Политиката околу спорот за името: стратегија, незнаење или терање инает ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување
не сум струмикс, ама јас колку што знам атина нема право да не ја почитува одлуката, туку има можност да не ја почитува, т.е. не постои механизам да се натера да ја испочитува.

Znachi pak na moeto ako saka mozhe da ne ja pochituva shto i toa kje go napravi,povekje od ochigledno e.Samo se prashuvam shto misli so toa lejkata Gruevski ako voopshto misli.

Znachi pak na moeto ako saka mozhe da ne ja pochituva shto i toa kje go napravi,povekje od ochigledno e.Samo se prashuvam shto misli so toa lejkata Gruevski ako voopshto misli.

Кое е твое бе?
Што е твое?

Твое е да ја виткаш кичмата, а не да заговараш за промена на името и да изнесуваш про-грчки ставови.

Po 100ti pat vitkanje kichma e podobro od prekrshena kichma.Izborot e toj za prezhivuvanje,ako ne kje skapuvash tuka vo Makedonija bez olesnet vizen rezhim i podobro utre.

Јас нема да бидам тој што ке скапе, и не се плашам од ништо , затоа што знам дека сум способен,

Не се продавам себеси за некоја мочана виза, за разлика од таквите како тебе, што имаат ценовник на услуги.
Лиглиња.

За нив скршена кичма е да неможе да оди на плажа на санторини.
А промена на име, знаме, устав е виткање на кичмата.

Али види, добро е, се повеќе се отвараат картите, ако народот сега не ве изолира, тогаш сам ќе си биде виновен кога ќе му дадат дијагноза, КОМА.

ne edinstvoto e nasata najslaba strana....da bevme resitelni i edinstveni dosega ce imavme izgradeno stav koj ne ce mozese nikoj da go napaga ili koristi protiv nas.
Единствен став не се гради со кокетирање, туку со искрени намери.
Искрена намера е јасно и гласно застанување позади неменливоста на името.
Груевски кокетира со ставовите, исто како и со чувствата на граѓаните.
Тој Македонија ја разединува....не ја соединува.
Realen, конгресмените не се базираат на никакви аргументи и не гласаат поради нивното чувство на праведност туку поради сопствените интереси - финансиски.
Сакаш да кажеш дека грчките антимакедонски резолуции до пред две години не поминуваа во сенатот поради тоа што тогаш ние повеќе сме плаќале од грците ?
Грчкото лоби само за кампањата на Обама потроши околу 4 милијарди долари, а за возврат очекува поддршка на таквите про-грчки резолуции.
Немој со грчкото лоби да ја покриваш катастрофалната надворешна политика на ова влада, со која наместо да ги подобрува нашите позиции низ свеотот, ги губи и оние кои се макотрпно градени во изминатиот временски период.

Грчкото лоби постоеше и пред пет години.
Грчките пари финансираа и кампањи на други претседатели, но тогаш македонската позиција во Америка бележеше угорна линија.

А ја би рекол, секоја изјава на Бранко, Заев, Шеќеринска итн. остали “експерти“, директно ја ослабнуваат позицијата на Македонија и не овозможуваат цврсто водење на политиката на државата.
Просветли ме, и обелодени ни ја позицијата на Груевски и ова влада.
воведниот пост на темава изобилува со спомнување на груевски.

ирелевантно е да се збори за човек кој за 2 години ќе падне во заборав т.е. ќе се памти како еден од најнеспособните политичари од осамостојувањето на македонија
Тоа и според мене е несомнено. Но прашањето е што ќе остави позади него ?
Според кои мерила, она што е дозволено на Грција, не и е дозволено на Македонија?
Според оние мерила поради кои денес сме надвор од НАТО и далеку од ЕУ.
Сеуште не ти е јасно ?
Таа попусливост и тенденција да не "провоцираме" не донесе до тоа да го дадеме знамето, да си закачиме референца, и конечно да не збришат од еу графите.
Време е да престанеме со истата.
Затоа уште еднаш те прашувам ШТО ДОБИВМЕ СО ЌУТЕЊЕ????????
Која е логиката на ова како што ја викаш "непопустлива" политика (која оди во корист на грците), доколку секојдневно ги губиме позициите на меѓународно ниво ?
Објаснете ми ја целта на ова политика.
Во секој случај што и да прави владата некој ја избрал еднаш , двапати...така да народот стои позади тоа...а бидејки во моментот сеуште имат околу 38% рејтинг мислам дека е јасна желбата на мнозинството...
Супер. Ти велиш дека владава има голема подршка во секоја одлука која ќе ја донесе.
Доколку е така а владата е толку патриотска и по никоја цена не сака да го промени името, зошто едноставно не ги прекине преговорите ?
Не можат тие да не убијат онака ко што самите се убиваме со вакви демоларизаторски ставови кои од грција прават недопирлива бабарога.
Што апсолутно не е така.
Истото прашање важи и за тебе.
Владава има голема подршка кај народот.
Зошто не ги прекине преговорите.
Уште повеќе што нашите позиции на меѓународно ниво од ден на ден се се' послаби, што ќе значи дека се' послаби се и шансите за решение на спорот во наша полза.
Но, еве преполни сме со луѓе кои сејат лажен страв и апокалиптични сценарија.
Не знам кон што целат со тоа...

Или уште подобро.
Наместо Груевски да распишува референдум за промена на името за да тој се огради од одговорноста, нека распише референдум за прекинување на преговорите и замрзнување на нашите Евроатлански аспирации, сe' додека грција опстојува на истите позиции.

Така во иднина и не би постоела дилема за менување/неменување на името, а воедно и ти и твоите пријатели овде на форумов, би биле ослободени од обврската секојдневно да пронаоѓате по некој предавник или непријател на Македонската кауза.

Според оние мерила поради кои денес сме надвор од НАТО и далеку од ЕУ.

head_up_your_ass.jpg

Е Реален Реален и ти како другарти Месија си опседнат со Груески.Го читам уводниот дел од темава и неможам да верувам што читам.На некого пред некој ден му реков дека кога да е ќе ни забранат и децата да си ги крстуваме Александар.Да не ја провоцираме Грција.И сега кога го читам ова се прашувам што ако беше БЦ премиер или Заев.ИлиСДСм на власт.За кој провокации зборуваш бе пријателе.Зар за тебе нее провокација она што се случуваше на парадата на Грчките командоси кога нивната провокација ја виде цела ЕУ.За тебе нее провокација понашањето на грчката граница кога наши сограѓани ги тераја да го метат дворот на граница? Ако овие потези на владата се провокации тогаш кажи ми што се оние кои Грците ги прават секојдневно.Или ако вие ги свиткавте кичмите не мора да ги убедувате и другите да го прават истото.Нее ниту незнаење ниту стратегија ниту инает.Едноставно што си сееш тоа жнееш.Кога некој ти реже која ќе биде твојата реакција.?Ќе му ги покажеш и ти забите.Или ако некој те опцуе ти веднаш ќе кроиш стратегија или ќе му вратиш?

Е Реален Реален и ти како другарти Месија си опседнат со Груески.Го читам уводниот дел од темава и неможам да верувам што читам.На некого пред некој ден му реков дека кога да е ќе ни забранат и децата да си ги крстуваме Александар.Да не ја провоцираме Грција.И сега кога го читам ова се прашувам што ако беше БЦ премиер или Заев.ИлиСДСм на власт.За кој провокации зборуваш бе пријателе.Зар за тебе нее провокација она што се случуваше на парадата на Грчките командоси кога нивната провокација ја виде цела ЕУ.За тебе нее провокација понашањето на грчката граница кога наши сограѓани ги тераја да го метат дворот на граница? Ако овие потези на владата се провокации тогаш кажи ми што се оние кои Грците ги прават секојдневно.Или ако вие ги свиткавте кичмите не мора да ги убедувате и другите да го прават истото.Нее ниту незнаење ниту стратегија ниту инает.Едноставно што си сееш тоа жнееш.Кога некој ти реже која ќе биде твојата реакција.?Ќе му ги покажеш и ти забите.Или ако некој те опцуе ти веднаш ќе кроиш стратегија или ќе му вратиш?
Абе немој ти да ми наметнуваш тези и да ми ставаш зборови во уста.

