Има формула за тоа,
Коеф. за промискуитет = бр. на мажи кои те легнале / бр. на мажи кои пробале
:helou:
1/1=1 25/25=1
Исто е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има формула за тоа,
Коеф. за промискуитет = бр. на мажи кои те легнале / бр. на мажи кои пробале
:helou:
Ајде ќе ја прифатиме дефиницијата на Нихилиста. Е сега, јас мислам дека некои работи не се контролираат, дека некогаш може да се ,,плеснеш" со некого од чиста еуфорија, задоволство, страст, напаленост, желба за секс и ништо повеќе. А притоа да си во врска. Имам прочитано дека промискуитетноста е болест која вклучува зависност од менување на сексуалните партнери. Не можеме да споредуваме такво нешто, со ,,сексуален инцидент".
Затоа, оние кои се промискуитетни, (чувствуваат нагон и зависност кон менување на сексуален партнер, слично како што наркоманот чувствува зависност кон консумирање дрога)мислам дека треба да се обратат на психолог, кој би можел да увиди од каде потекнуваат тие своевидни фрустрации и да помогне.:smir:
Не би рекла. Од искуство на мои многу блиски пријателки.Акутното преминува во хронично. :helou:
Види... Мене може само двајца сакале да ме легнат, и притоа ме легнале, што нема да ме направи промискуитетна иако коефициентот ќе изнесува 1.![]()
1/1=1 25/25=1
Исто е?
Ајде ќе ја прифатиме дефиницијата на Нихилиста. Е сега, јас мислам дека некои работи не се контролираат, дека некогаш може да се ,,плеснеш" со некого од чиста еуфорија, задоволство, страст, напаленост, желба за секс и ништо повеќе. А притоа да си во врска. Имам прочитано дека промискуитетноста е болест која вклучува зависност од менување на сексуалните партнери. Не можеме да споредуваме такво нешто, со ,,сексуален инцидент".
Затоа, оние кои се промискуитетни, (чувствуваат нагон и зависност кон менување на сексуален партнер, слично како што наркоманот чувствува зависност кон консумирање дрога)мислам дека треба да се обратат на психолог, кој би можел да увиди од каде потекнуваат тие своевидни фрустрации и да помогне.:smir:
Хаха... Каква логичност... Некој што секој ден спие со различна девојка(а не е во врска), не е промискуитетен, а некој што има врска и му се десило да швљне на страна, е промискуитетен. Македонска работа.Само да биде појасно промискулитетот не е болест. Хиперсексуалност (која доведува до промискулитет) може да се појави кај биполарно растроените но тоа е само кај многу мал дел од лицата. Слично е и за секс зависноста но и тоа е многу мал дел од вкупните случаи на промискулитет. Да е болест или зависност треба да се исполни зависноста а тоа е да е штетно по здравјето што не е случај со поголемиот дел.
Инаку за промискулитет ти се смета имање за секс со партнер во кој не си во врска . Сепак денес таа дефиниција е малку изменета и некои сметаат дека лицата кои имаат секс со партнери кои не се во врска поголем од 7 годишно (просечна вредност на сексуални партнери на еден маж во животен век)
Хаха... Каква логичност... Некој што секој ден спие со различна девојка(а не е во врска), не е промискуитетен, а некој што има врска и му се десило да швљне на страна, е промискуитетен. Македонска работа.