од толку срединаши испадна дека немаме избор освен Поулсен.Ај со Сиена прати го Поулсен како игра ако игра ко прошлите утакмици ќе забележиш нешто што не е категорично за неговата игра(а тоа е да треба он да превземе одговорност да шутира од 16 метра и да го промаши цел гол и еден куп други работи).Иначе да спомнам и дека Мелберг што го продадовме беше грешка.ПС СО СРЕЌА НЕКА МУ Е НА НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЈУВЕ МНОГУ УСПЕСИ СО ОВОЈ СВЕТ КЛУБ

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Од толку срединаши испадна дека немаме избор освен Поулсен.Ај со Сиена прати го Поулсен како игра ако игра ко прошлите утакмици ќе забележиш нешто што не е категорично за неговата игра.Иначе да спомнам и дека Мелберг што го продадовме беше грешка
Кога и да играл Поулсен сезонава, сум ги следел неговите настапи, и можам да кажам дека последниве неколку натпревари си ги изигра горе долу солидно, негде потфрли (со Палермо), негде изигра супер (со Фиорентина), така да нема причина зашто да немате доверба во него. Сега кога и Момо е покрај него, мислам дека ќе гледаме еден уште подобар и постабилен Поулсен, кој во отсуство на Мело, Тиаго и Маркисио, ќе биде поофанзивно ориентиран.

А за Мелберг, кажано е уште кога си отиде... Класа погоре од Легро, но тоа е тоа...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Баш со Фиорентина изигра најслабо али ај ќе видиме што ке покаже понатака иначе незнам дали спомнавте со малку каснење,
Legrottaglie turns 33: Happy Birthday Nicola!

A year later, Nicola legrottaglie will once again be celebrating his birthday during...
Oct. 20, 2009

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Баш со Фиорентина изигра најслабо али ај ќе видиме што ке покаже понатака
Не зезај, најдобар играч од наша беше Поулсен на таа утакмица. И сите медиуми го прогласија за најдобар. Еве и официјални оценки од мечот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom