Скопје и скопјани наспроти останатиот дел од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
leleeeeeeee sto napravivte od temava ej...
narode site sme luge ne e bitno dali od drug grad ili ne aman

Добре бре смајли ко прво не знајш ни шо да кажиш, на огромен пост со факти и прашања ти одговараш со хаха браво, победив или што знам ти јас. Ако имаш нешто интересно да кажеш кажи. Убо се одјави Дивајн, шо да се замара со вакви ко тебе. Толкава омраза кон тие што студираат во друг град. Што кур тебе тоа ти смета? А ако го нема во нивниот град тоа што сакаат да го студираат, ај нека не одат на факс ако не. Боже сачувај.
Тој што не ме читал во предходните постови ке пишува вакви глупости. Нема да се повторувам. А тоа за постот на Анастазија е далеку од факт

Најсмешно е делба по градови.Па сите сме македонци па дали сме од Битола или од Скопје не е важно,остај те што ми пишува во потпис(тоа не се важи)!

Не кажувај вицови. И јас се нервирам кога гледам еден тон провинцијалци на факс! Па добро шо бараат тука кога си имаат исти факултети посебно тие од Битола и Штип. Само работата е во тоа што вие мислите дека во животот ќе успеете ако се преселите у Скопје или ако се вработите тука или омажите т.е. ожените, а како прво плукате по сите скопјани. Па кој ќе ве сака како такви бе златен?

Дај објасни ми зашто те нервираат провинцијалците на факс, шо па тебе ти прават они?

Најсмешно е делба по градови.Па сите сме македонци па дали сме од Битола или од Скопје не е важно,остајте што ми пишува во потпис(тоа не се важи)!
хаха ЅВЕР! Го поштувам човеков камо сите да беа вакви како него! Ти давам рака за постов!

Дај објасни ми зашто те нервираат провинцијалците на факс, шо па тебе ти прават они?
во цитатот е објаснето ако си паметен/на ќе заклучиш ;)

Тој што не ме читал во предходните постови ке пишува вакви глупости. Нема да се повторувам. А тоа за постот на Анастазиај е далеку од факт

Анастазиај те гледа накриво. Дете, ти урочено да не си? Нели ти кажаа еден чорап наопаку да облекуваш? Свесно си дека два три поста погоре рече дека ме мразиш?:) Добро, да ти онадам мајката градска, сфаќаш дека мразење е можеби малку пресилен збор и дека алудира на некој така... Солиден проблем? Јас не сум во Скопје, не се секирај за мене... И да бев немаше да ти бидам никаква опасност, не би конкурирале никогаш на истите места за работа - мислам дека не го делиме истото ниво на квалификации, бар по ова што го читам... Ама не ми е јасно дали сфаќаш дека си цел на ремет во темава. Ти си стереотипот за празноглаво скопско дете кое мама и тато ќе го туркаат низ животот... Од оние кои не знаат две реченици да склопат, по цел ден се по кафиња и обично се викаат Сале:)))

Ајде ви се молам вратете се на темата, без лични навреди и препукувања...Да не ја уништуваме и онака интересната тема...
онтопик: Заборавете веќе кој од каде е, сите сме луѓе. само што некој вреди повеќе а некој помалку...

хаха ЅВЕР! Го поштувам човеков камо сите да беа вакви како него! Ти давам рака за постов!

во цитатот е објаснето ако си паметен/на ќе заклучиш ;)

Просветли ме :pipi:
И Македонија не е Штип и Битола, не секаде има факултети, шо треба, да се образоваат само Скопјани за да не ви пречиме, а и незнам зашто се трудам да ти објаснам нешто, ако сакам и ќе се преселам овде и ќе правам шо сакам, а ти можеш да се нервираш шо гледаш провинцијалци, ја тебе нема ни да те приметувам :pos:

Анастазиај те гледа накриво. Дете, ти урочено да не си? Нели ти кажаа еден чорап наопаку да облекуваш? Свесно си дека два три поста погоре рече дека ме мразиш?:) Добро, да ти онадам мајката градска, сфаќаш дека мразење е можеби малку пресилен збор и дека алудира на некој така... Солиден проблем? Јас не сум во Скопје, не се секирај за мене... И да бев немаше да ти бидам никаква опасност, не би конкурирале никогаш на истите места за работа - мислам дека не го делиме истото ниво на квалификации, бар по ова што го читам... Ама не ми е јасно дали сфаќаш дека си цел на ремет во темава. Ти си стереотипот за празноглаво скопско дете кое мама и тато ќе го туркаат низ животот... Од оние кои не знаат две реченици да склопат, по цел ден се по кафиња и обично се викаат Сале:)))

Колку убаво објаснато. Смајли, ова е твојата иднина, со таквото твое размислување, џабе ја носиш таа на рамената.

И после не не бидувало...

Eпа вака...прво да не бидам погрешно разбран, не сакам да паметувам или да се праам над вас или нешто слично (да бев попаметен немаше сега да дебатирам тука него на друго место),по читање на целата тема дојдов до заклучок кој сакам ви го кажам на вас членови на форумов од сите други градови (без Скоје) една работа т.е. ваша заедничка особина е дека:
ПРОВИНЦИЈАЛЦИТЕ НЕ ГИ САКААТ И НЕ ГИ ПОЧИТУВААТ СВОИТЕ ГРАДОВИ

Гратчињата во кои израснавте, живеевте 18 години, морам да признаам се прекрасни, со свои убавини и квалитети (некои повеќе некои помалце), меѓутоа се повеќе сме сведоци на изумирање на помалите места (Радовиш, Мак.Каменица, Кратово, Кичево, Кочани....) поради намалениот наталитет во нив...причината лежи во жителите односно "Граѓаните" условно ќе ги наречам кој живеат на овие места....Секако дека и решението е кај нив...Неможете да очекувате брак од Охриѓанец и Струмичанка да остават поколение во Штип...мислам:kesa:

Мое мислење е дека, да си ги сакавте вашите градови, села, бар со 30% од тоа колку што се борите за нив на форумов, како прво немаше да ги напуштате (Мене на пример ми е убаво во мојот град и не го напуштам), втора работа која ќе ја добиевте ќе беше животот во вашиот град преку цела недела, а не само за викендите кога сите си одите дома, по неделата помината нормално во Скопје...ие уште ред други работи кои би ги добиле само ако се погрижите сами за тоа, но како што гледам не сте заинтересирани...па тоа си е ваше

И не се само Гејците единствени кој сакаат Македонија да ја нарекуваат Скопје,,,богами провинцијалциве како тргнале да го шират Скопје...не е далеку времето кога Македонија ќе прерасне во Град-Држава...на жалост

Не го Фалам Скопје, а уште помалце да плукам по другите градови од единствена причина дека не е Скопје ништо поубав од нив или пак тие заостануваат премногу од него...

Живејте во своите градови, барајте начин за напредок во него, развивај те го, градете го....како што мојот дедо го градел Скопје пред многу години, а мојот татко плаќал даноци за сеа други да одат по скопските улици, али јбг :toe: вајда ќе сватите некад дека грешите ама се плашам да не биде прекасно

Па да у право си тој што се самоомаловажува никогаш нема да успее некаде! А тоа што сакаш да кажеш дека јас сум целта на исмејување незнаете само колку изгледате вие смешни во нашите очи! Затоа те молам да не заклучуваш пред време. Останатото во постот не е вредно за коментар, од што произлегува:
мислам дека не го делиме истото ниво на квалификации

Eпа вака...прво да не бидам погрешно разбран, не сакам да паметувам или да се праам над вас или нешто слично (да бев попаметен немаше сега да дебатирам тука него на друго место),по читање на целата тема дојдов до заклучок кој сакам ви го кажам на вас членови на форумов од сите други градови (без Скоје) една работа т.е. ваша заедничка особина е дека:
ПРОВИНЦИЈАЛЦИТЕ НЕ ГИ САКААТ И НЕ ГИ ПОЧИТУВААТ СВОИТЕ ГРАДОВИ

Гратчињата во кои израснавте, живеевте 18 години, морам да признаам се прекрасни, со свои убавини и квалитети (некои повеќе некои помалце), меѓутоа се повеќе сме сведоци на изумирање на помалите места (Радовиш, Мак.Каменица, Кратово, Кичево, Кочани....) поради намалениот наталитет во нив...причината лежи во жителите односно "Граѓаните" условно ќе ги наречам кој живеат на овие места....Секако дека и решението е кај нив...Неможете да очекувате брак од Охриѓанец и Струмичанка да остават поколение во Штип...мислам:kesa:

Мое мислење е дека, да си ги сакавте вашите градови, села, бар со 30% од тоа колку што се борите за нив на форумов, како прво немаше да ги напуштате (Мене на пример ми е убаво во мојот град и не го напуштам), втора работа која ќе ја добиевте ќе беше животот во вашиот град преку цела недела, а не само за викендите кога сите си одите дома, по неделата помината нормално во Скопје...ие уште ред други работи кои би ги добиле само ако се погрижите сами за тоа, но како што гледам не сте заинтересирани...па тоа си е ваше

И не се само Гејците единствени кој сакаат Македонија да ја нарекуваат Скопје,,,богами провинцијалциве како тргнале да го шират Скопје...не е далеку времето кога Македонија ќе прерасне во Град-Држава...на жалост

Не го Фалам Скопје, а уште помалце да плукам по другите градови од единствена причина дека не е Скопје ништо поубав од нив или пак тие заостануваат премногу од него...

Живејте во своите градови, барајте начин за напредок во него, развивај те го, градете го....како што мојот дедо го градел Скопје пред многу години, а мојот татко плаќал даноци за сеа други да одат по скопските улици, али јбг :toe: вајда ќе сватите некад дека грешите ама се плашам да не биде прекасно

Не е точно, јас многу си го почитувам градот, и секогаш со гордост кажувам од каде сум.

Ја оправдувам омразта кон провинцијалците од страна на Смајли бидејки како што напомнав условно кажано Дедо ми го градел Факултето во кој студирам, и во кој студирал кадарот кој ме обучува мене...а дедовците ваши што посеале тоа вие жнејте си сеа тоа ви е, не сте вие криви што они не мислеле за вас

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom