БОГ - Промашената хипотеза

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
ало размисли логички како може се можниот и оној кој се знае што ке биде нели тоамуе во божествениот план и тој се создал да незнае што ке направи сатаната па логички е нели сатаната да бил дел од тој план и е создаден со цел да нанесува болка и зло а кој го создал него ги создал и болката и злото

‘‘Господи зошто не не создаде рамни на тебе?‘‘ Нели цел муабет води кон тоа, вие патите од гревот под кој подпадна целото човештво сакате да бидите рамни на него за да ги сватите работите што тој ги прави. Сакате да бидите Богови тоа е проблемот со вас. Бог нас не создал како таква креација доволно да го сватиме неговото постоење до одредена граница но сме ограничени во осознавањето на неговите планови и творења . Вие сакате да се натпреварувате со бога, простете но само сте луге кои не умеат да објаснат од каде доага една најобична мисла а не пак од каде доаѓа постоењето и творењето на Бог.

не ма, не патам јас да бидам ко Бог, скраја да е
јас само сакам се да биде убаво
(често страдам поради сочувството со оние кои страдаат бетер од мене)

не ма, не патам јас да бидам ко Бог, скраја да е
јас само сакам се да биде убаво
(често страдам поради сочувството со оние кои страдаат бетер од мене)
лугето можат да направат да биде убаво ама нејкат мораш да сватиш дека има мизантропи и филантропи а првите драстично се помногубројни. Не обвинувај го бог за срањата кој самиот човек ги прави ти можеби имаш чуство кое се нарекува емпатија и кое е днеска баш ретко но ти не си директор на голема корпорација која може да издвои суми на пари кои ја помагнат економијата во земјите од третиот свет. Тие ги мразат лугето и се проклети фанатични јудео масонски копилиња кои еднашка треба да бидат разоткриени. Виновни се тие, тие ја прават секоја војна секое страдање и болка и секоја солза на невино дете, зборуваат мир а фрлаат бомби. Размисли малку реално за ситуацијата во светот.

лугето можат да направат да биде убаво ама нејкат мораш да сватиш дека има мизантропи и филантропи а првите драстично се помногубројни. Не обвинувај го бог за срањата кој самиот човек ги прави ти можеби имаш чуство кое се нарекува емпатија и кое е днеска баш ретко но ти не си директор на голема корпорација која може да издвои суми на пари кои ја помагнат економијата во земјите од третиот свет. Тие ги мразат лугето и се проклети фанатични јудео масонски копилиња кои еднашка треба да бидат разоткриени. Виновни се тие, тие ја прават секоја војна секое страдање и болка и секоја солза на невино дете, зборуваат мир а фрлаат бомби. Размисли малку реално за ситуацијата во светот.

Ало до кога со овие демагогии? Ако бог створил се и сее дел од тој божји план значи се ова погоре што го пишуваш е дело на тој бог,па нели се што се случува и се што во иднина кесе случува е дел од божјиот план.едноставно според вас она имигинарноно типче ми изгледа за преголем садист

Ало до кога со овие демагогии? Ако бог створил се и сее дел од тој божји план значи се ова погоре што го пишуваш е дело на тој бог,па нели се што се случува и се што во иднина кесе случува е дел од божјиот план.едноставно според вас она имигинарноно типче ми изгледа за преголем садист

А што е тоа „демагогија„? Објасни го изразот филолошки, семиолошки, етимолошки, семантички и лингвистички и таму ќе се најдеш себе си и своите постови...

Не заборавај дека тука умешува прсти и ѓаволот , имено нели тоа е војната што се води на небото , така да сам го избираш патот дали ке бидеш добар или зол. :smir:

Ке треба да се вика THE BIG BANG GOD BANG BADA BING . :)

Их, почнувам да размислувам да си го сменам никот у God.BangedUSaLL <3 XD

Ontopik: И бигбенгот е исто теорија ко шо е Господ..

Ѓаоло умеша прсти ах анасана
а госпо свиреше на шупелка...

Ѓаоло умеша прсти ах анасана
а госпо свиреше на шупелка...

Дали свирел на шупелка или му маал саксофон на Ѓаолот тоа уште нее утврдено и докажано,ама само едно немие јасно како може суштество бедно како ѓаволот да работи против семоќно битие како господ,па нели овој може само да помисли и Ѓаоло никогаш да не постоел и никому ништо пошо нели баткава е се присутен во времето и просторот , па многу лесно може да се врати кога го создал Луцифер и да не го направи тоа а пошо е семоќен нема да има никакво вијание неговото непостоење врз ништо хм само си размисувам дали не го остава зада имаат поповиве на кого да ја префрлаат целата кривица

da, za toa e
demek bog niso on semoken za ukras
a sve bil kriv gaolo
pa znaat li oni deka togas ispaga deka satanata e ustvari praviot i najjak bog
ako site nesreeki vo svetot se bozja volja
togas praviot i vistinski bog e satan!

da, za toa e
demek bog niso on semoken za ukras
a sve bil kriv gaolo
pa znaat li oni deka togas ispaga deka satanata e ustvari praviot i najjak bog
ako site nesreeki vo svetot se bozja volja
togas praviot i vistinski bog e satan!

да бе гледаш не сум помислил на тоа знаеш дега тој господ може да има дијагностицирано поделена личност или како шобисе рекло мултиперсоналност па кога конечно ке дојде:pos2: овие веррнициве го видат онаков каков шого замислуеле плус со рогчиња:vozbud:

‘‘Господи зошто не не создаде рамни на тебе?‘‘ Нели цел муабет води кон тоа, вие патите од гревот под кој подпадна целото човештво сакате да бидите рамни на него за да ги сватите работите што тој ги прави. Сакате да бидите Богови тоа е проблемот со вас. Бог нас не создал како таква креација доволно да го сватиме неговото постоење до одредена граница но сме ограничени во осознавањето на неговите планови и творења . Вие сакате да се натпреварувате со бога, простете но само сте луге кои не умеат да објаснат од каде доага една најобична мисла а не пак од каде доаѓа постоењето и творењето на Бог.

Оние кои не веруваат, нека го прочитаат погорниот пост уште неколку пати, може ќе им текне...

Нимо, велиш „Бог-промашена хипотеза„? Ми се чини дека темата ти е целосно промашена...

ne e promasena tema:helou::helou::helou::helou:metodite se logicni i konzistentni
jas poveke ja svakam religijata kako eden vid na etika-ako ne i osnova na nea
NO NE KAKO FAKT DEKA POSTOI BOG-toa ne e dokazano a SVESTA ne uci da ne veruvame vo toa sto ne e dokazano:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom