Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Ke vidame rakometarce ,mislam oti vidic ke ostane uste najmalko 3-4 godini vo junajted
Има цела година пред тоа. А и тоа е само еден предлог каде може да се заинтересире Јувентус, не е право официјално заинтересирање.
А за Видиќ не се знаи што ке се направа, парата го прави фудбалот денес, ако му се понуди добра сума зошто да не оди.
Ама Јувентус го нејке тоа, така да ..

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Побрзо би заминал во Шпанија отколку во Италија ама тоа е мое мислење, се е можно:helou:
И јас го мислам истото..Видиќ тоа го има изјавено, дека доколку некогаш го напушти Манчестер Јунајтед, тогаш би отишол во Шпанија..

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]I feel very proud to be compared to Zidane and Michel Platini. They are examples for me and I know there is a lot to be done for Juve,” said the Brazilian.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]I am trying to learn from Alessandro Del Piero, who is a legend of this club. He has been at Juve for 17 years and can give me wise advice, teaching me how to enter into the history of this side.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Juve are always among the favourites for the Scudetto and must not fear anyone. I am not interested nor worried by Inter and Milan, we should not set ourselves limitations.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The Bianconeri can also help me to win back my place in the Selecaо-said Diego[/FONT]
„Се чувствувам многу горд да бидам споредуван со Зидан и Мишел Платини. Тие се примери за мене , и знам дека има уште многу за биде добро за Јуве. Јас се трудам да учам од Алесандро Дел Пиеро, кој е легенда на овој клуб. Тој во Јуве е 17 години, и може да ми даде мудри совети, и да ме научи како да влезам во историјата на овој клуб. Јувентус се секогаш помеѓу фаворитите за Скудетото и мора да не се плашат од никој. Јас не сум заинтересиран, и не сум загрижен од Милан и Интер, и ние не треба да си поставуваме лимити. Бјанконерите можат да ми помогнат да си го вратам моето место во Бразилската репрезентација - Диего линк

A Галијани, изјави дека Де Чеље е играч на Јувентус и дека нема шанси да дојде во Милан..

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
И јас го мислам истото..Видиќ тоа го има изјавено, дека доколку некогаш го напушти Манчестер Јунајтед, тогаш би отишол во Шпанија..

„Се чувствувам многу горд да бидам споредуван со Зидан и Мишел Платини. Тие се примери за мене , и знам дека има уште многу за биде добро за Јуве. Јас се трудам да учам од Алесандро Дел Пиеро, кој е легенда на овој клуб. Тој во Јуве е 17 години, и може да ми даде мудри совети, и да ме научи како да влезам во историјата на овој клуб. Јувентус се секогаш помеѓу фаворитите за Скудетото и мора да не се плашат од никој. Јас не сум заинтересиран, и не сум загрижен од Милан и Интер, и ние не треба да си поставуваме лимити. Бјанконерите можат да ми помогнат да си го вратам моето место во Бразилската репрезентација - Диего линк

A Галијани, изјави дека Де Чеље е играч на Јувентус и дека нема шанси да дојде во Милан..
Јас ќе се мрднам ако отиде во Милан огромен талент е кој не смее да се изгуби поготово во ривалот.После она што се деси со Инзаги ова ќе биде друга грешка

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Јас ќе се мрднам ако отиде во Милан огромен талент е кој не смее да се изгуби поготово во ривалот.После она што се деси со Инзаги ова ќе биде друга грешка
Како да не грешка продажбата на Инзаги, па ако не го продадовме него Трезеге никогаш немаше да биде она што е сега . . . јас мислам дека тоа беше одличен потег на управата тогаш.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Како да не грешка продажбата на Инзаги, па ако не го продадовме него Трезеге никогаш немаше да биде она што е сега . . . јас мислам дека тоа беше одличен потег на управата тогаш.
А виде ли колку гола даде Инзаги за Милан од кога си отиде од Јуве а колку даде Трезеге?сега е дупка Трезеге беше на времето добар еден период и го мачеа повредите.Според мене Инзаги е најголем предавник во исоријата на Јуве како и да е управата знае зашто го продаде.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
А виде ли колку гола даде Инзаги за Милан од кога си отиде од Јуве а колку даде Трезеге?сега е дупка Трезеге беше на времето добар еден период и го мачеа повредите.Според мене Инзаги е најголем предавник во исоријата на Јуве како и да е управата знае зашто го продаде.
Трезеге за Јуве вкупно има дадено 160 гола, а Инзаги за Милан 116..Бројките сами по себе говорат кој бил поуспешен..
Според СпортМедиаСет, формацијата за вечерашниот натпревар:
Juventus (4-3-1-2): Buffon; Grygera, F.Cannavaro, Chiellini, Salihamidzic; Camoranesi, Poulsen, Marchisio; Diego; Amauri, Del Piero. A disposizione: Manninger, Zebina, Legrottaglie, Molinaro, Tiago, Trezeguet, Iaquinta. All.: Ferrara
:juve:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Juventus (4-3-1-2): Buffon; Grygera, F.Cannavaro, Chiellini, Salihamidzic; Camoranesi, Poulsen, Marchisio; Diego; Amauri, Del Piero. A disposizione: Manninger, Zebina, Legrottaglie, Molinaro, Tiago, Trezeguet, Iaquinta. All.: Ferrara
Најдобрата формација што ни е моментално на располагање. Ми се свиѓа што Поулсен е во стартните 11, ни треба таков играч (дефанзивно настроен средишњак) во формацијава. Мило ми е и што Брацо е на левата бековска позиција, а не Молинаро. Одиме на победа вечер! :шампион:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Најдобрата формација што ни е моментално на располагање. Ми се свиѓа што Поулсен е во стартните 11, ни треба таков играч (дефанзивно настроен средишњак) во формацијава. Мило ми е и што Брацо е на левата бековска позиција, а не Молинаро. Одиме на победа вечер! :шампион:
Поулсен мора да биде во стартните 11, бидејќи тој е единствениот ДМФ кој моментно го има на располагање Чиро..

