^^Smiley^^
Broo Tal Smy Lee
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 1.045
- Поени од реакции
- 25
Епа проблемот е во тоа што САМО КАЖУВАШ а ништо не превземашНе е точно, јас многу си го почитувам градот, и секогаш со гордост кажувам од каде сум.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа проблемот е во тоа што САМО КАЖУВАШ а ништо не превземашНе е точно, јас многу си го почитувам градот, и секогаш со гордост кажувам од каде сум.
Кој бре човеку омаловажува, никогаш не сум рекла Скопски педер или шмизла, вашето е омаложување, ти се нервираш кога гледаш провинцијаци, ја не се нервирам кога Скопјани се курчаат ннасекате, а животот си го поминаа пред зградите на клупите или пред кошевите, и у случај да излезат низ град , ако и само ако искрсни некој гратис на антена и сл. Извинете вака шо на сите Скопјани се обраќам, секоја чест на исклучоците.Па да у право си тој што се самоомаловажува никогаш нема да успее некаде! А тоа што сакаш да кажеш дека јас сум целта на исмејување незнаете само колку изгледате вие смешни во нашите очи! Затоа те молам да не заклучуваш пред време. Останатото во постот не е вредно за коментар, од што произлегува:
Маус потполно е во право!Живејте во своите градови, барајте начин за напредок во него, развивај те го, градете го....како што мојот дедо го градел Скопје пред многу години, а мојот татко плаќал даноци за сеа други да одат по скопските улици, али јбгвајда ќе сватите некад дека грешите ама се плашам да не биде прекасно
А шо можам јас да превземам, да го решам глобалното затоплување, па да си ја смириш омразата или?Епа проблемот е во тоа што САМО КАЖУВАШ а ништо не превземаш
Живејте во своите градови, барајте начин за напредок во него, развивај те го, градете го....како што мојот дедо го градел Скопје пред многу години, а мојот татко плаќал даноци за сеа други да одат по скопските улици, али јбгвајда ќе сватите некад дека грешите ама се плашам да не биде прекасно
Па да у право си тој што се самоомаловажува никогаш нема да успее некаде! А тоа што сакаш да кажеш дека јас сум целта на исмејување незнаете само колку изгледате вие смешни во нашите очи! Затоа те молам да не заклучуваш пред време. Останатото во постот не е вредно за коментар, од што произлегува:
Верувај дека дедо ти не очекувал дека ќе има внук кој ќе си ги мрази сограѓаните...Ја оправдувам омразта кон провинцијалците од страна на Смајли бидејки како што напомнав условно кажано Дедо ми го градел Факултето во кој студирам, и во кој студирал кадарот кој ме обучува мене...а дедовците ваши што посеале тоа вие жнејте си сеа тоа ви е, не сте вие криви што они не мислеле за вас
А извини какво е тоа природно одржување на главен град? Тоа нешто по природен пат се дешава или..:uvo:Да, како што сега татковците на оние од Гевгелија и Струмица плаќаат даноци за да Скопје вештачки се одржува како главен град, како што тие плаќаат даноци за да има Универзитет во Скопје, а некој да им каже на нивните деца дека не се тамупожелни зошто се „провинцијалци“, како што сите пари се сконцентрирани во скопје - градот без никаква реална економија. Јас знам како е да работиш во друг град и да се обидеш да правиш нешто за него. Три пати неделно треба до Министерство во Скопје да дојдеш по некаква дозвола. Ама тоа е во ред, нели? Во тие министерства работат Скопјани и тие треба плата да земаат, ако не доаѓавме ние, лошите провинцијалци - ќе немаа ни работа ни плата. Како може да сте толку празноглави? Мора да е од тоа што Окта нема уште филтри исправни ставено, а ветрот од Миладиновци накај центар дува!
Гревотичка.
исто ИСТО! ИСТО МИСЛЕНИЦИ! ама ја за тебе го мислам тоаГревотичка.
Не е точно, јас многу си го почитувам градот, и секогаш со гордост кажувам од каде сум.
За тебе туризам и едукација е исто така?Верувај дека дедо ти не очекувал дека ќе има внук кој ќе си ги мрази сограѓаните...
Значи од каде толкава себичност не разбирам?! Па нели и скопјаните идат во Охрид на одмор бе? Шо бараме таму ние од Скопје, кога тоа таму е градено години наназад? Шо се они криви нас да не гледаат, кога некој не мислел да направи така убаво езеро во близина на Скопје...Оу чекај малку НЕ СЕКОГАШ ЧОВЕКОТ Е ОНОЈ КОЈ ОДЛУЧУВА КАКО СЕ ОДВИВААТ РАБОТИТЕ...Верувај дека за тие во помалите градови, луѓе се откажуваат од леб само за да ги си задоволат потребите на децата, и таму во тие градови и те како се мисли повеќе на поколенијата. Не за џабе во помалите градови помеѓу чуѓето постои повеќе љубов и разбирање. За разлика од ова Скопје кое вие го направивте нешто совршено во споредба со другите градови, каде поради Х причини брат со брат не сакаат очи да се видат.
Ако сме од Скопје не значи дека сме суперипорни. И те како имаме да учиме од провинцијалците (ми се згади веќе да го употребувам изразов, како да зборам за посебен вид на луѓе)
Па тогаш шо бараш у Скопје...има една анегдота која кружи низ скопје која вели: провинцијалките доаѓаат во Скопје и одма бараат дечко за мажење кој ќе го лажат со тоа што ќе му дадат од прва...со исклучоци секако
А извини какво е тоа природно одржување на главен град? Тоа нешто по природен пат се дешава или..:uvo:
Верувај дека дедо ти не очекувал дека ќе има внук кој ќе си ги мрази сограѓаните...
Значи од каде толкава себичност не разбирам?! Па нели и скопјаните идат во Охрид на одмор бе? Шо бараме таму ние од Скопје, кога тоа таму е градено години наназад? Шо се они криви нас да не гледаат, кога некој не мислел да направи така убаво езеро во близина на Скопје...Оу чекај малку НЕ СЕКОГАШ ЧОВЕКОТ Е ОНОЈ КОЈ ОДЛУЧУВА КАКО СЕ ОДВИВААТ РАБОТИТЕ...Верувај дека за тие во помалите градови, луѓе се откажуваат од леб само за да ги си задоволат потребите на децата, и таму во тие градови и те како се мисли повеќе на поколенијата. Не за џабе во помалите градови помеѓу чуѓето постои повеќе љубов и разбирање. За разлика од ова Скопје кое вие го направивте нешто совршено во споредба со другите градови, каде поради Х причини брат со брат не сакаат очи да се видат.
Ако сме од Скопје не значи дека сме суперипорни. И те како имаме да учиме од провинцијалците (ми се згади веќе да го употребувам изразов, како да зборам за посебен вид на луѓе)
Дали тоа те сфаќам јас тебе?Ја оправдувам омразта кон провинцијалците од страна на Смајли бидејки како што напомнав условно кажано Дедо ми го градел Факултето во кој студирам, и во кој студирал кадарот кој ме обучува мене...а дедовците ваши што посеале тоа вие жнејте си сеа тоа ви е, не сте вие криви што они не мислеле за вас