K
KomitaMKD
Гостин
А од каде знаеш на кој факултет е запишана.Во Прилеп и Битола ги има сите факултети???Па колку што се разбирам јас од географија...прилеп битола охрид се поблиску од скопје
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А од каде знаеш на кој факултет е запишана.Во Прилеп и Битола ги има сите факултети???Па колку што се разбирам јас од географија...прилеп битола охрид се поблиску од скопје
Повеќе од јасна ми е приказната за Југославија, а која е причината за Скопје да биде главен или незнам каков град не ми е јасно од каде потекнува. Само знам дека она скопје што пред земјотресот беше умре! Потоа Скопје прерасна во село.Оди, види златен. Не не, не е за срамота, нека си биде така. Ти реков, во споритвно твоите немаше да има кај да работат. Скопје е направен вештачки да биде центар, како што во Југославија вештачки акцентот се ставаше на Белгард и на Србија воопшто. Затоа на Словенците им прекурчи, зошто со нивната територија и население, финансираа 30 посто. Направи ја паралелата со тоа што ти го кажав прееска за Источна Македонија денес.
Да не се разбереме погрешно, јас сум родена во Скопје и таму пораснав. Поголемиот дел од пријателите ми се од таму, семејството ми е таму, дечко ми е таму... И никогаш, ама баш никогаш друг град не сум чувствувала како дома, дури ни сега кога технички живеам на 1000 и кусур километри. Ама муабети дека секој кој не е три генерации наназад со тапија скопјанец не е добродојден во градот, прават да сакам да го повратам и онака одвратното суши што го јадев прееска.
Мора КИМ да се затвори зашто не учам јас на него... А од Скопје се водам. Тих, како не сфатив до сега!
Едноставно мисли дека таму има подобри услови.Ти еве да речеме дека си од карпош и сега оди на факултет во карпош не смееш во центар дедо му на некој го градел тој факултет....Повеќе од јасна ми е приказната за Југославија, а која е причината за Скопје да биде главен или незнам каков град не ми е јасно од каде потекнува. Само знам дека она скопје што пред земјотресот беше умре! Потоа Скопје прерасна во село.
Само едно не ми е јасно зашто би студирал во странство кога и тука имаме факултети? Освен ако не е некој факс за медицина па да немаме некои си смерови кои ги има таму.
А од каде знаеш на кој факултет е запишана.Во Прилеп и Битола ги има сите факултети???
Јас кога се запишав немаше факултет во мојот град, факултет во мојот град се отвори оваа студиска година. И?Грешка си напраила бедејки не си се запишала во родниот град...плаќаме за отварање на факултети по градовите кој подоцна пропаѓаат од вакви како тебе
Дедо ми го правел нацрт планот за изградба на О.У. 11 Октомври во Скопје ко за информација
А што е со 40% од битолчаните и 20% од штипјаните кои студираат на мојот факултет а истиот го имаат до гзот?А што не те нервират тебе?
Еве јас сум од Струга, овде има фон. Ко прво не ни сакам на приватен( си кажа сам и зошто), ко второ го нема тоа што јас го учам сега во Скопје. И што требеше, да не одам на факс и да си работам келнерка?
Pa ne znam ama ne mora da ja osuduvas i da i kazes da odi vo Bitola a ne si siguren dali tamu ima takov fakultetАј ти пошто многу знаеш кажи ми на кој е запишана па да проверам дали има или нема
Па колку што се разбирам јас од географија...прилеп битола охрид се поблиску од скопје
Забрането е да студираат во скопје????А што е со 40% од битолчаните и 20% од штипјаните кои студираат на мојот факултет а истиот го имаат до гзот?
Дали ти се свесен/а колку луѓе студираат политички науки надвор од земјава, и тоа смерови кои кај нас постојат. Ти збори си вака. Али ќе те видев ако беше од неСкопје шо ќе збореше.Повеќе од јасна ми е приказната за Југославија, а која е причината за Скопје да биде главен или незнам каков град не ми е јасно од каде потекнува. Само знам дека она скопје што пред земјотресот беше умре! Потоа Скопје прерасна во село.
Само едно не ми е јасно зашто би студирал во странство кога и тука имаме факултети? Освен ако не е некој факс за медицина па да немаме некои си смерови кои ги има таму.
Па изгледа треба да им се забрани! Или се глупи штом така прават или немам друг логичен одговор!Забрането е да студираат во скопје????
Повеќе од јасна ми е приказната за Југославија, а која е причината за Скопје да биде главен или незнам каков град не ми е јасно од каде потекнува. Само знам дека она скопје што пред земјотресот беше умре! Потоа Скопје прерасна во село.
Па изгледа треба да им се забрани! Или се глупи штом така прават или немам друг логичен одговор!