И не е прашањето што реален мисли околу ова, туку што мислат оние кои лобираат за Македонија ?
Кому дава аргументи моменталнава политика ?

Во иднина ти советувам што помалку да се грижиш со опседнатоста на реален и што помалку да го споредуваш со други членови на форумов.

Имаш мои постови.
Земи селектирај го она за кое мислиш дека не сум во право, и реплицирај ми на тоа.

Нема идеја, се нема идеја, безидејкни се и едните и другите, ама никако тоа да ви стане јасно.

1. Компромисно решение, прифатливо за Грците и повторно гарантирам блокада за во ЕУ.
2. непопустливост за името и нема ЕУ.

Кога ќе ја завртиш, колку и да се трудиш, газот одзади ни доаѓа, најарно е да го покриеме и да ја тераме. како така, на сув леб и црвен пипер, ама да ја тераме, оптколку самите да си се истераме од вековните огништа со себепонижување.

Струмикс,колку што знам ти си со правен факултет така? Значи знаеш дека Грција има право да не ја почитува одлуката на судот во Стразбург во врска со идентитетот наш.Терате инает само ама ок нека ви биди.Биди убеден дека овој судски спор не е на арно.

Стразбур не одлучува за идентитетот, туку околу тоа дали гејлада ја прекршила привремената спогодба.
Со пресуда во наша корист, имаме силен аргумент на наша страна.
Затоа, овој спор е најарно нешто што можеше да се направи после Букурешт.
Преку кур ми е од лигавење и сервилност кон гејците веќе!
Знаме...Устав менување...
Разбираш?

И не е прашањето што реален мисли околу ова, туку што мислат оние кои лобираат за Македонија ?

Во иднина ти советувам што помалку да се грижиш со опседнатоста на реален и што помалку да го споредуваш со други членови на форумов.

Имаш мои постови.
Земи селектирај го она за кое мислиш дека не сум во право, и реплицирај ми на тоа.

Едно не ми е јасно, зошто ние секогаш успеваме самите себе да се негираме и самите себе да си кажуваме колку сме неуспешни, а грчкото лоби секогаш да е чекор пред нас. Дали ние сме тие што провоцираат или се тие добри подмитувачи.
Мислам дека нашиот проблем со грците не е во нашата провокација туку во нашето постојано занимавање со самите нас.
Анализата на нашето лоби е следново, тоа постоеше и пред да дојде Груевски на власт па ништо не направи до тогаш кога добриот Бранко кој не провоцираше беше на власт. Кој е успехот во тоа време на нашето лоби зошто тогаш не заврши со некои работи па сега немаше да дојде до овие „провокации“ или пак бидејќи и тие се немоќни па наоѓаат иљада причини топката да ја префрлат на друг карактеристично за нашиот ген.

:pos2:

Имаш мои постови.

:pos2::pos2::pos2:Дали гледам нервоза кај реален.Па сигурно кога си ја поставил темава и ти го делиш истото мислење.И немора да се лутиш толку што те споредив со некого но некако вашиве постови си личат како јајце на јајце.Па има валда нешто што чини а го направила оваа влада,а ти и пријателот(еве не му го спомнувам името)да не рипате?По се изгледа и овие информации ги имаш добиено од експерти на својот занает.И нема што да се селектира на твоите постови оти сее веќе видено.Па за 12г.се и сешто видовме.Само изгледа ќе треба време да ги научите сите на виткање кичми.И ако се жустриш можеш слободно да ги игнорираш моите постови и ТХЕ ЕНД.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom