Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
КАКОВ ОФСАЈД БЕ МАМИЦАТА ДА ИМ ЈА ЕБАМ У ПИЧКА!!!
87093710.jpg

wikipedia

Раката не се рачуна!

Кај е сега стручњакот Ibracadabra да видиме што има да каже ?

Најдобар/комплетен пост за „офсајдов“.
Ме убеди не е офсајд.

Барем ќе биди интересно натаму, да му попуштиме малку на шинтерашиве :smir:

Шо се случи на крај со маркизио, еднаш се држеше за стапало после еден спринт (мислам тегнеше мускули) после нешто се држеше за листот ко излезе? само да не е сериозно

А глеј го и помошникот судија како стои, не е можно "несакајки" да направи ваква грешка.

А глеј го и помошникот судија како стои, не е можно "несакајки" да направи ваква грешка.

лол ... не го бев приметил тоа ... цццц мамето да му го ебам кај го виде офсајдот :nerv:

Тамам да му е скриен играчот на џенова. :kesa:
Јеби га не се замарај шо е тука е лајф гоус он.

Тоа е, штетата е направена, само да не се повторуваат вакви срања понатаму, мора сега остро да се реагира на ова зашто ако се преќути многу е веројатно пак да не ебат!

Ме радува што Каморанези се враќа на старата форма и едвај чекам да ги видам со Диего и Дел Пиеро заедно!

Следна е Болоња.

Ајде бидна што бидна, нареден меч со Болоња дома, тука очекувам сигурна победа, плус се враќаат и Алекс и Диего така да не очекувам дека ќе имаме проблеми, да се надеваме дека ова беше само судиска грешка и ништо повеќе, вакви работи се случуваат и ќе се случуваат ние ништо не можеме тука, барем уживавме во играта на Јуве, одиграа прекрасен натпревар нека продолжат вака а победите сами ќе си дојдат. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Сега ке кути аргатот Мурињо! Некна го гасеше телевизорот, а утре нема да има никаква реакција. Невиден пипер!
Да му се случеше ова него пффф - немаше да се појави на прес до крај на сезона.

А што се случи со Маркизо ... се пожали на повреда нешто .. сериозно е ??

Сега ке кути аргатот Мурињо! Некна го гасеше телевизорот, а утре нема да има никаква реакција. Невиден пипер!
Да му се случеше ова него пффф - немаше да се појави на прес до крај на сезона.
Taка иде тоа... :wink:

Иначе, чист гол ни беше поништен, но тоа е тоа. Ни прв, ни последен пат не се случува ова во фудбалот. Се врти кругот, утре ние ќе дадеме од офсајд гол, ќе мрсат интераши, ние ќе се ситиме, и така...

Околу мечот, првото полувреме бевме изедначени, второто полувреме ги изедовме. Примивме доста ефтини голови, особено вториот, промашивме доста добри шанси, и тоа е... Не е така лош резултатот во секој случај, сепак гостување во Џенова е еден од најтешките натпревари.

Еееееееееееее... за тај треба суспензија судиита. Да му купаме очила бе да гледа поубаво ... ццц и после ЈУВЕНТУС победувал со помош на судиитее..цццц

he he citam i ne mozam da si pomislam deka go citam istoto, bevme sto bevme osteteni od sudijata, za toj gol megutoa vinata za nereseniot rezultat treba da si ja barame vo nasiot dvor ne vo tugite dvorovi, citam nekoi vikaat so vakva igra se ke si dojdelo na mesto jas ke recam so vakva igra samo ke se tone ako ova vecerva bese nekoja igra togas....,zboram za celata ekipa do koga ke se dozvoluvaat vakvi evtini golovi da se primaat odbranata bese katastrofa groso ocenka 7,5 ne ja zasluzuva bese pretrcuvan kako malo dete, legro grigera poditno da se zamenat ako sakame titula treba solidna zamena na povredenite prvotimci, drugo do sega bev zadovolen od ferara megutoa na ovaa utakmica voopsto kako i na nemu da ne mu bese jasno sto se sluci po primanjeto na evtiniot gol od krespo, megutoa mislam deka trebase no i morase da reagira malku posovesno da go izvadi GOVEDOTO AMAURI (poln sum nervozi od nego defenitivno me razocaruva) i da go vnese trezege. Za amauri nemam zborovi covekot neznam kaj pojde letna vo oblacite ne se sekavam na negov gol, vo palermo igrase bre da go ebam se trudese sea misli dostignal vrv vo karierata pa i uste vo reprezentacija ke igral SUPAK.
isto taka dosta sum razocaran i od groso nekako kako site da imavme poveke ocekuvanje od nego ali ajde ke pocekame da mu dademe prostor da se prilagodi makar i sto ne mu treba prilagoduvanje. Sledna utakmica Bolonja po nea Baern ke bide zustro neka mu ja misli ciro dodeka e vreme. pofalbi za igrata i od mene za marchizio i donekade za jakinta iako osven borbenosta i golot ne vidovme nisto drugo od nego,moj stav e deka vo ekipata ni fali napagac od tipot na del piero igrac odnosno napagac so dribling koj znae da se oslobodi od protivnikot, nemozeme postojano da igrame so nafrleni topki pocnaa i pomalite ekipi da ne citaat kako bukvar. i posle seto kenjanje na kraj ke bidam optimist rano eima vreme mislam deka rabotite ke si dojdat na svoe mesto po vrakanjeto na diego.FORZA DIEGO

da im ebam sudiskite kopilinja gledate li so ni napravija u p m...kako moze voa?se iznervirav mi se idese :tv: ga go frlam preku przorecot....ama sepak FORZA JUVENTUS...pozz

Неколку заклучоси после мечов...

1. Изигравме добро, Не перфектно но сепак доволно добро за да победиме.
2. Без доста креативци во имињата на Диего, Џовинко и Дел Пиеро, успеавме да креираме доста шанси на гости кај еден од најтешките противници.
3. Маркисио е ѕвер!
4. Поулсен разочарува... Цврст беше во дуели, но пасингот му е за нигде.. И не знам што му е целта што секојпат кога е во дуел а топката е кај противникот, човеков проубва од нога да му ја шутне... и му лета ногата на 10.453 седиште на трибината на стадионот... :леводесно:
5. Трезеге се враќа. Полека но сигурно, почнуваат неговите препознатливи игри и голови да доаѓаат. Асистенцијата за голот на Киелини кој беше поништен беше феноменална. :touched:
6. Ни треба концентрација назад. Примивме 2 гола кои не смеевме да ги примиме.
7. Амаури треба да почне да дава голови, редно време е. Доколку продолжи со ваквите игри, ништо чудно на клупа да седне, со оглед на тоа што Трезеге полека влегува во форма, а и Дел Пиеро е пред враќање од повреда..

И за крај, последниот заклучок. Од сите 5 утакмици во првенствово, во оваа највеќе се осеќаше одсуството на Дел Пиеро. Очајно ни требаше шутер на слободни удари денеска, како и играч кој умее да навлече по 2-3 дефанзивци на противничкиот тим. Се надевам дека со Болоња ќе биде спремен...

Јуве - Џенова 2-2. Офсајд или не, сепак натпреварот заврши и таа одлука на судијата неможе да се поништи. Џенова е тешко гостување, но сепак можеше да се извади и победа, но што е тука е.

Буфон - Си ја одработи задачата на ниво. Иако прими 2 гола, тие беа најмалку негова вина. Се гледа дека се враќа во онаа форма од 2005та и тоа ќе биде одлично за тимот.
Григера - Мечот го изигра по добрите перформанси прикажани против Ливорно, но сега продолжи со неговите слаби игри. Ниту една топка не нафрли кон напаѓачите што мислам дека не смее да си дозволи еден десен бек на тим каков што е Јуве.
Киелини- Доста нестабилен на моменти, имаше неколку грешки, но и добри интервенции.
Легротаље - Исто како и Киелини .
Гросо -Во секој случај беше подобар од Григера, иако и тој не упати ниту еден прецизен центаршут, но слободните (освен последниот) ги изведе одлично.

Се на се, слабо издание на одбраната на Јуве. Мора да поработат на високите топки, мислам дека не би требало да биде тоа голем проблем, бидејќи и Легро и Киелини се високи, но сите голови што Јуве ги има примено годинава сите се од прекин, со нафрлени топки, и токму на тоа треба да се поработи.

Мело - Играше многу поповлечено од стандардно, но пак се докажува дека се работи за играч кој поседува големи квалитети.Понекогаш прикажува нервоза (особено кога губи) но сепак се работи за играч кој е од огромна помош.
Поулсен - Одлично го почна натпреварот, ако продолжеше во таков стил ќе го изиграше најдобриот натпревар во дресот на Јуве, но после беше без никаква идеа, гледаше што побргу да се ослободи од топката, и често правеше почетнички грешки.
Маркизио - Одличен натпревар за Маркизио. Комплетен играч од средината, кој е добар и во нападот, и во одбраната, и кој знае да создаде простор. Огромна работа врши во средината.
Каморанези - Изигра супер, трчаше и се трудеше да создаде што е можно повеќе шанси. Имаше и една изгледна позиција за гол, а и тој беше асистент на првиот гол на Јакинта.

Се на се средината не изигра толку лошо. Мело, Маркизио и Каморанези си ја завршија својата работа, и мислам дека многу работи ќе се решат кога ќе се врати Момо Сисоко во тимот.

Јакинта - Голем работник, трча, се труди, постигнува голови, и тоа е тоа што се бара од него.
Амаури - Можам да кажам дека ова е еден од најслабите натпревари (ако не и најслаб) на Амаури во дресот на Јувентус. Мислам дека еден постигнат гол за него би завршил голема работа во поглед на самодовербата . Се надевам дека ќе се поправи.

Трезеге - Трезе, џокерот на клупата на Јуве. Малку изигра, но тоа што го изигра го изигра маестрално и мислам дека дефинитивно е стартер на натпреварот со Болоња, заедно со Јакинта.
Џовинко - Добри перформанси на Џио на овој натпревар.

Чиро Ферара, почна со добра формација, и резултираше со гол. Мислам дека требаше да го внесе во игра Трезеге многу порано. Треба да поработи на одбраната, посебно за дуелите при прекините, и нафрлените топки.

Севкупно, Јуве е на делба со Интер на првото место со 13 бода. Од три тешки гостувања на почетокот на сезоната (Рома, Лацио и Џенова) Јуве извади 7 бода што не е лошо, иако можеа да бидат 9 . Се надевам дека ќе го научат искуството со Џенова, и уште отсега да се концентрираат на натпреварот со Болоња дома, и со Баерн Минхен во ЛШ, кој е од доста големо значење за Јуве.

И за крај, последниот заклучок. Од сите 5 утакмици во првенствово, во оваа највеќе се осеќаше одсуството на Дел Пиеро. Очајно ни требаше шутер на слободни удари денеска, како и играч кој умее да навлече по 2-3 дефанзивци на противничкиот тим. Се надевам дека со Болоња ќе биде спремен...
Потполно се сложувам. Амаури, Трезе и Јакинта се слични играчи со слични карактеристики, и мислам дека подобро е кога на терен се има еден од нив, заедно со Дел Пиеро. Кога се игра со двајца такви напаѓачи, а во тимот го нема Диего да му пласира топки, и кога бековите немаат асален центаршут, мислам дека Дел Пиеро токму тука ќе ја направи разликата. Се надевам дека Пинтуричио ќе биде стопроценти спремен за дуелот со Баерн, бидејќи токму на такви натпревари, неговото искуство може да изигра круцијална улога.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom