- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Идентитетот и јазикот не можат да се одбранат без соодветно исконско име на државата Македонија,тоа на сите треба да им биде јасно.Што се однесува до мојата “одбрана“ на СДС не би рекол баш толку дека ги бранам,туку само не ги напаѓам толку жестоко како владава затоа што тие се моментално “голо маде“ за просперитетот и функционирањето на оваа држава па практично не се никаков фактор кон кој треба да ги пренасочиме нашите критики и напади.Или мислиш дека Весна Бендевска има одлучувачка улога колку струја ќе увезе Македонија а Јани Макрадули е главен за 1.5 милјарди евра плати за администрацијата од буџетот па да ги напаѓам нив повеќе одколку Бесими или Славевски?Си ги смешал лончињата брату,а тука не можам да ти помогнам.![]()
ништо не сум смешал АБЦ сум те приметил во повеќето мои постови против сдс ме цитираш и застануваш во нивна одбрана, и тоа не само кај мене туку секој што ќе напише против сдс застануваш во одбрана
инаку добра опозиција е и тоа колку битен фактор за функционирањето на една држава, а тоа што ние немаме квалитетна опозиција и овие од сдс што не го сфаќаат тоа, си имаат голем проблем
а инаку до пред 3 години кога сдс беа на власт секако дека струјата и парите за администрацијата зависеа од нив па и тогаш не цветаше државава туку тонеше
сега другите се на власт па од нив зависи тоа, разбираш
а кога сме кај идентитетот, јазикот и името гледај што мисли професорката Виолета Ачковска