Скандалозен упад во независноста на медиумите

Сладналозен упад во независноста на медиумите?

А што е тоа „независноста“? Некоја посебна просторија во редакцијата на весникот?

upagjanje vo slobodata na mediumite od strana na sistemot. :toe:

На кој начин е „упаднато“ во било што?

Башка, не сте ваљда до толку мајку му...Ако сака Грујо или било кој да дознае за новинарите во одреден весник кои се што се....сигурно нема да се јавуваат во редакцијата туку ќе му се јават на Мијалков...

Izgleda Protugjer kje im kazhuva deka tuzhbite povtorno kje gi aktiviraat po izbori dokolku ne prekinat da ja "kodoshat" vladata i da stavaat sopki vrz prerodbata.Pu pu ne vazhi kje dojdi.

Беден обид да се оцрни владата.
Пази се јавувале да им дадат список на новинари:tapp::tapp:...
Ај нарачај тамо од тоа штабот друга прикаска оваа не запали...следејча

а на Гwујо многу му е тешко да му се јави на Мијалков па мора да ги моли у дневник информации да му дадат! како не... абе многу провидни финти имаат овие од дневник! само они ја критикуваат владата па само нив им побарале информации? идиоти! па кога лажат нека лажат ко што треба а не со вакви ефтини фори!

Беден обид да се оцрни владата.
Пази се јавувале да им дадат список на новинари:tapp::tapp:...
Ај нарачај тамо од тоа штабот друга прикаска оваа не запали...следејча

му имаат по пошта пратено па додека да стигне ќе почекаме до утре

На кој начин е „упаднато“ во било што?

Башка, не сте ваљда до толку мајку му...Ако сака Грујо или било кој да дознае за новинарите во одреден весник кои се што се....сигурно нема да се јавуваат во редакцијата туку ќе му се јават на Мијалков...
A seto toa da se slucuva radi nekakva cel so doza na predupreduvanje, a?

Ако Дневник лажат (а верувам во нивната професионалност па сигурно разговорите се снимени) Владата може да ги демантира многу лесно плус да им опне тужба за клевета и што-ти-знам-јас.
Симнете ги портокаловите наочари за момент и размислете зошто владата би се јавувала низ редакции на медиуми и би барала имиња и презимиња на новинари? Ете, само ова одговорете ми. Зошто би го направиле тоа?

По изборите ќе имаме период кога цела Македонија ќе биде ДПМНЕ,би било убаво за слоган да го искористат “ДПМНЕ за Македонија-Македонија за ДПМНЕ“,со оглед на толку високиот рејтинг каков што имал само Хитлер од 1934-1940,не е ни чудо што имаме вакви медиуми.Разликата е во тоа што овој успеал да ги обедини Германциве како никој пред него,па медиумите и не е битно колку биле зависни или независни. :smir:

Разликата е во тоа што овој успеал да ги обедини Германциве како никој пред него
Е ај да видиме дали ова „пастиров“ ќе си обедини ОФЦИТЕ.

Ако Дневник лажат (а верувам во нивната професионалност па сигурно разговорите се снимени) Владата може да ги демантира многу лесно плус да им опне тужба за клевета и што-ти-знам-јас.
Симнете ги портокаловите наочари за момент и размислете зошто владата би се јавувала низ редакции на медиуми и би барала имиња и презимиња на новинари? Ете, само ова одговорете ми. Зошто би го направиле тоа?

Panikata vo DPMNE raboti.Da napraveshe vakvo neshto SDSM dosega dpmneovcite i "nevladinata" (Glasot na Svetlinata) kje go zapalea Skopje.

ЕУ и ММФ се новинари и весници?:icon_lol::icon_lol:

Ne ama i niv gi ima vo Dnevnik kako protiv Vladata :) Ne svakjash ama ok e ne ti zameruvam :)

ЕУ и ММФ се новинари и весници?:icon_lol::icon_lol:

Дали ја знае тој воопшто кратеницата на ММФ е дискутабилно...

Е ај да видиме дали ова „пастиров“ ќе си обедини ОФЦИТЕ.

Ќе биде... милум или силум

ovcijpgap3.jpg

Ne ama i niv gi ima vo Dnevnik kako protiv Vladata :) Ne svakjash ama ok e ne ti zameruvam :)

Сфатив, само се нашалив малку, не сфаќај одма озбилно. Интересна беше формулацијата на реченицата.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom