Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
celosno se slozuvam so toa deka ne trba mnogu prostor da se ostava i nekne dikutiravme, posebno so kiko se karavme :) tokmu na taa tema, i jas mislm deka ne treba da se ostava previse prostor, kako za igracite pa taka i za ciro, ako go biduva ok ako ne januari aut, inace ne veruvam deka ciro ke razocara, ali ako uste narednite dve kola ima vakvi slicni rezultati togas treba da se prezemat strogi merki, tocno deka ne treba da se dozvoli trpelivost kolku za ranieri treba da pokazeme deka sme golem tim deka samo golemite imaa mesto vo juve, zboram i za igraci taka i za trener, kako sto spomnavte real dojde li do najmala kriza op odma nadvor nov trener, neznam koj bese vikase deka nemozela taktikata na noviot trener dase prilagodi, ne e taka ne se raboti za obicni luge toa se profesionalci koi sekojdnevno pratat natprevari koi sekojdnevno gledaat fudbal i toa se luge koi na 90 % od fudbalerite im gi znaat moznostite i predizpoziciite zatoa mislam deka dokolku dojde do takva situacija podobro bi bilo vednas da se reagira nema so da se ceka, ne treba da se popusta ako dozvoline printer da se odlepi togas se ni e dzabe

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
celosno se slozuvam so toa deka ne trba mnogu prostor da se ostava i nekne dikutiravme, posebno so kiko se karavme :) tokmu na taa tema, i jas mislm deka ne treba da se ostava previse prostor, kako za igracite pa taka i za ciro, ako go biduva ok ako ne januari aut, inace ne veruvam deka ciro ke razocara, ali ako uste narednite dve kola ima vakvi slicni rezultati togas treba da se prezemat strogi merki, tocno deka ne treba da se dozvoli trpelivost kolku za ranieri treba da pokazeme deka sme golem tim deka samo golemite imaa mesto vo juve, zboram i za igraci taka i za trener, kako sto spomnavte real dojde li do najmala kriza op odma nadvor nov trener, neznam koj bese vikase deka nemozela taktikata na noviot trener dase prilagodi, ne e taka ne se raboti za obicni luge toa se profesionalci koi sekojdnevno pratat natprevari koi sekojdnevno gledaat fudbal i toa se luge koi na 90 % od fudbalerite im gi znaat moznostite i predizpoziciite zatoa mislam deka dokolku dojde do takva situacija podobro bi bilo vednas da se reagira nema so da se ceka, ne treba da se popusta ako dozvoline printer da se odlepi togas se ni e dzabe
Истово го дебатиравме сега со Garfield, и јас го подржувам ова доколку продолжат ваквите игри на ЈУВЕ некој мора да лета е сега дали тренер или играчи тоа ќе одлучи Елкан па ќе видиме како ќе се одвиваат работите.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Не го потценувам само мислам дека нема искуство за да го води ЈУВЕ, а од 2 меча можат да станат и многу повеќе, незнам мене не ми мириса на арно работава, можда сум премногу песимист али после дуелот во неделата незнам што да мислам, таков ЈУВЕ немам гледано уште од 1995, сме губеле и со поголем разлика али таква бледа игра никогаш, ајде да се надеваме дека работите ќе тргнат на подобро
Вистина е дека Јуве играше доста слабо против Палермо, но според мене далеку од тоа дека ова е најслабиот натпревар во последно на Јувентус. Пример, минатата сезона кога Јуве ремизираше со Аталанта во Торино (последниот натпревар на Раниери во Јуве), Јуве беше далеку полош од тоа што го покажа против Палермо. Јас мислам дека е далеку поочајно Јуве да се брани на домашен терен од Аталанта при резултат 2-2, отколку Јуве да губи на Сицилија, а пак да напаѓа, иако неуспешно, и безопасно ама важно не одлучува да се брани, што беше случај со Раниери да не менува формација и кога Јуве губи.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Вистина е дека Јуве играше доста слабо против Палермо, но според мене далеку од тоа дека ова е најслабиот натпревар во последно на Јувентус. Пример, минатата сезона кога Јуве ремизираше со Аталанта во Торино (последниот натпревар на Раниери во Јуве), Јуве беше далеку полош од тоа што го покажа против Палермо. Јас мислам дека е далеку поочајно Јуве да се брани на домашен терен од Аталанта при резултат 2-2, отколку Јуве да губи на Сицилија, а пак да напаѓа, иако неуспешно, и безопасно ама важно не одлучува да се брани, што беше случај со Раниери да не менува формација и кога Јуве губи.
Не би се сложил, споредуваш 2 различни тима, состав со Диего, Мело и Гросо и состав без нив, но и таа утакмица беше подобра од минатава, дадовме 2 гола примивме 2, во оваа не направивме апсолутно ништо освен пречката на Диего, да примиш 2 гола прво полувреме и потоа да нема ама никаква реакција нити шанса е тоа го немам гледано одамна верувај ми, и со Рома губевме 4-0 2003 ама имавме каква таква игра, со Палермо немаше апсолутно ништо, но ајде да го оставиме тоа,кажи ми дали тим од калибарот на ЈУВЕ,тим со една од најпрочуените одбрани во светот, смее да си дозволи да останат 2 играчи на 5 од Палермо, тоа е едноставно недозволиво па каква и да е била контрата на Палермо, и тоа не еднаш туку 5-6 пати, срамота беше да се гледа, реално требаше да изгубиме и со повеќе разлика.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Не би се сложил, споредуваш 2 различни тима, состав со Диего, Мело и Гросо и состав без нив, но и таа утакмица беше подобра од минатава, дадовме 2 гола примивме 2, во оваа не направивме апсолутно ништо освен пречката на Диего, да примиш 2 гола прво полувреме и потоа да нема ама никаква реакција нити шанса е тоа го немам гледано одамна верувај ми, и со Рома губевме 4-0 2003 ама имавме каква таква игра, со Палермо немаше апсолутно ништо, но ајде да го оставиме тоа,кажи ми дали тим од калибарот на ЈУВЕ,тим со една од најпрочуените одбрани во светот, смее да си дозволи да останат 2 играчи на 5 од Палермо, тоа е едноставно недозволиво па каква и да е била контрата на Палермо, и тоа не еднаш туку 5-6 пати, срамота беше да се гледа, реално требаше да изгубиме и со повеќе разлика.
Дали со Диего, Мело, Гросо итн, или без нив, Јуве е тим кој не треба да биде задоволен со нерешен резултат со Аталанта на домашен терен, па ако сака и со Примавера тимот да им се спротивставува. Се сложувам во тоа дека Јуве играше слабо против Палермо,но во второто полувреме скоро сите играчи на Јуве одеа во напад, и тоа му овозможи контри на Палермо, а сигурно нема да му беа дозволени така да им се одвиваат акциите на Палермо доколку Јуве имаше позитивен резултат и ако не би бркал резултат во второто полувреме. Точно е дека Јуве не смее да си дозволи неорганизирана игра во одбраната, и се сложувам дека Касерас треба да му биде дадена шанса да игра како централен дефанзивец, бидејќи Легро прикажува доста слаби и несигурни перформанси, особено кога против себе има брзи играчи. Скоро сите голови на Јуве им се примени од прекин, и на тоа мора да се поработи.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Ви текнува ?

:pos2::pos2::pos2::wtf::wtf::vozbud::vozbud::drk::drk:

Член од
20 септември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
Да беше сеуште Umberto Agnelli жив, овие немаше ни да помислат да преземат било каков чекор против Јувентус. Со смртта на Grande Umberto, почна да се плете мрежата. Веднаш после смртта на Umberto во 2004 година Морати го бараше Лучано Моџи во Интер, а според Моџи тој бил и на плановите на Милан. Моџи го одби Интер, а потоа се случија сите немили настани за Јувентус.
da bate...navistina umberto agnelli beshe vistinskiot bos vo italjasnkiot fudball..jas znaev otkako rabotite vo svoi race gi zedoa john i lapo elkan (vnucite) rabotata nema da e veche istata....da se nadevame deka moggi nekoj den ke ja izvadi vistinata na videlina...toj znae mnogu i spored mene e nevin...ciao ciao forza juve

Ви текнува ?

:pos2::pos2::pos2::wtf::wtf::vozbud::vozbud::drk::drk:
i toj gol li dojde od vlianieto na moggi ?? ne e toa tuku topka ne pipna milan na toj natprevar..juve igrashe i tepashe sekoj i seshto..CHESNOOOOO...forza juvee

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Шпекулациите говорат дека најголемата причина зошто Коболи Џиљи си даде оставка е поради тоа што имале несогласувања со Жан Клод Блан и Секо околу трансфер потезите на Јувентус ова лето, дури шпекулациите одат до таму што се шпекулира дека Блан и Џиљи воопшто не разговарале веќе повеќе од 1 месец. Тоа е евидентно и на натпреварите оваа година, ниту еднаш Џиљи и Блан не седат заедно и не го следат заедно Јувентус, нешто што беше практика минатата сезона. Се најавува дека до Јануари 2010 година, Блан ќе ги врши двете функции, а во Јануари 2010 година на Бепе Марота му завршува договорот со Сампдорија, и веќе од Јануари ќе се пресели во Раководството на Јувентус.

Тоа мислам дека ќе биде многу паметен потег на Елкан. Марота е еден од најценетите фудбалски работници во Италија, и човек кој има големо фудбалско познанство. Марота му беше понудено уште во Април 2008 да стане член на Јуве, но Марота изјави дека е почестен со тоа што тим како Јувентус се интересира за него но сакал да го доврши проектот со Сампдорија, и не сакал да ги наруши добрите односи со Сопствениците на Сампродија, фамилијата Гароне и дека сепак не ја исклучува опцијата после завршувањето на договорот со Сампдорија да се пресели во Јуве (а договорот му завршува на 31 Декември 2009год). Марота е во пол позиција да ја преземе таа функција, а се шпекулира дека за тоа е разговарано на работната средба на Бепе Марота и Џон Елкан во Април 2009година.

Член од
5 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Шпекулациите говорат дека најголемата причина зошто Коболи Џиљи си даде оставка е поради тоа што имале несогласувања со Жан Клод Блан и Секо околу трансфер потезите на Јувентус ова лето, дури шпекулациите одат до таму што се шпекулира дека Блан и Џиљи воопшто не разговарале веќе повеќе од 1 месец. Тоа е евидентно и на натпреварите оваа година, ниту еднаш Џиљи и Блан не седат заедно и не го следат заедно Јувентус, нешто што беше практика минатата сезона. Се најавува дека до Јануари 2010 година, Блан ќе ги врши двете функции, а во Јануари 2010 година на Бепе Марота му завршува договорот со Сампдорија, и веќе од Јануари ќе се пресели во Раководството на Јувентус.

Тоа мислам дека ќе биде многу паметен потег на Елкан. Марота е еден од најценетите фудбалски работници во Италија, и човек кој има големо фудбалско познанство. Марота му беше понудено уште во Април 2008 да стане член на Јуве, но Марота изјави дека е почестен со тоа што тим како Јувентус се интересира за него но сакал да го доврши проектот со Сампдорија, и не сакал да ги наруши добрите односи со Сопствениците на Сампродија, фамилијата Гароне и дека сепак не ја исклучува опцијата после завршувањето на договорот со Сампдорија да се пресели во Јуве (а договорот му завршува на 31 Декември 2009год). Марота е во пол позиција да ја преземе таа функција, а се шпекулира дека за тоа е разговарано на работната средба на Бепе Марота и Џон Елкан во Април 2009година.

Се согласувам со тоа дека Марота е еден од најдобрите фудбалски работници во Италија... но имам едно прашање: Пред отворањето на трансфер периодот ова лето Коболи Џили запрашан за трансфер политиката што ја води Секо која дотогаш беше очајна изјави дека на помош ке го има Блан, и дека двајцата ќе бираат кој ќе бидат играчите што ќе бидат донесени за оваа сезона... Па сега не ми е јасно на кој дел од водењето на тимот се однесуваат несогласувањата кога Блан беше лично од Џили поставен да му помага на Секо, дали трансфер политиката беше причина за несогласувањата?

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Се кажува дека Марота ќе биде во одборот на јуве уште на 24 октомври,ајде да се надеваме дека ќе дојде

Член од
20 септември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
Od pochetokot na sezonata do sega vo timot na juve ima 20 povredeni fudbaleri..zboruvame za period od mesec i pol... se pishuva deka mozhebi problemot e vo slabiot kvalitet na terenot na olimpiko vo torino a i a za treningkampot vo pinzolo... sepak 20 povredi se mnogu i mozhebi vinata treba da se bara vo lekarskiot i fiziterapeutskiot tim na ferara.. ili spored mene VRAKANJE NA SHAMPIONSKIOT SISsPORT:wink:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Навистина не ми е јасно зошто Муту ја бара вината кај нашиот тим??

На гоал.цом пишува дека сме заинтересирани за Маскерано. Мислам дека не е потребен во нашиот тим.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Навистина не ми е јасно зошто Муту ја бара вината кај нашиот тим??
Еве еден што коментира за Муту - I believe Sissoko and Melo are outside your house in a black lincoln with baseball bats waiting for you:pos2::pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom