ајде да се консултираме ,глеам некако умре темава,а деновиве некако е жешко у поглед на оваа тема.и fluor i dyncorp се во скопје.се јавуваат за интервју .исто да не ги заборавиме и mpi i ressals кои се во куманово.ако има некој кој бил на интрервју нека пише.ја бев кај овие у куманово и поминав кај двете ,чекам меил.ајде да ја оживееме темава,да видиме искуства.инаку овие двете од кумановосе дилери на дункорп и мене многу малку ми понудија.17800 долари на годишно ниво.
Овие последни 2-3 месеци секакви опции има.
На едно другарче му дале тест за проверка на англискиот, братучед ми усно бил на интервју, додека за еден друг јас зборував во негово име по телефон на интервју во Америка. Солидно знаење на англиски и поминуваш. Инаку, највеќе викаат од ДинКорп, Флуор многу послабо.
Друго, многу луѓе отидоа со потврди за работно искуство а да не работеле таму. Најмногу Кумановци отидоа за во кујна, ама сега не се бара тоа, најбарани се општ работник и за на бензинска пумпа.
Платите се помали отколку што беа порано, едно другарче отиде за 13.000 годишно да работи во теретана, бензинска пумпа ти е некаде 23-25.000, за клима е нешто повисока.
Ја не би идел па што сака нека е, ама преку 1000 Кумановци се веќе таму, а застрашувачки е бројот на оние кои се навлезени во процесот или сакаат да идат. На секој чекор во Куманово се гледа резултатот од ова, никнуваат нови модерни згради, а кафаните се полни со луѓе.