Добро е што стартувавме со победа. Киево воопшто не беше наивен тим и на моменти ни правеше фрки, но успешно ги држевме на растојание. Се осека отсуството на Мело и Сисоко, главните кои ја помагаат одбраната.
Играта на Канаваро беше одговор за сите злобни усти на форумов. Фантастично, без грешка. Нема ни К од Канаваро во Реал. Нема да го коментирам се до последниот натпревар кога ке ги резимираме учиноците на сите.
И Киелини изигра солидно. На 2-3 пати му кидна Пелисие, но overall - стабилен.
Григера пиперот врска со животот немаше. Нишо не покажа, освен онаа кога блокираше еден од Киево за да не шутира на празен гол. И толку. Не знам од кога се нафрлува со пуна !? Веројатно Григера е срекниот иноватор. Што се тиче мени, јас уште утре би донел десен бек.
Де Чеље - шојле бојле. Не ме импресионираше.
Тиаго, Поулсен и Маркизо одиграа солидно. Тиаго се опоравува од кошмарот. Се надевам дека ке го биде. Малце е физички слаб. На тоа ке треба да си поработи за домашно. Поулсен просечен. Помагаше на одбраната колку можеше. Имаше срека да не заработи црвен. Дефинитивно не е Мело ниту пак Сисоко. За замена е добар. Од овие тројца најдобро одигра Маркизо. На почетокот го немаше но потоа беше еден од двигателите и во одбрана и во напад. Јас лично сум задоволен од неговиот настап.
Диего - ЦАР!!! Од дамна не сме имале ваков играч во тимот. Мозокот на тимот. Тешко му се одзема топка, физчки е доста цврст. Се одбиваа од него како од ѕид. Дели топки, дриблинзи, пети, лобови, груди од нигде никаде како конфети. Само нека се уигра со напаѓачите, саааамо нека се уигра:zlo:. Одличен центаршут за Јакинта. Му честитам за настапот
Амаури и тој одличен. Одбраната на Киево имаше големи проблеми со него. Често беше чуван од двајца и успеваше да се ослободи во бразилски стил. Еднаш дури и четворица му се собраа. Немаше срека при стативата, а заслужи да постигне гол.
Јакинта солидно. Ја заврши својата работа и со гол го замени Дел Пиеро. Одличен удар со тиква - гол од 10ина метра со глава за победа. Во стилот на Платини
Се на се добар одигравме. Не најдобро, но со оглед на фактот дека пред некои 5-6 месеца маскотата Пелисие ни стави 3 комада ова ке го оквалификувам како добар настап.
И 2006 победивме во првото коло против Киево на домашен терен. И тогаш тешко освоени 3 бода. Стрелец Трезеге со глава.
Едит: Режисерот можеби не беше фан на Интер ама дефинитивно беше на Торино. Повеке гледав повторени ситуации од спорни одлуки него фудбал.
А да, Бранче е тој што навива за Интер