Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

LovedGirl

M`agapas? S`agapw polu!
Член од
17 септември 2008
Мислења
127
Поени од реакции
11
А бе македонска работа. А шо ке викавте ако влезеа во финале?????? А бе оставете ги децата на мира. Имаа добар настап според мене не поминаа и тоа е. И гледам некој викаа шо ке беше ако сме пуштеле овој или оној. Пак ке беше тешко да веземе и тоа е. Секоја година се повторува исто со реакциите на нашата јавност. Прекинете веке еднаш и подржете ги сите и оние кои ке направат успех и оние кои ништо нема да направа. Немојте да бидете "големи патриоти" само кога некој ке направи успех. Ова го кажувам и за секој нареден учесник на евровизија а не само за next time.
П.С. Ако некој може да го најде настапот од синоќа нека го постира.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А бе македонска работа. А шо ке викавте ако влезеа во финале?????? А бе оставете ги децата на мира. Имаа добар настап според мене не поминаа и тоа е. И гледам некој викаа шо ке беше ако сме пуштеле овој или оној. Пак ке беше тешко да веземе и тоа е. Секоја година се повторува исто со реакциите на нашата јавност. Прекинете веке еднаш и подржете ги сите и оние кои ке направат успех и оние кои ништо нема да направа. Немојте да бидете "големи патриоти" само кога некој ке направи успех. Ова го кажувам и за секој нареден учесник на евровизија а не само за next time.
П.С. Ако некој може да го најде настапот од синоќа нека го постира.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
многу бука за толку небитна работа.нема потреба да се плука по никого.едноставно треба да се откажеме од евровизија исто како и Италија.Според мене Сан Ремо е милион пати порепрезентативен фестивал.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
многу бука за толку небитна работа.нема потреба да се плука по никого.едноставно треба да се откажеме од евровизија исто како и Италија.Според мене Сан Ремо е милион пати порепрезентативен фестивал.

А таму на Сан Ремо ќе не примат?

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
нема доволно македонци у странство за да гласаат за нас... другите држави имаат далеку повеќе иселеници... веќе нема везе кој каква песна има... едино ако некоја песна отскокнува повеќе од останатите па ај да речеш...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Прашањето е - А што ако победиме?

Сакам одговор од сите.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060

Сакам одговор од сите.
Нема шанса да по бедиме, а евентуално доколку се случи тоа сме наебале.Македонија не може да организира таков настан.Евровизија годинава не гледав, а и онака Некст Тајм не ми се допаѓаат.Само едно браво од мене што пееле на македонски јазик, тоа ми се допаѓа.

П

Паспарту

Гостин
Прочитав во Свет дека шпанската песна всушност била плагијат на хитот на Брена од пред 20 години, „Што си мала, мршава ко грана“.
Мене лично мелодијата на Брена доста ме потсеќа на онаа на Сораја.

Кај беше Свет да зборува за плагијати кога настапуваше Жељко Јоксимовиќ!?

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не ни треба победа, туку малце радост и сатисфакција чим влеземе во финале и чим имаме добар пласман. Влезот во финале е голема придобивка и за самиот пејач, кој многу јасно дека нема да изгради кариера во Европа, но на Балканот 100% гради кариера. Некст Тајм за жал мислам дека немаат публика на Балканов и основа за да станат популарни, али затоа за кај нас се супер и најверојатно уште долго време ќе бидат слушани особено меѓу младите. По ланското разочарување, ланските наши претставници не направија ни една нова песна, се надевам истото нема да се случи и со близнаците, кои покажаа што е настап и енергија на сцена, секоја чест за настапот

Ј

јовица11

Гостин
Големо браво за организацијата, едно големо УА за водителите, изведените нумери, кичот...Браво за близнаците, well done момци:music3: Вчера се изнагледавме и изнаслушавме шунт каков што секогаш и гледаме во Мај месец, само ми е криво што Црногорката и Швајцарија не се пласираа (заслужија пласман во финале), а баш ми е мило што влезе Португалија и Исланд. Другите леле мори мајко. Утре ќе има доста подобри песни (судам од ислушаното) и ќе биде уште понеизвесно кој ќе влезе. А за Next Time, големо чудо што не влегоа, боље вака, барем нема во сабота да бидат на дното на листата на финалистите (што е уште полошо). Утре на втората полуфинална вечер ќе стискам палци за дечкото од Норвешка:bravo:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Сакам одговор од сите.

Епа затоа не влеговме во финале затоа што ќе победевме и не елиминираат како противници, и без разлика колку сме биле добри јас мислам дека никогаш нема да дозволат да победиме зашто немаме услови каде да се одржува евроснг а уште помалку квлаитетна опрема и ред други работи. секоја година се дава или се мести да победуваат богати земји така ќе биде и оваа година.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не ни треба победа, туку малце радост и сатисфакција чим влеземе во финале и чим имаме добар пласман. Влезот во финале е голема придобивка и за самиот пејач, кој многу јасно дека нема да изгради кариера во Европа, но на Балканот 100% гради кариера. Некст Тајм за жал мислам дека немаат публика на Балканов и основа за да станат популарни, али затоа за кај нас се супер и најверојатно уште долго време ќе бидат слушани особено меѓу младите. По ланското разочарување, ланските наши претставници не направија ни една нова песна, се надевам истото нема да се случи и со близнаците, кои покажаа што е настап и енергија на сцена, секоја чест за настапот
Која црна кариера? Победи Марија Шерифовиќ, победи и Сертаб Еренер, па и Руслана. Кажи ми дали некаде си слушнала или видела нивна песна (не Евровизиската) на некој Европски канал? Никаков услов не е тоа. Да победиш не значи дека кариера одма во Европа. Напротив потешко ти е после ако сакаш зашто ке те знаат како ...на Евровизија што пееше... нешто што не е баш за фалење за некој добро познат пејач.

Епа затоа не влеговме во финале затоа што ќе победевме и не елиминираат како противници, и без разлика колку сме биле добри јас мислам дека никогаш нема да дозволат да победиме зашто немаме услови каде да се одржува евроснг а уште помалку квлаитетна опрема и ред други работи. секоја година се дава или се мести да победуваат богати земји така ќе биде и оваа година.
Абе што ако победиме? ММФ ке ни ги прости долговите? Влагаме во ЕУ и НАТО? 100 000 Русинки маникенки ке се преселат во Македонија? Светска кариера на победникот и дует со Џастин? Ништо. Нц. Нада. Добиваш само обавеза плус следна година да бидеш домаќин на манифестиција за која сигурно нема да направиш ќар.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе што ако победиме? ММФ ке ни ги прости долговите? Влагаме во ЕУ и НАТО? 100 000 Русинки маникенки ке се преселат во Македонија? Светска кариера на победникот и дует со Џастин? Ништо. Нц. Нада. Добиваш само обавеза плус следна година да бидеш домаќин на манифестиција за која сигурно нема да направиш ќар.

како нема да имаш ќар? ти читаш колку е карта во москва? најскапата 674 евра :helou: па туристи, хотели, се на се сигуен чар и голема промоција на твојот град и држава. а бидејќи е мкд мала земја што е за странец 170 км и може да отиде и до охрид и било каде да го прошеташ. Гоелми пари сае вртат во евроснг и затоа само на одредени земји даваат да се одржува манифестацијата.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ete im se naprai kejfot da pobedat u mkd
ama izgubija u rusija t.e ne vlegoa u polufinale
koj se ovie kopiljaci koi ne bile rodeni koa heavy metalot bese in
pesnata im e onaka prosecna
Kaliopi ke bese stoput bolja
baska Kaliopi ja znaat site i u stranstvo