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Поулсен мора да биде во стартните 11, бидејќи тој е единствениот ДМФ кој моментно го има на располагање Чиро..
Знам де, затоа и викам дека тој треба да игра. Имаше негде се спомнуваше Камо - Маркисио - Тиаго, па затоа...

Иначе на големо се шушка дека Јуве ќе земе бек до крајов на трансфер роков, а дека Де Чеље ќе остане и во тој случај.. Се шпекулира околу Гросо и Рафина. Едни викаат дека Гросо е поблизу одколку Рафина, а од друга страна, Кориере дело Спорт јавува дека имало блиц средба на Секо со директорите на Шалке во Германија...

Не знам колку се релевантни информацииве после изјавите на нашиве дека трансфер пазарот е завршен за нас, но се надевам дека ќе земеме бек до крајот на август...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Знам де, затоа и викам дека тој треба да игра. Имаше негде се спомнуваше Камо - Маркисио - Тиаго, па затоа...

Иначе на големо се шушка дека Јуве ќе земе бек до крајов на трансфер роков, а дека Де Чеље ќе остане и во тој случај.. Се шпекулира околу Гросо и Рафина. Едни викаат дека Гросо е поблизу одколку Рафина, а од друга страна, Кориере дело Спорт јавува дека имало блиц средба на Секо со директорите на Шалке во Германија...

Не знам колку се релевантни информацииве после изјавите на нашиве дека трансфер пазарот е завршен за нас, но се надевам дека ќе земеме бек до крајот на август...
1. Формацијата беше добра. Мислам за оние шо се сега расположливи е најдобрата. Можеби можи да се игра и со Тиаго место маркизио (зависно од формата) како и Молинаро (назад). Лани имаше напредок па ме интересира како ќе се покажи сезонава.
2. Шалке. Исто имаме шпекулации дека сме заинтересирани и за Ракитич од Шалке. Макар шо сметам дека не ни е потребен (т.е. знајте дека имаме гужва на средина не морам да повторвам).
3. Дали знајте колку е сериозна повредата на Зебина. Мислам дека тука ќе треба освежвање ако е истата од лани.
4. Повелете еден сајт за споделвање линкови со рејтинг. Па ајде до нас е да го напрајме да доминираат теми за Јуве http://crno-belo.appspot.com/
Засега логин само со гмаил акаунти

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
1. Формацијата беше добра. Мислам за оние шо се сега расположливи е најдобрата. Можеби можи да се игра и со Тиаго место маркизио (зависно од формата) како и Молинаро (назад). Лани имаше напредок па ме интересира како ќе се покажи сезонава.
2. Шалке. Исто имаме шпекулации дека сме заинтересирани и за Ракитич од Шалке. Макар шо сметам дека не ни е потребен (т.е. знајте дека имаме гужва на средина не морам да повторвам).
3. Дали знајте колку е сериозна повредата на Зебина. Мислам дека тука ќе треба освежвање ако е истата од лани.
4. Повелете еден сајт за споделвање линкови со рејтинг. Па ајде до нас е да го напрајме да доминираат теми за Јуве http://crno-belo.appspot.com/
1. Тиаго се врати од повреда, до некни беше несигурно и тоа дали ќе биде и повикан на дуелот, и не е баш 100% фит, и затоа се најавува дека Тиаго ќе го почне натпреварот од клупа..
2. Евентуалната блиц средба на Секо со челниците на Шалке, мислам дека била за Рафиња, а за Ракитич постоеа шпекулации кога не се знаеше уште кој ќе биде заменикот на Павел Недвед, но Диего беше изборот на Јуве..
3. Зебина има повреда на ахиловата тетива, според информациите не е сериозна повредата, но поради претпазливост ќе го пропушти мечот против Киево..

Па со оглед на тоа дека Зебина се повреди (не е сериозно), не треба да се остави на случајноста, бидејќи ако Зебина не е тука, Григера не е човек кој може да одговори на предизвикот цела сезона да ја покрива десната бековска позиција..

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Тиаго мислам дека не е 100% подготвен, тукушто се врати од повреда. Мислам дека подобро е со Маркисио да се стартува вечерва.

А кога веќе го спомна Ракитич, не би било лошо догодина да го земеме, со оглед на тоа што Каморанези не е веќе толку млад колку што беше, а Ракитич не е многу скап, а е одличен фудбалер без сомнение. Ама во моментов, сепак, приоритет мислам дека ни е бек (Рафина, Гросо...).

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Најдобриот трансфер потег е продажбата на Инзаги, се сеќавам кога го шитнаа се радував како да сме освоиле ЛШ. Извадокот од весник во кој пишува дека Инзаги си отишол од Јуве уште ми стои закачен на ѕид :)

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Не си следел фудбал како што треба изгледа последниве 8 години али ај нема врска.

Мора да купиме десен бек, имам чувство дека со Зебина ќе биде исто како и последниве 3 сезони, повредите ќе го одалечат од терените а само со Григера цела сезона не може да играме, такашто Секо и покрај тоа што одлично работеше летово, завршија и оваа задача ќе те замолам во има на сите навивачи на Јувентус. :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom