bitushanec
Борец за човекови права
- Член од
- 17 јануари 2006
- Мислења
- 3.741
- Поени од реакции
- 815
Gledas, odnosno citas. Sekoj si znae za sebe kako se cuvstvuva i ti nemas pravo nikogo vo link so toj Frcko da go narekuvas neMakedonec. Ne generaliziraj. Do vcera Ljube i Ljubco ti bea ikoni. Citaj se po arhivite be coek. Smesen ispagas, ozbilno.
Vtoro imas replika od Strelec pa daj komentar.
Roleks moleks, muabeti za ubeduvanje na mogorcani. E bas me predomisli da ti kazam pravo so uvodniot post i eve nema za Ljube kje glasam za Ivanov - drugarceto na Frcko. Znaes deka pisuvale kniga zaedno i deka do pred nekoja godina si imale idi mi-dogi mi. E more mamino dete uboo, ne si ja naucil istorijata ubavo.
Тоа е разликата меѓу мене и тебе. Јас мислам со своја глава и знам ако сум прелажан од некого, дека треба на истиот да му свртам грб. Тоа беше случај со Љубчо кој глумеше голем Македонец и со Љубе, кој гледам бил и близок со Каракачанката.
Кога увидов дека тие луѓе не се она за што се представуваа, за мене веќе не постојат. Тоа е нормално. Не е нормално да браниме непријатели на нашиот народ и држава.
Можеби и јас и ти ќе си одиме на гости, но не значи дека имаме исти ставови и размислувања. Капираш?