Словени или Антички Македонци?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Станковиќу да ти се загрозит вечерата деген еден...

M

MKEUpatriot

Гостин
СДСМ го има рецептот за бранење на македонскиот идентитет како изјавата на Киро Глигоров во 1992 дека см4 словени.Иста таа мегународна заедницас во рани деведесети спроведе лустрација во своите земји и имаше извинување на жртвите на комунизмот.СДСМ како проевропска партија не го спроведе ова.Инаку Александар Македонски или Филип имаат светско значење и тие имиња се користат во многу земји.Груевски аргументирано тоа им го објасни на странците за разлика од СДСМ кои се голтаат и прифакаат без претходно да пробаатда се изборат за тоа

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Груевски: Без поделби на антички и словенски Македонци

Коментари (4)
17.02.2009 19:16

Да престанат делбите во Македонија на антички или словенски Македонци, побара денеска премиерот Груевски.
На граѓаните им е премногу што се делат и партиски, премиерот пораката ја насочи кон опозицијата.
„Македонија има само Македонци и мислам дека е крајно време политичарите да престанат да го делат народот на антички, на словенски или на не знам какви“, рече премиерот Груевски.
„Сите ние сме Македонци и сите ние треба заеднички да продолжиме да ја градиме Македонија без такви поделби. Малку му е на народот што длабоко е поделен партиски и уште како ли не, па сега уште да ги делиме на антички или на словенски Македонци“, додаде Никола Груевски.:bravo:

Опозицијата пак, ја обвини власта дека е генератор на поделбите и на изолациона политика. Таа била резултат токму на антиквизацијата.
„Сите претставници од Меѓународната заедница жестоко се противат на серијата преименување, дури и на сите последни анкети се забележува дека расте бројот на граѓани кои се противат на антиквизацијата“, изјави Емилијан Станковиќ, СДСМ.

:pusk::blabla:„Владата на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ го избра најлошиот можен начин за водење на оваа политика. Вака не се брани македонскиот национален идентитет, напротив, се загрозува“, додаде Станковиќ.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
„Македонија има само Македонци и мислам дека е крајно време политичарите да престанат да го делат народот на антички, на словенски или на не знам какви“, рече премиерот Груевски.
Im rece tupoto na politicarite, nema anticki i slovenski tuku samo Makedonci :kesa::kesa::kesa::tapp::tapp::drk::pusk:, aj be ziti majka, ja pa mislev deka sum Marsovski Makedonec :pos2::pos2::pos2:

G

grande-juve

Гостин
Im rece tupoto na politicarite, nema anticki i slovenski tuku samo Makedonci :kesa::kesa::kesa::tapp::tapp::drk::pusk:, aj be ziti majka, ja pa mislev deka sum Marsovski Makedonec :pos2::pos2::pos2:

а ти политичар си па се најде засегнат или, пораката е за комуњарите кои преку нивните медиуми сакаат да го поделат народот

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Колку што ги разбрав господата од СДС-ФИРОМ , Груевски го измисли МАКЕДОНСТВОТО, Груевски го измисли Александар Македонски, до пред три години сите сме се чувствувале Словенци...и сега наеднаш дојде Грујо и ни објасни дека и пред тој ФАМОЗЕН 6 Век имало живот на планетата...
Колку ниско паднаа не ми се верува....

Не бе ти си веројатно СЛОВЕНСКИ Македонец, а тоа ти е горе доле исто со Марсовски, можеш да бираш....

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133

Многу добро си кажа Премиерот.Да им покаже на дегените комуњарски дека Антички Македонец и Словенски Македонец не е националност.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Prestanete da se glupirate, ni se smee svetot. Znaete li kako izgledal eden anticki Makedonec i Makedonka. Sigurno ne kako Ivanov, Grujo, ljubco, Jankulovska, Dosta i comp, no ne i kako Bakojani i ciganite so mesinja i crni kosicinja od jugot.
Merka za toa kako izgleda eden anticki gen od tipot na aleksandar e Jakov od forumov. Mozebi i Vlatko Gorcev ili Mile Panika :):):)
ps. Narodot se podeli so pojavata na DPBND. KOga gi citam isto kako na bugarski forum se osekjam. Se sto ne po nivni terk e ili Srboman ili nesto-man ama ne makedonec.
Sala na strana, kakvi ste takvi ste vie simpatizerite na dpmne, jas sepak ve sakam. Vie mislite deka ste na stranata na makedonskata opcija, mladi ste, naivni, kje vi pomine.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Многу добро си кажа Премиерот.Да им покаже на дегените комуњарски дека Антички Македонец и Словенски Македонец не е националност.

На дегениве од Југославија мислиш, на Титовите пионери, на оние што преспијале неколку десетици века...
На оние за кои е сосема нормално Гејците од Африка да се гордеат со Александар Македонски, а за нас тој треба да биде забранет поим...
На оние кои го распродаваат нашиот идентитет и притова викат дека е воља на народот како што покажува и анкетата подолу, на тие дегенерици ли мислиш...?

Длабока поделба по етничка линија меѓу Македонците и Албанците во земјава по сите клучни прашања, покажало опсежното истражување на меѓународната „Галуп“ направено минативе неколку месеци.
Само 3% од Македонците се согласни да се смени името на државата за да влеземе во НАTO и ЕУ, за разлика од 69% од македонските Албанци.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Галуп ја откриле Америка.Браво за нив.

M

Mario Gómez

Гостин
Античките македонци постоеле од секогаш и кога дошле Словените се измешале со нив јас се чуствувам како Македонец што го сака и Александар и сите нашти борци за турско ослободување..Барем јас!!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Античките македонци постоеле од секогаш и кога дошле Словените се измешале со нив јас се чуствувам како Македонец што го сака и Александар и сите нашти борци за турско ослободување..Барем јас!!

Престани да се делиш и да шириш неедниство и омраза....
Александар не смееме да го сакаме, ниту пак да се чувствуваме како потомци на Античките Македонци...бидејки во спротивно сме ВМРОвци...и ја делиме Македонија и Македонците....

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
не сум свесен сто да коментирам по денешната изјава на грујо на која сорта македонци припагаме.до вчера тврдеше дека сме антички, денес негира, ке гради највисок споменик на аце, во тотална збунка сум јас или тој... барам помош помагајте :uvo:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
не сум свесен сто да коментирам по денешната изјава на грујо на која сорта македонци припагаме.до вчера тврдеше дека сме антички, денес негира, ке гради највисок споменик на аце, во тотална збунка сум јас или тој... барам помош помагајте :uvo:
edinstveno mozat da ti pomognat tamu kade sto mu pomagaat na vasko:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom