Што е потешко? Вашиот тим да изгуби со кош во последна секунда или да изгуби со 30?

Кој пораз ве боли повеќе?

• Мојот тим да изгуби со кош во последна секунда.

Гласови: 78 45,9%
  • Мојот тим да биде разнесен со 30 поени разлика.

Гласови: 29 17,1%
  • Двата порази ме болат исто.

Гласови: 63 37,1%

• Вкупно гласачи
    170

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Што ќе ве боли повеќе...мене искрено двете варијанти ме болат исто.

Ако изгуби со кош во последна секунда, можам да скршам нешто и да сум изнервиран цел нареден ден, затоа што цел натпревар тука сме биле, сме се држеле и некој ти рока тројка во последна секунда.

Втората варијанта мојот тим да изгуби со 30 разлика може да значи две работи. Или мојот тим имал лош ден, или противничкиот тим го простудирал перфектно, му ги открил сите слабости и ги искористил максимално.

Нека почне дискусијата...

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Како прво пораз си е пораз.Па тоа би бил 1 разлика,или 30.Нормално потешко е кога ќе изгубиш еден разлика,бидејќи сигурно си имал шанса и да ја добиеш утакмицата.Знам како е и јас играм кошарка,па сме добивале утакмици и во последна минута,и во последни секудни,а исто така и сме губеле.
Пораз на мојот омилен тим ме боли,па макар тоа би било 1,11 или 111 разлика.:toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
шо знам исто е само шо ако изгуби со 1 во последна секунда сум имал можи цела утакмица надеж дека ќе тепаме ...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Имаш утакмици и утакмици...МЗТ губел со 1 разлика а се знаело дека ќе биде тесно па таква била и поставката кон утакмицата...Дека ќе биде неизвесно, до последна секунда не се знае како ќе заврши ...А имало па утакмици у кои сме унапред отпишани и се знае дека опасно ќе го јадеме па и пристапот кон утакмицата е таков ...Се знаело дека сме играчки послаби и многу нормално дека нема многу да се очекува од таква екипа...

Сепак мислам дека 1 разлика појше боли и појше деморализира една екипа...Сведок сум на некои Ф4 од Евролига каде што после двете полуфинанлиња едната екипа опасно го јадела а другата екипа трагични изгубила ....Во утакмицата за трето место погодувате дека тепале тие што опасно го јаделе со евидентно посилниот од себе...

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Партизан сезонава изгуби 3 утакмици со 1 разлика,мене повеќе ме боли така,отколку со повеќе разлика на пример како со Панатинаикос 18 разлика и тоа е тоа.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Кош во последната секунда, бидејќи сме се труделе цело време да играмо добро и смо биле блиску и на крајот да изгубимо :jaj:

Член од
3 јануари 2008
Мислења
167
Поени од реакции
0
Повеке боли да изгубиш во последната секунда.Си се мачел цел натпревар и во последната секунда примаш кош, а да изгубиш 30 разлика е друго бидејки знаеш дека слабо си играл и нема да ти е толку жал:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Повеќе боли мојот тим да изгуби во последна секунда, дефинитивно. Ако изгуби со голема разлика, знам дека реално биле послаби на пример, а вака да изгубиш во последна секунда и после да си каснеш од газот од мака.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
За МЗТ навивам, отрпнат сум на секој вид пораз, боли 5 минути швајц две цигари не екс, после сум ко нов :):)
Поише ме болел Рабонички со -2 него Струмица со -50, се зависи од утакмицата :P

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
У последна секунда е најтешко нешто, како планина да ти се срушила е коа ќе го примиш сув на крајот :)) ама па од друга страна, таквата победа е најслатка :)

Е ова не да боли, пече на суво :icon_lol:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Не да пече таа, после 20 разлика водство и играње најбољи баскет у живот да ти се деси тоа срање на крај стварно е тешко за живци...Памтам као копиљ изгорен за Сакраменто, не пропуштав утакмица и стално до 6 окапуев и ова кога се деси изгубив желба баскет да глеам...Али, тука сум сепак :)

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Е јас сум Лејкерс фан, и во 5 саато се дерев дома како ненормален:vozbud::vozbud:

Иначе еве како мислам јас за мислата на поголем број од фановите. Ако изгубат у последна секунда ке кажат НЕМАМЕ СРЕКА, ако изгубат 30, ке плукат по своите или едноставно ке кажат НЕМАЛЕ СВОЈ ДЕН

V

Viktoranius

Гостин
Ова најмногу боли, а уште повеќе болеше зошто бев присутен.

Во последната секунда, буквално во последната секунда ..... Самарџиев копиле.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
^ Сакав да го ставам тој клип ама ај да не ви отварам стари рани :)
Тоа беше најдоброто нешто шо сум го видел у живо, се ежам секој пат кога го гледам клипот. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom